Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът ВК Марица Илия Динков на 55 години

Президентът на ВК Марица (Пловдив) Илия Динков празнува днес 55-годишния си юбилей.

Илия Динков е съдружник и търговски директор в Интеркомплекс ООД в Пловдив.

През 2009 година Интеркомплекс започва да помага на ВК Марица (Пловдив). Впоследствие Илия Динков става президент нa клуба. Слага се началото на нова ера на възход, по време на която Марица печели и първите си национални титли и купи по волейбол при жените.

В този период Марица се превръща в тотален доминатор в родния волейбол. Тимът има спечелени пет шампионски титли в НВЛ, пет пъти триумфира в турнира Купа България, веднъж в единственото издание на Суперкупата на страната. Отборът стана първият български женски волейболен отбор класирал се за групите на Шампионската лига. Трета поредна година маричанки участваха в групите на Шампионската лига, където записаха и историческите първи победи за българския женски клубен волейбол.

Илия Динков е част и от Управителния съвет на БФВ, а преди няколко дни беше избран и за първи вицепрезидент на централата и ще отговаря за женското направление.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Две благотворителни събития посветени на танца и спорта

В два поредни дни - събота и неделя, тази седмица са разположени двете благотворителни събития, чийто основен огранизатор е DS "Magnifique" организира в подкрепа на деца лишени от родителска грижа, и посветени на Деня на танцовото изкуство. За втора поредна година се oрганизира "Благотворителен пролетен бал по случай Деня на танцовото изкуство"...

публикувано на 25.04.24 в 11:25
Ахметджан Ершимшек

Ахметджан Ершимшек е новият треньор на "Марица"

Младият турски специалист Ахметджан Ершимшек е новият старши-треньор на "Марица" (Пловдив), съобщиха официално от клуба. Той поема поста след раздялата с досегашния наставник Борислав Крачанов, който беше начело на тима в последните три години. Ершимшек има богата треньорска кариера и от сезон 2016-2017 е помощник на легендарния наставник Джовани..

публикувано на 25.04.24 в 11:16

Локо победи с 2:0 "Ботев" в дерби на дублиращите тимове

"Локомотив" II надви "Ботев" II в отложената среща при дублиращите отбори. “Черно-белите” надделяха с 2:0 над “жълто-черните” на “Лаута”. Петър Андреев реализира и двете попадения за крайния успех. Иван Михайлов пък можеше да направи резултата класически, но нацели страничната греда. Така "Локомотив" триумфира и в двете дербита през сезона в..

публикувано на 25.04.24 в 09:59

Приветстваха шампионките на "Марица" и в Общинския съвет

С аплодисменти и на крака общинските съветници посрещнаха шампионките от волейболен клуб Марица Пловдив, които в началото на днешната сесия показаха спечелените трофеи през тази година – Купата на България и Шампионската титла. Отборът на "Марица" спечели за поредна година и двете титли в страната.  Председателят на Общинския съвет в Пловдив Атанас..

публикувано на 25.04.24 в 09:15

Благотворителен базар в село Калековец

В празничния ден на Цветница, Сдружение "Жените днес" с. Калековец, Кметството в селото и НЧ "Пробуда - 1927" организират Благотворителен базар. Целта на инициативата е да се съберат средства за поставяне на паметна плоча на Мария Атанасова.   Мария Георгиева Атанасова е български летец-пилот, първата жена командир на тежък тип самолет в света,..

обновено на 24.04.24 в 15:30