Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдивчани са дисциплинирани, Столипиново продължава да трупа боклуци

50 тона отпадъци са извозени от Столипиново само през последните два дниТова се случва за втори път този месец. 

Това обяви на днешното заседание на Общинския кризисен щаб кметът Здравко Димитров. Той призова жителите на този квартал да използват контейнерите и да не изхвърлят боклуци извън посочените места. Кметът подчерта, че са мобилизирани всички служители на общинското предприятие "Чистота" и на подизпълнителя - фирма КМД, и се почиства по няколко пъти дневно в етническите махали.

В този квартал ще се чисти повече, но когато не се пази, ще е нахалост! Те трябва да разберат, че вървят срещу себе си. Това е безотговорно поведение срещу самите тях, защото те имат деца, коментира Здравко Димитров.

Пловдивчани спазват като цяло ограничителните мерки, обобщи кметът. Той определи като добра превантивна мярка затварянето за посещение на Гребната база, тепетата, парк Лаута. Той е дало добър резултат. От общината отчитат, че нарушители на разпоредбите все пак има, подават се сигнали, но нарушенията не са толкова много. Лошото време също ще помогне да няма много хора на улиците.

Що се отнася до пропускателния режим, кметът припомни, че до 17 часа днес режимът през КПП-тата е по - лек, но след това няма да се пропускат хора без бележка от работодателя и без необходимия документ.

Над 1 500 фирми са предупредени да издадат необходимите документи на своите работници, съобщи Здравко Димитров.

За пореден път той призовавам пловдивчани да не пътуват, ако не е по уважителни причини.

Не е необходимо да хитруваме и да създаваме излишно напрежение, подчерта кметът.

В сряда в 8 часа сутринта се пуска движението по бул. "Северен", каза още Здравко Димитров

Заместник-кметът Тодор Чонов съобщи, че днес, заедно с кмета Здравко Димитров, са направили инспекция на една от фабриките, където са поръчани 200 гащеризона за многократна употреба. Те ще бъдат раздадени на медиците от болница "Св. Мина".  Ще им бъдат осигурени и 200 предпазни маски за многократна употреба, както и предпазни шлемове.

Заместник-кметът Илия Кирчев припомни за дарителската кампания и нуждата на общината от средства и дарения. За нея хората мога да се информират от сайта на общината.

Даренията са необходими за поддържане на чистотата в града, за предпазни средства за медиците и за дезинфектанти и други материали, които са извънреден разход за бюджета, обясни Кирчев. Той призова пловдивчани, ако могат да си пратят дължимите данъци и такси.

Да посрещнем заедно несгодите, които се очертават занапред, призова заместник-кметът.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожар затвори пътя Хисаря-Карлово през Михилци, гори и до Баня

Пътят от Хисаря към Карлово през с. Михилци е временно затворен в двете посоки, заради появило се огнище на пожар. Започнало е гасене на огъня.  Полицейски екипи пренасочват движението. Междувременно, преди минути е получено съобщение за нов горски пожар в гориста местност "Момини гърди" до град Баня, Карловско. Към мястото веднага са насочени..

публикувано на 13.07.24 в 19:14

Акция "Чистота" със зелени патрули в Пазарджик

Зелени патрули ще следят за чистотата в Пазарджик от понеделник. Към тях ще бъде привлечена и гражданска квота по райони, която ще следи кои от съседите замърсяват и повреждат общинска собственост. Назначените към общината зелени инспектори ще извършват ежедневни обходи и ще  следят за състоянието на контейнерите и на кошчетата за отпадъци. Те ще..

публикувано на 13.07.24 в 19:05

Пожарът в Средна гора е обхванал близо 2000 дка

Все още не е локализиран големият пожар в Средна гора край хисарското село Михилци. Борбата с огнената стихия продължава повече от 24 часа с участието на пожарникари от Пловдив, Хисаря, Карлово, Копривщица, Габрово и София, военнослужещи, горски служители и над 80 доброволци.  Огънят е низов и на места върхов като е засегнал широколистни и..

обновено на 13.07.24 в 18:34

12 доброволци от "Пловдив 112" помагат при гасенето на пожара край Хисаря

Все още не е установена площта, която обхваща големият пожар край село Михилци в община Хисаря.  Пожарът не е локализиран. Работи се по всички фронтове, основно от страна на селата Иван Вазово, Песнопой и Михилци.  Огънят е низов, но на малки участъци е преминал и във върхов и е обхнавал смесена широколистна гора. Пожарът се придвижва в посока..

обновено на 13.07.24 в 18:34

Хисаря и Калояново набират доброволци за гасене на пожарите и утре

Община Хисаря набира доброволци, които да се включат и утре в гасенето на пожара в района на селата Михилци и Иван Вазово.  Областният управител на Пловдив Христина Янчева благодари на десетките граждани, които заедно с огнеборците, работниците от горското стопанство и военните, помогнаха днес за ограничаването на пожара и така предотвратиха опасността..

публикувано на 13.07.24 в 18:34