Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ученици от НХГ „Цанко Лавренов“ рисуват отлично

Учениците от НХГ „Цанко Лавренов“ в Пловдив работят онлайн отлично, каза за Радио Пловдив Полина Станчева, преподавател по рисуване и живопис.

Тя сподели, че с нейните ученици от 9, 10 и 12 клас са създали отделни групи. Поставя им задачи, но комуникацията продължава, като изпращат проекти и завършени картини, които коментира с тях. От тази седмица ще поставя оценки.

Изключително съм радостна, че учениците проявяват ентусиазъм и много съвестно се включват в дистанционния учебен процес. Вече имаме три дигитални изложби, които магат да бъдат разгледани в нашия уеб сайт, а във фейсбук също имаме страница на гимназията. Решихме с колегите по специални предмети да покажем това, което учениците са направили. Резултатите наистина ни впечатлиха. Добрата новина е, че голяма част от учениците, които не работят активно, този път ме изненадаха. Изпратиха картини и участват наравно с всички. Опитват се чрез изкуството да преодолеят сложната ситуация, в която се намираме.

Прогнозата е картините нарисувани от ученици и учители да бъдат обединени в изложба, която да бъде показана в Пловдив и други градове.

Интервюто с Полина Станчева, преподавател по рисуване и живопис е в звуковия файл.


Галерия

Още от категорията

"Извънредни мисли" - солидарност не е просто дума

Срещите ни в  „Извънредни мисли“ продължават. Всеки от участниците в тази кратка форма, ще отговори на три въпроса : Как се казвате и къде се намирате в момента? Какво е новото, което присъства в мислите Ви, в момента на изолация?  Как продължавате да се справяте с ежедневието, в ситуацията , в която живеем? В "Извънредни мисли" отразяваме..

обновено на 03.04.20 в 20:09

На "Златна ябълка" с маски и ръкавици и без нощувка в храма

Заради извънредното положение във връзка с коронавируса тази година преспиването в храма срещу празника няма да бъде възможно, каза енорийският свещеник отец Живко Николов. Той увери, че са взети всички предпазни мерки, така че вярващите да могат да се помолят лично за рожба пред чудотворната икона на Света Богородица.   Няма да позволим..

публикувано на 03.04.20 в 15:12

Сцената, партньорите и цялата атмосфера ми липсват

Тенорът Ивайло Михайлов пренарежда творческия си календар, в очакване на време свободно от коварния вирус. Направи ни съпричастни и на семейната атмосфера в условия на извънредно положение. В Полша получих договори за премиерата на „Дон Карлос“ и други спектакли, а утре трябваше да имам спектакъл на „Тайс“ от Масне, но нещата се провалят..

публикувано на 03.04.20 в 10:36

В "Срещите" разговор за църквата отвъд канона

Тази събота „Срещите” отварят дума за каноничните и харизматични граници на църквата. Щом още светите отци Св. Франциск, Св. Киприан, Блажений Августин са разсъждавали за църковността отвъд канона, значи един такъв разговор си струва. Наясно съм за фарисейското ухо - ще има скандално звучащи размисли, но мажорната религия не е по вкуса ми. Гост -..

публикувано на 03.04.20 в 08:30

"Извънредни мисли" - различен поглед отвътре

Продължаваме срещите си в „Извънредни мисли“. Откриваме ежедневието в изолация, което провокира същността ни. Променя ли се образът в огледалото или всичко придобива огледален смисъл? Адаптация или издръжливост? Изникват различни въпроси. Заживяваме на различни обороти, работим в различен режим. В опит сме все още да запазим ежедневието...

обновено на 02.04.20 в 15:39