Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Рецидивисти останаха в ареста след онлайн процес

За първи път Апелативен съд – Пловдив разгледа дела за промяна на мерки за неотклонение,  чрез видеоконферентна връзка с обвиняемите, осъществена  по  Скайп.

По този иновативен начин съдебният състав, прокурора и адвокатите процедираха онлайн с подсъдимите, намиращи се в ареста.

Дистанционната процедура на повлия на висшите магистрати да отсъдят според фактите и доказателствата и така, двамата обвиняеми останаха в ареста, след отхвърлянето на техните жалби като неоснователни.

Единият от тях е наркотрафикантът,  заловен да разпространява новият нарко „хит“ - „бонзай“ и други наркотици в „Столипиново“. Той е непоправим рецидивист, с 6 предишни присъди за същото престъпление, прецениха апелативните съдии.

Вторият обвиняем е извършил среднощен грабеж, заплашвайки с оръжие продавачката в магазин за алкохол, откъдето отмъкнал 170 лева. 

Определенията на Апелативен съд – Пловдив са окончателни.


Още от категорията

Арестуван е шефът на Охранителна полиция в Асеновград

Арестуван е началникът на Охранителна полиция в Асеновград Тенчо Тенев.   По неофициална информация той е разследван за престъпление по служба от "Вътрешна сигурност" в МВР и прокуратурата в Пловдив.  Тенчо Тенев е бивш директор на КАТ - София, като е преместен в Асеновград по негово искане преди една година.  Очаква се по- късно от..

публикувано на 12.05.21 в 14:03

Обновяват 13 детски площадки в Пазарджик

Община Пазарджик ще обнови изцяло 13 детски площадки в населените места от Общината.  Кметът Тодор Попов съобщи, че реновирането им ще струва 230 000 лева, като средствата са отпуснати от правителството.  В село Паталеница ще бъдат изградени две площадки – в училището и в детската градина, а в други 11 села по една площадка.  Всички съоръжения не..

публикувано на 12.05.21 в 13:26

АПИ провери "улея на смъртта" след критиките на ИПБ за ремонта

Поставяне на мантинелите на повече от метър от пътя и гумени колчета по средата в участъка, където стана катастрофата по Великден – това ще препоръча Европейският център за транспортни политики на Агенция „Пътна инфраструктура“ след инспекция на Околовръстното шосе на Пловдив. Сред препоръките още ще е и повишаване на светлоотразителния..

публикувано на 12.05.21 в 13:10

Градският експертен съвет подкрепи кмета за 113 милионния заем

"Община Пловдив трябва да бъде още по-смела и активна в изграждането на нова транспортна и социална инфраструктура като финансирането бъде осигурено през различни програми и банкови инструменти". Позицията е на Градския експертен съвет, който се събра на първа среща под председателството на кмета Здравко Димитров.  В съвета участват архитекти,..

публикувано на 12.05.21 в 12:54

Масови проверки на автобуси и таксита, над 1050 нарушения

Внезапна акция  с проверки на шофьори и коли, обслужващи обществения транспорт извърши пловдивската полиция. Инспектирани са градски и междуградски автобуси, маршрутни таксита и допълнителни вътрешни линии. Само за 6 часа са проверени общо 756 автомобила, а констатираните нарушения са 1053 броя. Съставени са 74 акта и 253 глоби по фиш...

публикувано на 12.05.21 в 12:06