Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Денонощният приемен кабинет за пациенти със съмнение за коронавирус отваря в петък

36 легла за COVID-19 разкриват в Транспортна болница

В по-развита извънредна и лоша ситуация леглата могат да нарстнат до 92 легла

Определили сме помещението, което ще работи като денонощен приемен кабинет за пациенти със съмнение за коронавирус, това заяви в интервю за Радио Пловдив доктор Пламен Павлов, директор на Транспортна болница-Пловдив. Той ще отвори врати в 00.00 часа в четвъртък срещу петък.

Кабинетът се намира на първия етаж на лечебното заведение, което е определено за прием на пациенти с леки и средно тежки случаи на заболели от COVID-19.

Осигурили сме необходимата организация за да не се смесват потоците с пациенти, които са потенциално заразени и тези, които са здрави, заяви доктор Павлов.

Той уточни, че хората трябва да търсят помощ в денонощния приемен кабинет само след консултация с личните си лекари.

„Транспортна болница е определена от Областния кризисен щаб за лечебно заведение, което ще приема пациенти с леки и средно тежки клинични данни. По-тежките случаи ще бъдат пренасочвани към други лечебни заведения, уточни още доктор Павлов.

36 легла за лечение на пациенти с COVID-19 са осигурени в Транспортна болница до този момент.

Ние сме преструктурирали болницата и сме спрели всяка друга дейност. Осигурили сме 36 легла за лечение на болни с коронавирус. Това са два етажа от болницата. В една по-развита извънредна и лоша ситуация имаме възможност да разкрием до 92 легла. Това е целият потенциал на болницата, обясни още директорът на лечебното заведение.

Той допълни още, че ако лечебното заведение бъде поставено под карантина, ще бъдат осигурени и помещения за нощуване на медицинския персонал. 

Разговаряли сме с наши наематели. И при необходимост ще осигурим един етаж за медиците, заяви доктор Павлов.

Транспортна болница приема дарения. Лечебното заведение има нужда от предпазни костюми, шапки, очила, шлемове, маски, хирургически ръкавици, калцуни и ботуши. Болницата приема и парични дарения.


Цялото интервю с доктор Пламен Павлов можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Община Пазарджик се сдоби с още дългове

Община Пазарджик е получила иск за 5 млн. 780 хил. лева от Арбитражен съд заради неплатени фактури към оператора за депониране на отпадъци за времето от юли до ноември 2023 година. Това съобщи на извънредна пресконференция кметът на Пазаржик Петър Куленски.  Той обясни, че претендираната неустойка за просрочие е по анекс към договор от..

публикувано на 12.07.24 в 15:10

Сим Алексиев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден“  ни гостува  галеристът и съсобственик на галерия „Възраждане“ Сим Алексиев.  Роден е в София, но със семейството си идва да живее в Пловдив  още в ранна детска възраст.  Сим Алексиев пише и поезия. Неговата дебютна книга „Градът -  градя и руша“ излезе през 2006 г., но с писане се занимава от 10..

обновено на 12.07.24 в 14:51

Код "жега". Как да се предпазим?

За първи път за  тази година обявиха оранжев код за опасни  горещини. Предупреждението е от Националния институт по  метеорология и хидрология  и е в сила за цялата страна. В Пловдив температурата ще е 38 градуса.  Прогнозата на синоптиците е, че температурите у нас ще продължават да се повишават и през следващата седмица. Очкванията..

публикувано на 12.07.24 в 12:57

Делян Пеевски и Ахмед Доган са от едно и също котило

"Йордан Цонев, който се вижда като най-близкия човек на Делян Пеевски в момента, каза по една от националните медии голяма лъжа - че е бил 25 години в ДПС с Доган. Въпреки че е финансист, той явно може да смята само пари, защото, ако върнем назад времето с 25 години, ще се видим в 1999 г. Тогава той заедно с мен беше в парламентарната група на СДС в..

публикувано на 12.07.24 в 11:51

"Флирт" идва, потърсете лекар при неразположение

В България няма данни  за регистрирани случаи на новия щам „Флирт“. Подвариантът FLIRT на коронавируса обаче все по-активно настъпва в Гърция и е въпрос на време да стигне и до нас. За превенцията, симптомите и мерките свързани със заболяването, коментар на  д-р Христиана Бацелова – епидемиолог и преподавател в Медицински университет Пловдив:..

публикувано на 12.07.24 в 10:12