Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Денонощният приемен кабинет за пациенти със съмнение за коронавирус отваря в петък

36 легла за COVID-19 разкриват в Транспортна болница

В по-развита извънредна и лоша ситуация леглата могат да нарстнат до 92 легла

Определили сме помещението, което ще работи като денонощен приемен кабинет за пациенти със съмнение за коронавирус, това заяви в интервю за Радио Пловдив доктор Пламен Павлов, директор на Транспортна болница-Пловдив. Той ще отвори врати в 00.00 часа в четвъртък срещу петък.

Кабинетът се намира на първия етаж на лечебното заведение, което е определено за прием на пациенти с леки и средно тежки случаи на заболели от COVID-19.

Осигурили сме необходимата организация за да не се смесват потоците с пациенти, които са потенциално заразени и тези, които са здрави, заяви доктор Павлов.

Той уточни, че хората трябва да търсят помощ в денонощния приемен кабинет само след консултация с личните си лекари.

„Транспортна болница е определена от Областния кризисен щаб за лечебно заведение, което ще приема пациенти с леки и средно тежки клинични данни. По-тежките случаи ще бъдат пренасочвани към други лечебни заведения, уточни още доктор Павлов.

36 легла за лечение на пациенти с COVID-19 са осигурени в Транспортна болница до този момент.

Ние сме преструктурирали болницата и сме спрели всяка друга дейност. Осигурили сме 36 легла за лечение на болни с коронавирус. Това са два етажа от болницата. В една по-развита извънредна и лоша ситуация имаме възможност да разкрием до 92 легла. Това е целият потенциал на болницата, обясни още директорът на лечебното заведение.

Той допълни още, че ако лечебното заведение бъде поставено под карантина, ще бъдат осигурени и помещения за нощуване на медицинския персонал. 

Разговаряли сме с наши наематели. И при необходимост ще осигурим един етаж за медиците, заяви доктор Павлов.

Транспортна болница приема дарения. Лечебното заведение има нужда от предпазни костюми, шапки, очила, шлемове, маски, хирургически ръкавици, калцуни и ботуши. Болницата приема и парични дарения.


Цялото интервю с доктор Пламен Павлов можете да чуете в звуковия файл.

Още от категорията

КНСБ с горещ телефон и имейл за трудово-правни консултации

КНСБ - Пловдив открива горещ телефон 0882 355 172 от 9 до 18ч.  за въпроси, свързани с трудово-правни отношения в условията на кризата, предизвикана от пандемията на коронавируса. От конфедерацията на синдиката дадоха  и имейл.  Според проучване на КНСБ над 38 000 служители са засегнати до този  момент от започналата криза заради пандемията...

публикувано на 03.04.20 в 17:10

Да мислим за собствени ресурси, за да може ЕС да е по-подготвен

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен обяви мобилизирането на рекордните 2,77 трилиона евро за пандемията от коронавирус.  В предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив евродепутатът от ЕНП (ГЕРБ) Андрей Ковачев коментира мащабната цифра така: Това не са пари от марсианци, кацнали в Брюксел. Това сме ние всички – това са средствата на..

публикувано на 03.04.20 в 17:08

"Столипиново" се чисти всеки ден, но и се замърсява

Мерките, които  ОП „Чистота“ предприема за поддържане на хигиената в „Столипиново“, включва поставянето на допълнителни контейнери за строителен отпадък, които да могат да бъдат ползвани като контейнери за отпадъци за битови нужди. В тези квартали населението има малко по-особена култура, но въпреки всичко хората продължават да изхвърлят отпадъци..

публикувано на 03.04.20 в 16:29

Дори президентът да говори опозиционно, то няма чуваемост

С политолога Анастас Стефанов от Изследователски център „Тренд“ коментираме евентуалното удължаване на извънредното положение от НС и разменените реплики между президента и премиера по този повод днес. Стефанов каза, че ситуацията е тревожна и конфликтът между двамата не е нов. Това говорене  е продължение на линията, която вече е зададена, не..

публикувано на 03.04.20 в 15:19

Да променим програмата "Инвитро" за още живот!

145 хиляди двойки в България се сблъскват с репродуктивни проблеми. До 8 април е срокът, в който се приемат предложения за корекции на общинската програма "Инвитро" в Пловдив.  За 2020 година от бюджета са определени 100 000 лева. Тече общественото обсъждане, предимно онлайн. Новата идея е да има промяна в сумата, която се отпуска на семействата...

публикувано на 03.04.20 в 09:03