Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Пловдив спешно търси медици в битката срещу COVID- 19

| обновено на 25.03.20 в 18:54

Общинският кризисен щаб в Пловдив отправя призив към пловдивската медицинска общност, Регионалната колегия на Българския лекарски съюз и съсловната организация на медицинските сестри и акушерки да се включат в дейността по превенция и ограничаване на коронавирус сред населението в Пловдив.

„Те ще работят в изнесените кабинети на ДКЦ „Изток“, където да преглеждат и диагностицират болни с грипоподобни оплаквания по график“, обясни председателят на Общинския кризисен щаб д-р Калин Калинов

В МБАЛ „Свети Мина“, която в момента се преобразува в инфекциозна болница и където ще се приемат по-леките и средна степен на заболели с COVID-19 инфекция, също набират лекари, медицински сестри и санитари. Спешно се търсят и клинични лаборанти.

Желаещите могат да се запишат на e-mail: zdraveopazvane@plovdiv.bg, 0878240502 от 9.00до 17. 00 часа


Още от категорията

Хипермаркетите не допускат струпвания в магазините

Големите магазини и вериги хипермаркети в Пловдив вече изпълняват изискванията за спазване на противоепидемичните мерки, разпоредени от Областния кризисен щаб. Днес управителите на веригите в региона се срещнаха с областния управител Дани Каназирева и предстатавители на здравната инспекция и полицията.  Големи опашки пред хипермаркетите все още..

публикувано на 20.10.20 в 17:20

Задължително с маски на открито от четвъртък

Маски ще трябва да се носят и на открити пространства от четвъртък. Това съобщи министърът на здравепазването проф. Костадин Ангелов на извънреден брифинг. Той добави, че с негова заповед от утре ще бъде намален и срокът на карантината от 14 на 10 дни, като промяната ще влези в сила също от четвъртък. Министър Ангелов съобщи, че под карантина ще..

публикувано на 20.10.20 в 17:10

Пловдив с награда от Асоциацията на българските градове и региони

Община Пловдив спечели наградата за „Културно наследство“ за 2020 г. на Асоциацията на българските градове и региони. Отличието беше присъдено по време на церемония, на която се раздадоха VI-те годишни национални награди на Асоциацията. Основният критерий на журито за определя на призьорите бяха реализираните общински проекти с ясни и устойчиви..

публикувано на 20.10.20 в 17:01

Монтираха фотоволтаици на детска градина в Пазарджик

EVN България и община Пазарджик откриха фотоволтаична централа на покрива на детска градина в Пазарджик. Фотоволтаичната централа ще служи за производство на електрическа енергия за собствени нужди на детската градина и генериране на излишната енергия в мрежата. Проектът е за 45 000 лв. с ДДС безвъзмездно финансиране, предоставено..

публикувано на 20.10.20 в 16:17

Три години зад решетките за пиян шофьор

29- годишен пловдивчанин бе осъден на 3 години затвор за шофиране в пияно състояние. Това е втората му присъда за управление на автомобил след употреба на алкохол.  Той ще плати и глоба от 1000 лева, а книжката ще му бъде отнета за срок от 3 години. На 23-ти май на централния пловдивски булевард Цар Борис Трети Обединител мъжът е спрян за проверка..

публикувано на 20.10.20 в 15:45