Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

С 14,8% поевтиняват парното и топлата вода в Пловдив

Предстоящото поевтиняване на газа, парното и топлата вода ще бъде обсъдено в Комисията за енергийно и водно регулиране. 

Предложението на регулатора е от април синьото гориво да е с 40 на сто по-евтино, а цените на топлоенергията да паднат между 8 и 25 на сто за различните топлофикации в страната. Най-голямо понижение на цените на парното и топлата вода се очаква да има в София - с 25 на сто. 

В Пловдив цените ще са с 14,8% по-ниски.  

Поевтиняването на парното и топлата вода е резултат от договорените по-ниски цени на природния газ, които „Булгаргаз“ купува от руския си доставчик „Газпром“. 

То обаче няма да окаже влияние на цените на тока, които регулаторът предвижда да останат без промяна. 

Окончателно решение ще бъде взето в края на месеца, а новите по-ниски цени ще са факт от април.


Още от категорията

1 нов случай на коронавирус в Пловдив

1 нов случай на заразен с коронавирус в Пловдив е отчетен, съобщи ръководителят на Националния оперативен щаб генерал Мутафчийски. Става дума за мъж на 64 години, който е настанен в болница „Каспела“. В Пловдив общият брой за заразените става 30, 14 от тях са в болница, от които четирима са интубирани. Общо в страната доказаните случаи на..

обновено на 05.04.20 в 15:18

Разрушени са диги на Марица край Септември

След падналите обилни валежи са разрушени две защитни диги на река Марица в землището на град Ветрен, община Септември.  Община Септември обяви частично бедствено положение за района на разрушените диги , каза пред Радио Пловдив областният  управител Стефан Мирев.  "На левия и на десния бряг има участъци от дигите, които са в голямата си част..

публикувано на 05.04.20 в 15:15

Зимни проблеми в Смолянско

Поради силен вятър, снегонавявания и ограничената видимост се затварят за движение пътя Лъки – Рожен, пътя Момчиловци - местонста Момина вода, както и пътя от Рожен до Националната астрономическа обсерватория.   Ограничено е движението на автомобили над 12 тона през проходите Рожен, Превала и Пампорово. Пътните настилки се почистват. Снежната покривка..

обновено на 05.04.20 в 12:20

Дъждът активизира свлачище над Асеновград

Свлачище затвори тази сутрин пътя между Асенова крепост и село Лясково, съобщиха от община Асеновград. Срутената земна маса е прехвърлила ограждението и е паднала върху пътното платно. Няма пострадали хора и нарушения на подпорната стена. На място е изпратена техника, която разчиства пътния участък. От градската управа призовават пътуващите в района на..

публикувано на 05.04.20 в 12:05

Мъж е задържан за убийство в Пазарджик

Криминалисти от РУ-Пазарджик задържаха мъж за извършено от него убийство. За инцидента е съобщено в полицията снощи малко след 21 часа. В апартамент в града е намелен мъртъв 31-годишен мъж. По-късно е задържан собственикът на апартамента - 52-годишен от Пазарджик. Мъжът е криминално проявен и осъждан. Открити и иззети са и веществени доказателства,..

публикувано на 05.04.20 в 10:07