Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Решителни мерки срещу замърсяването в "Източен"

Общинското предприятие „Чистота“ ще извърши в най-кратък срок масово почистване в квартал „Столипиново“. Това се реши на среща на районния кмет Иван Стоянов с представители на полицията, Общинския инспекторат и почистващата фирма. 

„Чистота“ ще проведе информационна кампания, за да популяризира площадките за регламентирано изхвърляне на отпадъци, както и реда за събиране по график на излезли от употреба мебели. Реши се също, че районната администрация и полицаи от Шесто РУ ще провеждат редовни акциии, за да спрат движението на каруци на територията на район „Източен“. 

Ще се извършват и редовни проверки съвместно с БАБХ срещу незаконното отглеждане на животни в квартала. 

Районната администрация ще предложи на кмета на града да бъде създадено допълнително звено към общинската структура, което да следи да не се внасят и изнасят отпадъци от всякакъв тип. 

Иска се и изграждане на видеонаблюдение за осъществяване на 24-часов контрол. Ще бъдат поискани и допълнителни средства за премахване на незаконни постройки, което да осигури достъп на специализираната техника в „Столипиново“.

Имаме издадени над 350 заповеди за премахване на незаконни постройки като общата сума за целта надхвърля 800 000 лева. Ясно ни е, че това не може да стане за една бюджетна година, нямаме и физическа възможност да бутнем всичко за една година. Но в рамките на 3 години мисля, че може да стане като първоначално в бюджета съм заложил 45 000 лева, а сега подписах доклада за още 100 000 лева за незаконно строителство, каза Стоянов пред Радио Пловдив.

Освен това доброволчески групи ще информират, следят и сигнализират при нарушения. Като мерки за превенция се предвижда към програмата на училищата в квартала да се включат теми за опазване на 
Още от категорията

Нови два случая на коронавирус в Пловдив, болната е от УМБАЛ "Св. Георги"

37 нови случаи на коронавирус са регистрирани в България. Така общият брой на заболели става 313. В София заразените са 200,  като 11 са новите случаи за нощта. Новите случаи в Пловдив са два. Пациентите под тепетата са мъж на 73 години и 47-годишна жена. Така случаите в Пловдив стават общо 16. "Жената е персонал в Неврохуриргията в УМБАЛ..

обновено на 28.03.20 в 09:38

Извънредното разписание на градските автобуси остава до 12 април

Със заповед на кмета Здравко Димитров извънредното разписание на автобусите по линиите на масовия обществен вътрешноградски транспорт  в Пловдив се удължава до 12 април включително. Това съобщиха от ОП „Организация и контрол на транспорта”. От понеделник рейсовете ще продължат да се движат с делнично разписание от 05:00 до 09:00 ч. и от 16:00..

публикувано на 28.03.20 в 09:37

Следят изкъсо разходките на Гребната база

Шестима служители от Общинска охрана-Пловдив ще дежурят допълнително на Гребната база, за да забранят разходките на групи в зоната. Съгласно заповедта на здравния министър забраната важи за парковете, градските градини, спортните и детските площадки и съоръжения на открито. Призоваваме гражданите да спазват разпорежданията на Националния..

публикувано на 28.03.20 в 08:52

Затвориха Родилното в УМБАЛ "Св. Георги" до края на март

Родилното отделение на клиниката по Акушерство и гинекология в УМБАЛ „Свети Георги“ е затворено до 31 март. Родилките, които са там в момента, не са имали никакъв контакт с акушерката, заразена с коронавирус, тъй като тя е била последно на работа на 17 март и те ще бъдат изписани поетапно.   Това съобщи  д-р Милена Панайотов, епидемиолог от РЗИ Пловдив..

обновено на 27.03.20 в 21:11

Най-големият работодател в Пазарджик спира временно работа

Най-големият работодател в Пазарджик спира временно дейността си от понеделник. 2000 работници от завода за производство на автомобилни части за Европа излизат в триседмичен отпуск. Засега не се предвиждат съкращения, но не се знае каква ще е икономическата ситуация след месец. Мениджърът на завода Атанас Качаков: „Всичко зависи от световната..

публикувано на 27.03.20 в 19:31