Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Пациентите с COVID-19 в Инфекциозна клиника са в добро състояние

Общо 6 са болните от коронавирус, които са настанени до момента в Инфекциозна клиника към УМБАЛ „Свети Георги“. Днес там беше приета 21 годишна жена, която се е лекувала в Клиниката по пулмология към лечебното заведение. Тя е един от двата нови случая, които бяха оповестени вчера от Националния кризисен щаб. Жената е лежала в пулмологията, тъй като е имала пневмония. 

 Другата пациентка е в Инфекциозна клиника. Тя е пристигнала от Англия, това заяви пред Радио Пловдив доцент Андрей Петров, завеждащ на Инфекциозна клиника.

Всички пациенти, които са настанени в клиниката са в сравнително добро състояние, нямат дихателна недостатъчност.

Доцент Петров допълни още, че в клиниката се лекува медицинската сестра от Клиниката по неврохирургия към УМБАЛ „Свети Георги“, а също и жената на лекаря от Спешното отделение в „Пълмед“. На лечение в Инфекциозна клиника са и първите приети с диагноза COVID-19 – на 39 и на 35 години.

Те са в добро състояние. Единият пациент вече оздравява, обясни пред Радио Пловдив доцент Петров.

До няколко дни в Инфекциозна клиника ще бъде разкрит първи лечебен блок с още 36 легла, който ще е обособен изцяло за лечение на пациенти с коронавирус. В момента тече инструктаж на медицинския персонал за работа с дихателната апаратура.

Отрицателна е пробата за COVID-19 на едномесечното бебе, настанено в Инфекциозна клиника. Вероятно ще го изпишем още утре, ако е здраво, обясни завеждащият клиниката д-р Андрей Петров. Припомням, момиченцето бе прието с бронхит преди 6 дни, след като е било контактно със свои близки, завърнали се от Италия.
Още от категорията

Нови два случая на коронавирус в Пловдив, болната е от УМБАЛ "Св. Георги"

37 нови случаи на коронавирус са регистрирани в България. Така общият брой на заболели става 313. В София заразените са 200,  като 11 са новите случаи за нощта. Новите случаи в Пловдив са два. Пациентите под тепетата са мъж на 73 години и 47-годишна жена. Така случаите в Пловдив стават общо 16. "Жената е персонал в Неврохуриргията в УМБАЛ..

обновено на 28.03.20 в 09:38

Извънредното разписание на градските автобуси остава до 12 април

Със заповед на кмета Здравко Димитров извънредното разписание на автобусите по линиите на масовия обществен вътрешноградски транспорт  в Пловдив се удължава до 12 април включително. Това съобщиха от ОП „Организация и контрол на транспорта”. От понеделник рейсовете ще продължат да се движат с делнично разписание от 05:00 до 09:00 ч. и от 16:00..

публикувано на 28.03.20 в 09:37

Следят изкъсо разходките на Гребната база

Шестима служители от Общинска охрана-Пловдив ще дежурят допълнително на Гребната база, за да забранят разходките на групи в зоната. Съгласно заповедта на здравния министър забраната важи за парковете, градските градини, спортните и детските площадки и съоръжения на открито. Призоваваме гражданите да спазват разпорежданията на Националния..

публикувано на 28.03.20 в 08:52

Затвориха Родилното в УМБАЛ "Св. Георги" до края на март

Родилното отделение на клиниката по Акушерство и гинекология в УМБАЛ „Свети Георги“ е затворено до 31 март. Родилките, които са там в момента, не са имали никакъв контакт с акушерката, заразена с коронавирус, тъй като тя е била последно на работа на 17 март и те ще бъдат изписани поетапно.   Това съобщи  д-р Милена Панайотов, епидемиолог от РЗИ Пловдив..

обновено на 27.03.20 в 21:11

Най-големият работодател в Пазарджик спира временно работа

Най-големият работодател в Пазарджик спира временно дейността си от понеделник. 2000 работници от завода за производство на автомобилни части за Европа излизат в триседмичен отпуск. Засега не се предвиждат съкращения, но не се знае каква ще е икономическата ситуация след месец. Мениджърът на завода Атанас Качаков: „Всичко зависи от световната..

публикувано на 27.03.20 в 19:31