Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зико и членовете на щаба с дарения за борба с коронавируса

Членовете на Общинския кризисен щаб ще дарят част от заплатите си за мерки за борба с епидемията от коронавирус. 

Решението беше взето на заседание на щаба и вече постъпват първите дарения. В него участват кметът Здравко Димитров, заместник-кметовете, всички районни кметове и директори на общински предприятия, ръководители на звена, служители.

Само в първия ден от Общинския кризисен щаб постъпиха 6 500 лева, като първото дарение бе от кмета Здравко Димитров, който бе и инициатор на кампанията. 

„Ние, като ръководство на общината, искаме да покажем своята съпричастност и да подпомогнем дарителската кампания“, коментира градоначалникът.

Акцията продължава, а събраните средства ще бъдат насочени, където в момента са най-необходими – за осигуряване на лични предпазни средства за хората, които са на предна линия за борба с COVID-19.

Парите се събират и в момента, като всеки желаещ може да го направи на банковата сметка на Община Пловдив или в специална кутия.

Дарителската банкова сметка на Община Пловдив за набиране на средства за подпомагане дейности за борба с коронавирус, са:

ИНВЕСТБАНК АД ПЛОВДИВ

В ЛЕВА:

IBAN:BG50IORT73753102000000

BIC: IORTBGSF

В ЕВРО:

IBAN: BG04IORT73753402000003

BIC: IORTBGSF

В ДОЛАРИ:

IBAN: BG 58IORT73753402000001

BIC:IORTBGSF




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Оградата на Небет тепе е недопустима и не е съгласувана с НИНКН и МК

Оградата на Небет тепе трябва да се премахне, защото е недопустима и не е съгласувана с НИНКН и Министерство на културата, се казва в нова, втора за тази седмица позиция на Института за опазване на културното наследство. От там уточняват, че становището им е последователно и непроменено от 2022 година досега, като препоръката  към община..

обновено на 19.04.24 в 15:23

Тържествено откриват Градската градина на Пловдив

С богата тридневна програма официално откриват обновената Първа градска градина в България, създадена 1878 година в Пловдив. Церемонията по откриването започва след малко повече от два часа на централната алея в градината на ул. „Христо Г. Данов“.  Веднага след прерязването на лентата пространството ще бъде огласено от Държавна опера –Пловдив...

обновено на 19.04.24 в 15:22

Предстоят спорове дали ул. "Христо Г. Данов" да бъде пешеходна

Шест комисии в Общинския съвет допуснаха в зала да се гледа предложението на районният кмет Георги Стаменов част от улица „Христо Г. Данов“ да стане пешеходна зона. Мнението на съветниците от различните групи в Общинския съвет не е еднозначно, тъй като има протести и от страна на живущите в този участък, както и на собствениците на магазини, а..

обновено на 19.04.24 в 15:14

7 г. затвор за командоса, убил полицай в любовен триъгълник

С окончателно решение Върховния касационен съд наложи ефективна присъда от 7 г. затвор за бившия сержант от карловската бригада Ангел Желязков.    На 20 май 2018 година той уби полицая Добромир Лазаров в "Кючук Париж" след яростен скандал за жена, която споделяли и двамата.   Делото премина през няколко противоположни обрата, като първоначално..

публикувано на 19.04.24 в 15:04

Обмисля се 2-ри май да бъде неучебен ден в цялата страна

МОН обмисля да предложи 2-ри май да бъде неучебен ден в цялата страна, съобщи служебният министър Галин Цоков в Пловдив.  Предложението ще бъде взето днес или най-късно утре, след анализ на всички данни от страната. Тъй като много кметове на общини вече обявиха 2-ри май за неучебен, министърът уточни, че подобно решение на просветното ведомство ще..

обновено на 19.04.24 в 13:39