Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Зико и членовете на щаба с дарения за борба с коронавируса

Членовете на Общинския кризисен щаб ще дарят част от заплатите си за мерки за борба с епидемията от коронавирус. 

Решението беше взето на заседание на щаба и вече постъпват първите дарения. В него участват кметът Здравко Димитров, заместник-кметовете, всички районни кметове и директори на общински предприятия, ръководители на звена, служители.

Само в първия ден от Общинския кризисен щаб постъпиха 6 500 лева, като първото дарение бе от кмета Здравко Димитров, който бе и инициатор на кампанията. 

„Ние, като ръководство на общината, искаме да покажем своята съпричастност и да подпомогнем дарителската кампания“, коментира градоначалникът.

Акцията продължава, а събраните средства ще бъдат насочени, където в момента са най-необходими – за осигуряване на лични предпазни средства за хората, които са на предна линия за борба с COVID-19.

Парите се събират и в момента, като всеки желаещ може да го направи на банковата сметка на Община Пловдив или в специална кутия.

Дарителската банкова сметка на Община Пловдив за набиране на средства за подпомагане дейности за борба с коронавирус, са:

ИНВЕСТБАНК АД ПЛОВДИВ

В ЛЕВА:

IBAN:BG50IORT73753102000000

BIC: IORTBGSF

В ЕВРО:

IBAN: BG04IORT73753402000003

BIC: IORTBGSF

В ДОЛАРИ:

IBAN: BG 58IORT73753402000001

BIC:IORTBGSF


Още от категорията

Съдебна процедура спира делото срещу Арабаджиев, Маринела излиза от ареста

Състав на специализирания съд постанови Маринела Арабаджиева да бъде освободена незабавно и да бъде поставена под домашен арест. Под домашен арест ще е и  Ветко Арабаджиев, но той няма незабавно да напусне ареста, като съпругата си.  Причината е, че решението на магистратите подлежи на протест и обжалване пред Апелативния специализиран съд Съдът спря..

обновено на 28.05.20 в 15:31

В Пазарджик ще стимулират гражданската активност

"Граждански импулс" – така е наречена програмата за стимулиране на активността на гражданите, разработена от община Пазарджик. Тя е в четири приоритетни области - образование и култура, екология и градска среда, спорт и гражданска активност.  Програмата беше представена от кмета Тодор Попов, който отбеляза, че целта е гражданите да бъдат..

публикувано на 28.05.20 в 14:58
Мая Манолова в Пловдив

Мая Манолова представи в Пловдив визия за излизане от Ковид кризата

19 мерки за 19 месеца срещу Ковид-19 за излизане на България от кризата представи  в Пловдив председателят на Гражданска платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова. По  думите й, те са в отговор на очакванията за двойно увеличение на безработицата  от началото на кризата в следващите месеци. Сред основните предложения в плана „Манолова“ е..

публикувано на 28.05.20 в 14:52

Окончателна присъда за молдовеца, взривил банкомат

Върховният касационен съд  потвърди присъдата на молдовеца, взривил банкомат в пловдививския район "Тракия". Определеното от пловдивските магистрати наказание за Евгени Недялков е 10 години затвор, но съкратената процерура на делото се намалява с една трета до 6 години и 8 месеца. Решението на последна инстанция е окончателнo, а присъдата е влязла в..

публикувано на 28.05.20 в 13:33

ДАНС и прокуратурата проверяват РИОСВ Пловдив

Служители на ДАНС и прокуратурата са влезли в Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив.  Пред сградата има и жандармерия.  Проверката вероятно е част от мащабната акция на Специализираната прокуратура в цялата страна. Тя започна от сградата на Министерството на околната среда и водите в София, където се води разследавне срещу..

публикувано на 28.05.20 в 12:50