Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ген. Мутафчийски: По-добре да има опашки от коли на КПП-тата, отколкото кервани с военни камиони, изнасящи трупове

Още двама болни от Ковид-19 в Смолян, 264 в страната

Осем са вече излекуваните, утре още един преболедувал напуска болницата

21 са новите потвърдени случаи на заболели от коронавирус  и така броят им става 264 души в цялата страна, това съобщи генерал Венцислав Мутафчийски, председател на Националния оперативен щаб.

Два нови града се появиха на картата на заболяването. Това са Кърджали и Хасково с по един случай. 

14 са новите болни в София, в Смолян двама, в Плевен, Велико Търново и Варна по един. 

С днешните двама нови заболели в Смолян, болните в областта са вече петима.  Новите болни са с инфекция на горните дихателни пътища и са в добро общо състояние, съобщи директорът на РЗИ д-р Мими Кобатева.  Единият е на лечение в Инфекциозното отделение болницата в Смолян, а другият се лекува у дома под наблюдението на личния си лекар. Вторият пациент е работил в Пампорово. При епидемичното проучване ще се установят контактните на новите болни и ще им бъдат взети проби за носителство на вируса.

Двама военни с положителбни проби, стана ясно още от ген. Мутафчиски.  

За единия днес бе извършена авиомедицинска евакуация от Косово – старши-лейтенант, заедно с другия офицер с него. Те са много близко контактни, без клинични оплаквания, но с положителна проба. Те ще бъдат настанени във ВМА.

Има и един военнослужещ в Румъния на мисия там, който също е дал положителна проба и е настанен в инфекциозна болница в Букурещ.

Генерал Мутайфчийски съобщи, че общо 8 от болните вече за здрави и изписани, а утре още един ще напусне болница здрав. 

По-добре да има опашки от коли на КПП-тата, отколкото кервани с военни камиони, изнасящи трупове, каза ген. Мутафчийски в отговор на въпрос за недоволство на граждани от пропускателния режим на входове и изходи на областните градове.

Още от категорията

Зико благодари на пловдивчани

Кметът на Пловдив Здравко Димитров отправи обръщение към всички пловдивчани чрез своята Фейсбук страница. В него той им благодари за това, че са отговорни и дисциплинирани в сложната обстановка на епидемията. Той призовава да продължим да бъдем още по-дисциплинирани и отговорни към себе си и своите близки, да си помагаме и да бъдем грижовни към..

публикувано на 03.04.20 в 18:08

485 са вече заразените с Ковид- 19 у нас, в Пловдив остават 29

485 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб следобед. През деня са доказани още 8 нови случаи, като 5 от тях са в София, 1 в Благоевград, 1 в Кюстендил и 1 във Видин. Към 17 часа няма нови случаи в Пловдивска област. Тук болните са 29,  като последните двама  бяха обявени сутринта  - единият..

публикувано на 03.04.20 в 17:25

Трима от "Столипиново" нарушили карантината

Срещу трима мъже от Столипиново, завърнали се от чужбина и нарушили карантината, започват три бързи производства. И тримата млади мъже са се върнали от работа в чужбина и са били с предписание да спазват 14-дневната карантина.  При проверка на адресите им обаче полицаи от Шесто РПУ в Пловдив установили, че мъжете не са на посочените от тях адреси...

публикувано на 03.04.20 в 17:08

260 дози "бонзай" иззе полицията в "Столипиново"

Полицията задържа 19- годишно момиче с 260 дози "бонзай" в Столипиново. Дрогата е предназначена за улично разпространение.  Дозите са открити на два адреса на улиците „Сокол“ и „Джебел“ при акция на Криминална полиция и Шесто районно управление срещу наркоразпространението.

публикувано на 03.04.20 в 16:48

Рокада по върховете на Инфекциозна клиника в Пловдив

Началникът на Инфекциозна клиника към УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив доцент Андрей Петров е сменен. Неговият пост временно се заема от доцент Олиана Бойкинова. Причините за рокадата все още не са ясни. От няколко дни в Инфекциозна клиника обаче тлее напрежение, което е свързано с изплащането на допълнителните възнаграждения от по 1000 лева..

публикувано на 03.04.20 в 15:43