Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

791 легла са осигурени за пациенти с коронавирус в Пловдив и областта

| обновено на 27.03.20 в 15:19

Здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която определя болниците, които ще лекуват пациенти с коронавирус. Общият брой на осигурените легла в Пловдив и областта е 791 като е допусната грешка, тъй като са включени здравните заведения в Разград, Исперих и Кубрат, но не е включена болница "Каспела", в която бе разкрит и денонощен кабинет. Според областния управител Дани Каназирева вече е изпратено искане до МЗ за корекция на заповедта за Пловдивска област, защото има допуснати и технически грешки за броя на разкритите в отделните здравни заведения легла.

Според публикуваната заповед на министъра в Пловдив - град 10 здравни заведения ще приемат болни с Ковид 19. Те са университетскитеболници Св. Георги, Пловдив и Еврохоспитал, както и многопрофилните Свети Мина, Свети Пантелеймон, Тримонциум, Пълмед, Св. Каридад, Свети Иван Рилски,  Военна - болница и Транспортна болница. Към тях, обаче, трябва да се добави и "Каспела". Общият брой на леглата за пациенти в неусложнено състояние в Пловдив е 536. 

В областта пациенти с коронавирус ще приемат болниците в Асеновград - 70 легла, Карлово - 59 легла, Първомай - 31 и Раковски - 19 легла. За пациенти в тежко състояние са разкрити допълнително за града и областта 178 легла в интензивните отделения.

Според заповедта на министъра в Пазарджишка област осигурените легла за Ковид 19 са 366, а в Смолян – 168.

В Пазарджик и региона на разположение са 5 здравни заведения в града - МБАЛ Пазарджик, Белодробната, Хигия, Здраве. Във Велинград ще лекуват МБАЛ "Велинград и МБАЛ "Здраве", в Панагюрище - "Унихоспитал". Болницата в Пещера също ще бъде отворена за пациенти с коронавирус. 

В Смолянско легла осигуряват болниците  "Братан Шукеров" в Смолян, "Проф. д-р Константин Чилов"- Мадан, "Проф. д-р  Асен Шопов" в Златоград и болницата в Девин.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Бетоновоз прегази пешеходец в пловдивския район "Южен"

Пострадалият тежко мъж, който е на 63 години, е откаран в болница.  Движението в участъка на катастрофата се регулира. Пътния инцидент е станал около 12.10 часа на ул. "Димитър Талев".  Пробите за алкохол и наркотици на 42-годишният шофьор на тежкотоварната машина са отрицателни.  Причините и обстоятелствата около катастрофата се изясняват...

публикувано на 19.07.24 в 12:44

Табели предупреждават за камери по пътя за Карлово и за Поповица

От тази седмица по две от най-натоварените пътни артерии в областта са монтирани табели за контрол на скоростния режим. Шофьорите, които пътуват и в двете посоки по главен път Пловдив – Свиленград /между Поповица и Садово/ и главен път Пловдив – Карлово /между Труд и Баня/ вече  ще бъдат информирани за общо 12 точки, на които автомобилите им могат да..

публикувано на 19.07.24 в 11:22

Пожарът в Отец Паисиево е ликвидиран, но гори на Беклемето

Напълно потушен е пожарът в калояновското село Отец Паисиево. Днес ще бъде направен последен обход на площта на огъня и екипите ще бъдат изтеглени, като на място ще останат само дежурни, съобщи директорът на Пожарната в Пловдив старши комисар Васил Димов.  В същото време снощи е пламнал огън на билото на Беклемето. Фронтът му не е голям, но е във..

публикувано на 19.07.24 в 08:42

Потушен е пожарът в Априлци

Пожарът край пазарджишкото село Априлци е потушен, няма опасност за селата Щъркелово и Елшица. Огънят тръгна в късния следобед вчера от покрайнините на селото и бързо навлезе в горския масив. В гасенето се включиха противопожарни екипи от Пазарджик, Панагюрище и Пловдив.  Борбата с огъня е продължила до 2 часа тази сутрин. Общата му площ е 2 300 декара,..

публикувано на 19.07.24 в 07:02

Пожарът край Априлци е ограничен

Ограничен е пожарът край панагюрското село Априлци. Няма опасност за селото. По-рано през деня там се запалиха горски масив и сухи треви около него. В гасенето се включиха всички екипи на районната служба в Пазарджик и допълнително екипи от Панагюрище.  Ангажирана е и земеделска техника от селото и района да прави просеки.  За гасенето се..

публикувано на 18.07.24 в 16:59