Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Полицията моли пловдивчани да не излизат по Главната

Във връзка с медийни информации, че магазини в центъра на Пловдив ще работят в почивните дни, от Областната дирекция на МВР призовават гражданите да спазват ограничителните мерки и да не излизат без пряка необходимост от домовете си, включително и за „безцелни разходки по централната градска улица“.

Избягване на струпването в паркове, магазини, аптеки и другаде, както и напускането на града само в случай на крайна необходимост, гласи настоятелната препоръка на пловдивската полиция. 

По-рано през деня областният управител Дани Каназирева уведоми, че за търговските обекти няма поставена забрана и те попадат извън обхвата на заповедта на Министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. 

Тя уточни, че магазините на Главната улица в Пловдив могат да работят при стриктно спазване на санитарно-хигиенните изисквания, задължителния пропускателен режим и дистанцията между хората. 


Още от категорията

3639 зрелостници на втора задължителна матура в Пловдив и областта

Днес се провежда втората задължителна матура за зрелостниците по избираем предмет.  В Пловдив и областта на изпит се явяват 3639 ученици. От Регионалното управление на образаванието съобщиха, че за втората матура недопуснатите са 112. Изпитните центрове са 45.  Най-много са предпочели английски език – 1185, и биология – 999. Само 20 ще се..

обновено на 03.06.20 в 08:27

67-годишна жена в Пловдив стана жертва на COVID-19, новите случаи са 22

Нови 22 случая на COVID-19 са регистрирани през последното денонощие в България. Това са 13 жени и 9 мъже, сред тях и две деца под двегодишна възраст от София, които  не се нуждаят от болнично лечение.  Това съобщи секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов на редовния брифинг тази сутрин. Общо потвърдените случаи вече са 2560...

публикувано на 03.06.20 в 08:25

Откриват първия общински многоетажен паркинг в Пловдив

Първият многоетажен паркинг в Пловдив, който се намира в пловдивския район "Западен", ще бъде открит официално от кмета Здравко Димитров. На церемонията ще присъстват районният кмет Димитър Колев, общински съветници и граждани.  Паркингът е на три етажа и събира 150 автомобила, а на първия етаж има и търговски площи. Мащабното съоръжение е..

публикувано на 03.06.20 в 07:52

Модерно съоръжение ще преработва боклука на Асеновград

Компостираща инсталация и инсталация за предварително третиране на битови отпадъци ще бъде изградена в Асеновград, като модерното съоръжение ще обслужва територията на пет общини- Асеновград и съседните Първомай, Лъки, Садово и Куклен. Проектът е по оперативна програма "Околна среда" на обща стойтост близо 13,5 милиона лева. От тях безвъзмездната..

публикувано на 02.06.20 в 16:26

Разширяват улиците с еднопосочно движение в центъра на Пловдив

Еднопосочно движение на автомобилите предстои да се въведе по всички вътрешни улици в карето между бул. „Княгиня Мария Луиза“, бул. „Източен“, ул. „Капитан Райчо“ и ул. „Родопи“. Това съобщи директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ инж. Пламен Вълков. До края на седмицата се очаква необходимите около 120 пътни знака да бъдат..

публикувано на 02.06.20 в 15:48