Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови два случая на коронавирус в Пловдив, болната е от УМБАЛ "Св. Георги", има 1 в Смолян

| обновено на 28.03.20 в 19:22

За 18 нови случаи на коронавирус докладваха следобед от Националния оперативен щаб. 

Така общо заразените в страната стават 331 души.

Сред новите случаи има 1 от Смолян, 5 в Благоевград, 2 във Варна, 8 в София и 2-ма в Шумен. 

Щабът съобщи за още един починал от заразата, така смъртните случаи у нас станаха 6. По-късно вечерта обаче почина още една жена.

Така жертвите станаха 7. Почина 74-годишната жена от разложко село, която бе настанена за лечение в благоевградската болница. Това потвърди  главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев. Предполага се, че жената е заразена от нейната дъщеря, която живее и работи в София. Тя е в тежко състояние.

Новият положителен случай на COVID-19 от днес в Смолян е на мъж на 73 г. от гр. Чепеларе, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Смолян. Мъжът е приет в инфекциозното отделение на областната болница преди два дни, с пневмония и лек инсулт. Състоянието му е стабилно. Контактните лица се проучват.

Новите случаи в Пловдив, докладвани от Щаба сутринта, са два. 

 Пациентите под тепетата са мъж на 73 години и 47-годишна жена. Така случаите в Пловдив стават общо 16.

"Жената е персонал в Неврохуриргията в УМБАЛ "Св. Георги“. Там са хоспитализирани двамата пациенти", каза  ген. Мутафчийски.

В Бургас е заболяло 4-членно семейство - майка, баща и двете им деца – на 15 и 20 години. Мъжът се е върнал наскоро от Франция. Регистрирани са и два нови случаи край Кърджали - в село Ардино.

На въпрос от журналист какво ще се случи с хилядите студенти, които се готвят да пътуват за бригади за САЩ в края на май, ген. Мутафчийски с усмивка отговори: "Хиляди студенти не се готвят да пътуват никъде".

Ген. Мутафчийски коментира и лечението с антибиотици. По думите му, те не влияят на една вирусна инфекция, а само на усложненията от нея. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Полицията разкри цех и магазини за фалшиви автоаксесоари

Голямо количес тво фалшиви аксесоари за автомобили иззе полицията в при специализирана акция в Пловдив и Асеновград.   1 200  комплекта автоаксесоари с логото на известна търговска марка, без съгласието на притежателя на патентното право са открити и конфискувани в сряда от отдел "Икономическа полиция" в четири  магазина и производствен цех  на една..

публикувано на 26.04.24 в 14:19

С 2,8 млн. лева три забавачки в "Тракия" са напълно обновени

В пловдивския район „Тракия“ вече няма несанирана детска градина освен детската ясла „Слънчев рай“. Това обяви кметът на Пловдив Костадин Димитров при откриването на ремонтираната Детска градина „Еделвайс“ в района. Градината беше санирана със средства по проект, финансиран от Норвежката програма, който включва още две детски градини в..

публикувано на 26.04.24 в 13:19

"Възраждане" регистрира листата си с кандидат-депутати в Пловдив

Партия "Възраждане" е първата в Пловдив, регистрирала кандидат-депутатската си листа в 16-та РИК. На първо и второ място в нея са досегашните народни представители от града Ангел Георгиев и Емил Янков.  Листата включва 12 кандидати, като на 3-то, четвърто,  6-то и 7-мо  място са общинските съветници Иван Пенков, Елена Грозданова, Господин Апостолов..

публикувано на 26.04.24 в 12:51

Правим всичко възможно да няма санкции по проекта за Небет тепе

Все още водим разговори за оградата на Небет тепе с институциите. Това, което трябва да се случи, е община Пловдив да не губи средства по проекта - заяви кметът на Пловдив Костадин Димитров пред журналисти.  Той припомни, че до края на годината средствата за археологията са били осигурени по програма, но от 31 декември всичко се плаща от общинския..

публикувано на 26.04.24 в 11:31

Оставиха в ареста тримата рекетьори, изнудвали жена за 173 000 лв.

Пловдивският Окръжен съд отави в ареста групата от трима софиянци, сред които майка на две малки деца, обвинени за изнудване на жена за 173 000 лв.  Семейната двойка Николета Петкова и Теодор Сергиев, както и Филип Спасов са заплашвали и изнудвали 46-годишната Атанаска Домусчиева от Стамболийски да им преведе крупната сума.   Изнудването е..

публикувано на 26.04.24 в 10:49