Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Лошо бъдеще за Пловдив прогнозира ген. Мутафчийски!

| обновено на 29.03.20 в 18:06


„Пловдив не е добър пример за спазване на карантината -  улиците се пълнят, хората се събират, магазините работят.   Всичко това сочи, че  Пловдив го очаква лошо бъдеще“ -    прогнозира проф. Мутафчийски в следобедния  отчет на Националния оперативен щаб за борба срещу коронавируса. 

Той добави,че в Пловдив не се правят достатъчно тестове на заразените. Големият брой на болните лекари в града той обясни с подценяване на ситуацията.

С 8 нови случая от днес, регистрираните с коронавирус в България са 346 души, съобщи  председателят на Националния оперативен щаб проф. Мутафчийски.  

Всички нови случаи са от София няма регистрирани от Пловдив.

Осем са починалите до момента от усложнения след заразата, 14 са доказано излекуваните.

Седната възраст на починалите е 66 години.

125 от болните се намират в болнични условия, 13 от тях са в интензивни отделения.

Никой вече не казва, че младите са застраховни, те също заболяват! 

В София, почти всички интубирани – умират!“ – призна  ген. Мутафчийски.Още от категорията

Театри, опери и танцови зали "вдигат завесата" и на закрито

Танцовите зали и театрите и оперите вече могат да работят и на закрито. Това стана ясно след среща на представители на танцовите съюзи и на Съюза на артистите с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и на културата Боил Банов. При какви условия ще работят танцовите клубове - обяви Милена Налбантова, посланик за България на Световната артистична..

обновено на 26.05.20 в 17:02

Фен на Локо и полицай са ранени след бой в заведение

Двама мъже  на 35 и на 41 години са в ареста и са  привлечени като обвиняеми за сбиването в пловдивско заведение на бул. "Шести септември" в нощта срещу 25 май. Води се  досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. В сбиването са участвали две компании. В първата компания са  били около десетина привърженици на..

публикувано на 26.05.20 в 16:27

Пловдив се оказа най-дисциплиниран в пандемията

За  повече от седмица  в Пловдив и областта има само 1 нов заразен с  COVID-19. Това е 57 годишен мъж  от Раковски, който е хоспитализиран в УМБАЛ "Св. Георги", съобщи на днешният си отчет областният управител Дани Каназирева.  16 са заразените медицински лица, от които 12  са напълно излекувани.  Поради намаляващата епидемиологична ситуация, в..

публикувано на 26.05.20 в 15:16

Детските градини в Пловдив вече работят

Детските градини, яслите и млечните кухни в Пловдив отвориха от днес.Работят всички детски градини с изключение на две в район "Централен", където се извършва планов ремонт и една в район „Източен“, където има авария. Около 3900 деца се очакват в детските градини на Пловдив днес. Това са около 35% от общо 10 000, които ходят в детските..

обновено на 26.05.20 в 14:12

Над 2 млн. лв. получава Пловдив за развитие на Младежкия център

Община Пловдив получи финансиране за проект „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие”.  Безвъзмездната помощ е в размер на 2 053 740 лева по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, част от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г...

публикувано на 26.05.20 в 13:49