Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

7 досъдебни производства заради карантина в Пловдив, 4 в Смолян

Заради нарушаване на карантината в Пловдив се водят 7 досъдебни производства, които са взети под специалния надзор на Апелативната прокуратура. 

Четири са досъдебните производства, които са започнати в Смолянска област.

От Районна прокуратура в Пловдив информират за трите нови случая. На 22  март 47-годишен мъж се върнал от Германия, като на Летище София получил предписание от РЗИ за задължителна 14-дневна карантина, която да прекара на посочен от него адрес в Пловдив.  пет дни по-късно  той е бил забелязан пред входа на блока, където живеел, да пуши цигара и бил подаден сигнал на тел. 112. 

На 20 март 36-годишен мъж се върнал също от Германия, като на Летище София е посочил адрес в Пловдив за пребиваване за задължителна 14-дневна карантина. Днес на тел. 112 е получен сигнал, че той бил излязъл от дома си. При извършена проверка полицейските служители го открили на около 300 метра от дома му, в паркиран лек автомобил заедно с друго човек, което не бил под карантина. 

На 29 март при извършена полицейска проверка, било установено, че 61-годишен английски гражданин, който трябвало да изпълнява задължителна 14-дневна карантина на адрес в Пловдив, е напуснал жилището си. Той се намирал на около два метра от входа на блока, където посочил, че ще пребивава.  

Полицаите са разпоредили и на тримата да спазват предписанията на инспекторите от РЗИ за задължителна карантина.

След влезли в сила законодателни промени, наказанието за нарушаване на  карантината е до 5 години лишаване от свобода и от 5000 до 10 000 лева глоба.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Подпочвени води "погълнаха" кола в центъра на Пловдив

Кола пропадна на паркинг на сграда на ул. „Хан Аспарух“ в пловдивския район „Централен“. Задните гуми на „Мерцедеса“ са хлътнали до шасито на колата. След подаден сигнал до районната администрация на място се е отзовал екип на „Паркиране и репатриране“. С помощни средства те са успели да вдигнат колата от мястото на пропадане и да я преместят на 5..

публикувано на 25.04.24 в 14:51

Жорж Трак е новият председател на Пловдивския граждански клуб

Скулпторът Георги Иванов-Жорж Трак е избран за председател на Пловдивския Граждански клуб. Той поема поста от Рашко Радомиров, който ще продължи да подпомага дейността на сдружението като член на Управителния съвет на организацията.  „Благодаря за гласуваното доверие и вярвам, че заедно ще продължим да надграждаме и обогатяваме дейността на клуба,..

публикувано на 25.04.24 в 14:02

Две паралелки са под карантина заради нови случаи на коклюш в Пловдив

Още четири деца в Пловдив са заразени с коклюш и така случаите от последните дни стават общо осем, съобщават от РЗИ-Пловдив. Инфекцията е потвърдена при три момчета и едно момиче . Най – тежко е състоянието на момиченце на година и четири месеца , което е настанено с пневмония в УМБАЛ „Пловдив“ (бившата Окръжна болница). Детето е родено в..

публикувано на 25.04.24 в 13:45

Част от ул. "Христо Г. Данов" става пешеходна, реши ОбС - Пловдив

Пловдивските общински съветници приеха улица "Христо Г. Данов", в частта й между ул."Бетовен" и бул."Руски", да стане пешеходна зона. За гласуваха 31 съветници, против - 9, въздържали се - 10.  По време на дебата от ПП-ДБ посочиха, че такава промяна не е работа на Общинския съвет, а на администрацията. Те декларираха също, че принципно подкрепят..

публикувано на 25.04.24 в 11:33

ВМЗ - Сопот с рекордни печалби за 2023 г.

"Вазовски машиностроителни заводи" (ВМЗ) в Сопот отчитат рекордните 828 млн. лв. нетни приходи от продажби за 2023 г., което е двойно повече спрямо предходната година. Това показват данните на дружеството, цитирани от БГНЕС.  От компанията отчитат нараснало търсене на специална продукция на пазара. Затова се предвижда повишаване на капацитета с нови..

публикувано на 25.04.24 в 10:50