Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пловдив мерките дават добър резултат

Няма нови случаи на COVID -19 в Пловдив, в страната те са 21

Ген. Мутафчийски: Това не означава хората да излизат на Главната

| обновено на 04.04.20 в 14:12
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Пловдив и областта няма нови случаи на коронавирус за денонощието. Остават 29-те потвърдени. 14 са приети в болница, трима от тях в интензивни отделения, съобщи по време на редовната пресконференция тази сутрин проф. Венцислав Мутафчийски от Националния оперативен щаб за борба с разпространението на коронавируса. 

В Пловдив мерките, които се взимат от РЗИ, общините и областната управа, като че ли дават добър резултат. Това не означава хората да излизат на Главната улица - коментира генералът.  

За последното денонощие в страната има 21 нови случая. Сред тях бе съобщено за двама новопотвърденив Пазарджик - на 71 и 43 години с двустранна пневмония и декомпенсиран диабет. По-късно стана ясно, че случаите са от Пещера. Новата област на проникване на заразата е Враца. В Добрич е установен ковид 19 на бебе на 1 година, чиито и двама родители са с коронавирус.

В рекапитулация до този момент – общо в страната с потвърден COVID 19 са 498 души. 23 лица са медицински служители. В болница са настанени 173, от които 20 са в интензивни отделения. Над 350 са изследваните. 2-ма са починалите вчера. Отделно е получена информация и за 31-годишен българин, починал от коронавирус в Лондон. 

Днес бе съобщено за нови 3 смъртни случая – на жена на 48 години в Пирогов и на двама мъже – на 54 и на 86 години в болница"Света Анна". Всички са с потвърден COVID 19 и със съпътсващи заболявания – декомпенсиран диабет, ХОБ, хипетрония, белодробна неостатъчност и сърдчени заболявания. Така общо в страната починалите стават 17.

От началото на заразата са оздравели 34-ма от лекуваните от коронавирус българи.  

Ген. Мутафчийски призова българите да не излизат и да не се събират по време на предстоящите празници за Възкресение Христово: 

Призоваваме всички български граждани да не възприемат Великденските празници и Цветница като празници. Изобщо не е време за празници. Не си правете никакви регистрации в хотели, защото ще имате сериозен проблем, там ще се заразите, не ходете на църковните служби, защото там ще се заразите. Останете вкъщи и с тези, с които живеете, по някакъв начин си отбележете празника





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Потушават с чешките хеликоптери огъня над село Отец Паисиево

Продължава борбата с пожара над калояновското село Отец Паисиево. Ще бъде поискано утре бедственото положение да бъде  удължено, съобщи за Радио Пловдив Христина Янчева, областен управител на Пловдив. По груби сметки на пожарната до този момент са изгорели около 9000 декара площи, като една част от тях са земеделски земи, съобщи тази сутрин..

обновено на 18.07.24 в 10:18

Честваме 187 години от рождението на Васил Левски

С отслужване на литургия в чест на Апостола на Свободата в църквата „Свети Николай“ в Карлово ще бъдат тържествено отбелязани 187-та година от рождението на Васил Левски и празникът на града. Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов, общински съветници, родственици на Левски и граждани ще положат цветя на гроба на майката на Апостола Гина..

обновено на 18.07.24 в 10:18

Нов превозвач поема автобусния превоз до Марково и Храбрино

Нов превозвач от квотата на Община Пловдив поема автобусните линии до селата Марково и Храбрино.   От днес маршрутните разписания ще се изпълняват от „Едитурс 99” ЕООД. Това става след сключените от общината  договори за превоз на пътници по автобусни линии от областната и републиканска транспортна схема.  Много от превозвачите и занапред ще..

публикувано на 18.07.24 в 08:58

Съветниците обсъждат паркинга пред частната болница в "Западен"

Общинският съвет ще решава дали да прекрати договора за наем на имота, отреден за паркинг на общински терен пред болница „Пълмед“.   Предложението е на районният кмет на „Западен“ Тони Стойчева, като с него се предлага да се задължи кмета на Пловдив Костадин Димитров да прекрати договора за наем от 6 ноември 2023 година, сключен между Община..

публикувано на 18.07.24 в 07:39

Двата чешки хеликоптера за борба с пожарите са на летище "Пловдив"

Двата хеликоптера от Чехия кацнаха на летище Пловдив. Те ще се включат в борбата с огъня утре, тъй като полети се извършват в светлата част на денонощието, съобщи в ямболското село Воден главният секретар на МВР гл. комисар Димитър Кангалджиев. Стоянов: Ситуацията във Воден започва да се овладява, работи се по обезопасяване на 2 съседни села Вчера..

публикувано на 17.07.24 в 21:18