Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пловдив мерките дават добър резултат

Няма нови случаи на COVID -19 в Пловдив, в страната те са 21

Ген. Мутафчийски: Това не означава хората да излизат на Главната

| обновено на 04.04.20 в 14:12
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Пловдив и областта няма нови случаи на коронавирус за денонощието. Остават 29-те потвърдени. 14 са приети в болница, трима от тях в интензивни отделения, съобщи по време на редовната пресконференция тази сутрин проф. Венцислав Мутафчийски от Националния оперативен щаб за борба с разпространението на коронавируса. 

В Пловдив мерките, които се взимат от РЗИ, общините и областната управа, като че ли дават добър резултат. Това не означава хората да излизат на Главната улица - коментира генералът.  

За последното денонощие в страната има 21 нови случая. Сред тях бе съобщено за двама новопотвърденив Пазарджик - на 71 и 43 години с двустранна пневмония и декомпенсиран диабет. По-късно стана ясно, че случаите са от Пещера. Новата област на проникване на заразата е Враца. В Добрич е установен ковид 19 на бебе на 1 година, чиито и двама родители са с коронавирус.

В рекапитулация до този момент – общо в страната с потвърден COVID 19 са 498 души. 23 лица са медицински служители. В болница са настанени 173, от които 20 са в интензивни отделения. Над 350 са изследваните. 2-ма са починалите вчера. Отделно е получена информация и за 31-годишен българин, починал от коронавирус в Лондон. 

Днес бе съобщено за нови 3 смъртни случая – на жена на 48 години в Пирогов и на двама мъже – на 54 и на 86 години в болница"Света Анна". Всички са с потвърден COVID 19 и със съпътсващи заболявания – декомпенсиран диабет, ХОБ, хипетрония, белодробна неостатъчност и сърдчени заболявания. Така общо в страната починалите стават 17.

От началото на заразата са оздравели 34-ма от лекуваните от коронавирус българи.  

Ген. Мутафчийски призова българите да не излизат и да не се събират по време на предстоящите празници за Възкресение Христово: 

Призоваваме всички български граждани да не възприемат Великденските празници и Цветница като празници. Изобщо не е време за празници. Не си правете никакви регистрации в хотели, защото ще имате сериозен проблем, там ще се заразите, не ходете на църковните служби, защото там ще се заразите. Останете вкъщи и с тези, с които живеете, по някакъв начин си отбележете празника





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

200 специалисти идват в Пловдив за Академия Офталмология

Над 200 офталмолози се събират в Пловдив за участие във второто издание на Академия Офталмология. Форматът на конференцията е единствен у нас и специално създаден за млади офталмолози – млади специалисти и специализанти.  Да открият форума са поканени министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева, председателят на Комисията по здравеопазването..

публикувано на 25.04.24 в 06:40

ОбС - Пловдив решава дали ул. "Хр. Г. Данов" да стане пешеходна

На днешното заседание на пловдивския Общински съвет ще бъде разгледано предложението на кмета на район „Централен“ Георги Стаменов новоремонтираната част от улица „Христо Г. Данов“ край Природонаучния музей да стане пешеходна зона. Срещу това вече се обявиха съветниците от БСП, които пък предлагат в участъка да продължат да се движат автомобили, но..

публикувано на 25.04.24 в 06:35

ОбС - Пазарджик гласува отстраняването на председателя си

Отстраняването на председателя на Общинския съвет в Пазарджик Найден Шопов ще гласуват съветниците в града. Предложението идва от съветника Благо Солов и включено в края на  дневния ред като точка 39 от днешната сесия. В мотивите си за Солов посочва, че системно  в продължение на повече от три месеца  Шопов не изпълнява задълженията си..

публикувано на 25.04.24 в 06:31

В Карлово показват военна техника и въоръжение за 6 май

С редица прояви военнослужещи от страната ще посрещнат 6 май - Деня на храбростта и Празника на Българската армия. Началото на събитията в страната е днес, 25 април, в гарнизон Карлово на площад „20 юли“, от 16.00 ч, където 61-ва Стрямска бригада организира статичен показ на стрелково въоръжение и екипировка, демонстрация на елементи от..

публикувано на 25.04.24 в 06:26

Гневни брестовичани блокираха Околовръстното на Пловдив

Жителите на Брестовица блокираха за по-малко от час, по време на най-натворения трафик връзката между Пещерско шосе и околовръстния път на Пловдив. Хората протестират заради мръсната вода в селото, но проблемът остава нерешен от четири години. Още преди 17 часа две групи протестиращи тръгнаха от двете посоки на надлеза при детелината на..

обновено на 24.04.24 в 20:08