Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жертва на коронавируса и в Пещера, заразените са вече 541

| обновено на 06.04.20 в 15:50

19 са новите потвърдени случаи на коронавирус у нас за последното денонощие. Така общо случаите стават 541

Увеличението е с 3,6 % спрямо предишното денонощие. Няма засегнати нови области. Настанените в болница са 210 души, а 22 са в интензивни отделения.

Това съобщи ген. Венцислав Мутафчийски от Националния оперативен щаб. 

Новите случаи са в София 15, в Благоевград 1, Стара Загора - 1, Хасково - 1 и Смолян - 1

66-годишна жена е новият случай на корона вирус в Смолянска област. Жената е с двустранна пневмония и придружаващи заболявания диабет, хипертония и прекаран в миналото сърдечен проблем. В момента е в тежко състояние, на интензивно лечение в ОАИЛ на областната болница. С нея общо установените случаи на болни е 16 в Смолянска област.

Най - малкият заразен в страната е бебе на 1 година, най - възрастният е на 86 години. Средната възраст на заразените е 46,5 години.

Заразените от вируса медици вече са 30 - 17 лекари, 8 медицински сестри и 5 друг персонал. 22 от медиците са заразени по време на работа.

Починалите от коронавируса през последните 24 часа са трима - две жени на 60 и на 75 години от "Пирогов" и 72-годишен мъж от Пещера, който е бил в тежко състояние и с множество придружаващи заболявания. 

Общо жертвите на коронавируса в България са 21 - 3,7 % от общия брой. Средна възраст 65 години. 

Ген. Мутафчийски отрече в Пещера да има ново огнище на заразата. Той припомни, че там има други двама заразени. Огнището е отдавна открито. 

Няма положителни проби от помощния персонал на Народното събрание.

За тестовете:

Направени са 15 хиляди 899 теста. Около 2200 души на милион население са изследвани чрез тестуване в България. Страната ни се намира в средата - Латвия, Словения правят по 8 - 9 000 теста на милион население, но има и държави с много по - малко направени тестове. 

11 400 теста има в резерв в националната лаборатория, съобщи ген. Мутафчийски. Той припомни, че от вчера е открита и лабораторията в Плевен, днес започва да работи.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Удължиха бедственото положение за Отец Паисиево, Песнопой и Иван Вазово

Кметът на община Калояново Младен Кичев издаде заповед за удължаване на частичното бедствено положение за селата Отец Паисиево, Песнопой и Иван Вазово.  Големият пожар в този район е локализиран, но в Отец Паисиево продължават да дежурят четири екипа на пожарната, служители на Горското стопанство и доброволци.  От вчера са потушени огнищата към..

публикувано на 19.07.24 в 16:54

Излезе второто класиране за гимназиите

1393 ученици от област Пловдив участваха във второто класиране за гимназиите, което излезе днес.  328 от тях са се придвижили по- напред, като 84 от тях са заели място по първо желание. 245 ученици не са класирани и трябва а подадат документи за третия тур на приема. Срокът за записване след второ класиране е от понеделник до сряда седващата..

публикувано на 19.07.24 в 15:52

Табели предупреждават за камери по пътя за Карлово и за Поповица

От тази седмица по две от най-натоварените пътни артерии в областта са монтирани табели за контрол на скоростния режим. Шофьорите, които пътуват и в двете посоки по главен път Пловдив – Свиленград /между Поповица и Садово/ и главен път Пловдив – Карлово /между Труд и Баня/ вече  ще бъдат информирани за общо 12 точки, на които автомобилите им могат да..

обновено на 19.07.24 в 14:25

Пожарът в Отец Паисиево е ликвидиран, но гори на Беклемето

Напълно потушен е пожарът в калояновското село Отец Паисиево.  Междувременно кметът на община Калояново Младен Кичев удължи със своя заповед срока на частичното бедствено положение за Отец Паисиево, Песнопой и Иван Вазово. Там дежурят 4 противопожарни екипа, шест коли с екипи на Горското стопанство и доброволци. О бходени бяха  терените, където вилня..

обновено на 19.07.24 в 14:24

Тежко е състоянието на обгорелия край Свиленград доброволец

Състоянието на 19-годишния Светослав Димитров от Свиленград, който обгоря тежко при пожарите в района, е все още е рисково. Момчето е настанено в Клиника по пластично-възстановителна и естетична хирургия към УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив и е претърпяло две операции, като е проведено и реанимационно лечение. “Първата фаза, която е най-опасна – на шока, е..

публикувано на 19.07.24 в 14:20