Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Всички политици искат част от баницата, а баница няма

| обновено на 07.04.20 в 16:02

Надявах се, че българските политици да се обединят в такава ситуация, но това не се случи, така политологът Татяна Буруджиева започна своя коментар за  последните политически страсти и популизма, избуяли в условията на извънредно положение, изразени в дебата за депутатските заплати и критиката на президента.

В политиката има такива конфликти, но не може 7 часа депутатите да се надцакват в парламента кой ще се покаже по-добре пред хората. Ниско е качеството на политическия ни елит.

Буруджиева даде за пример испанската опозиция, която е заявила, че в условията на тази криза, няма опозиция, те не са опозиция.

Тя определи като популизъм дебата в парламента за заплатите. Не може да отидат в парламента и да не знаят какво ще предложат. А някои депутати наистина издържат семействата си със заплатата.Няма логика да останат без пари.

Тя подчерта, че сега е много важно да се внимава кой какво говори и какво казва.

Дарението е личен акт, да показваме, че даваме на хората, когато те са убедени, че имаме много повече, не работи , в посока на предстоящите избори. Всички се опитват да откъснат от баницата, а баница няма. Ние сме в човешкия, а не в политическия свят.Наистина по-мъдрия отстъпва, когато трябва да има общо действие

 А за някои коментари, че Демокрацията е в риск поради извънредното положение,  тя заяви, че докато не се засягат политическите права и свободи, няма смисъл да се говори.

Да не забравяме, че България работи, макар и на на бавни обороти и това е стрес за хората, които работят. Всичко това трябва да се отчита от политиците.

В този момент, когато нацията се е стегнала, политиците ако сега се карат, какво ще се случи, когато излезем от кризата и огромният психологически срив ще се прояви.

Според Буруджиева, сега трябва да се отдели повече време за новия начин на образование, услуги за хората и предизвикателствата на новия технологичен свят, да се обсъждат глобални теми.


Още от категорията
Евелина Славкова

Темата с ДДС е незатихващ политически сюжет

Като политически ход определи въпросът с падането на ДДС от 20 на 9 % социологът Евелина Славкова.  "Отвори са кутията на Пандора и това е политическа реакция". Промяната в позицията на премиера Борисов за намаляването на ДДС, който въпреки несъгласието на финансовия министър,  беше категоричен  за намаляването на ставката за сектора на..

публикувано на 26.05.20 в 10:39

Виртуалната стая трябва да е като класната в училище

Пловдивчанката Анелия Александрова , която от Дания разказва за ученето онлайн по време на епидемията от коронавируса. Питаме и как опитът на Европа помогна на част от българските училища и университети с платформа за дистанционно обучение „Данлинк”. Тя е нейно дело и се прилага от години в училищата в Копенхаген. Анелия Александрова каза, че тя е..

публикувано на 25.05.20 в 10:02

Митрополит Николай отслужи молебен за 24 май

Пловдивският митрополит Николай  отслужи благодарствен молебен   по повод 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост в храм "Св. Св.Кирил и Методий" "Делото на Светите братя постоянно се обогатява, извисява и развива. Чрез свещените писания на Библията, преведени от Кирил и Методий, познахме Бога и..

обновено на 24.05.20 в 15:24

Приветствие на областния управител Дани Каназирева

Областният управител на Пловдив Дани Каназирева отправи приветствие  за 24-ти май. То гласи следното:  УВАЖАЕМИ ДЕЙЦИ НА ПРОСВЕТАТА И КУЛТУРАТА, УЧИТЕЛИ И  УЧЕНИЦИ, СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ! Отново е 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската  писменост! Това е датата, която ни кара да се преклоним пред великото дело на..

публикувано на 24.05.20 в 10:17

Кметът Здравко Димитров поздрави пловдивчани

В Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост кметът на Пловдив Здравко Димитров отправи своето обръщение към пловдивчани. Ето и пълния текст на разничния поздрав:   УВАЖАЕМИ ДЕЙЦИ НА БЪЛГАРСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ, НАУКА И КУЛТУРА! УВАЖАЕМИ УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ! СКЪПИ ПЛОВДИВЧАНИ! Щастлив съм от свое име и от името на Община..

публикувано на 24.05.20 в 10:12