Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Три пловдивски ДКЦ-та вече правят тестове за Covid-19

| обновено на 07.04.20 в 17:55


В три пловдивски ДКЦ-та – Второ, Пето и Седмо вече се правят тестове за Covid-19, съобщи кметът Здравко Димитров. Продължават и усилията на градския кризисен щаб за оборудването на двете общински болници Св. Мина и Св. Пантелеймон с медицинска апаратура и кадри. 

Председателят му д-р Калин Калинов отправи апел към дарители да помогнат със средства и техника на двете лечебни заведения. Той разчита и на солидарността на колегите си в помощ на двете общински болници. На този етап лекари от ДКЦ-тата са заявили готовност да бъдат командировани в двете лечебници. 

Кметът Здравко Димитров се надява общинските съветници в четвъртък да свалят тавана от 20 хиляди лева на получаваните от общината дарения в битката с КОВИД -19, защото има фирми и хора, които са готови да предоставят и по- голямо финансиране. 

Той очаква също подкрепа на сесията в четвъртък на предлаганите от администрацията му антикризисни мерки за отпадането на тротоарното право или общинските наеми в периода на извънредното положение.

Заместник – кметът по социалните дейности Анести Тимчев съобщи, че над 7 700 пловдивчани получават социална услуга, а общината е готова да осигури работни места за над 1000 души като социални работници. Освен работа, ще създадем комфорт на 1000 възрастни хора или хора в неравностойно положение, добави той. 

В момента се работи и по още социални мерки като целта е да бъдат подпомогнати над 9000 души.  Ако това се случи Пловдив ще бъде на първо място по брой на социално – обгрижените хора.


Галерия

Още от категорията

1 тон пилешко месо е иззето от незаконен цех в Караджово

1 тон пилешко месо без документи за произход иззе от цех в пловдивското село Караджово Икономическа полиция и БАБХ.  Цехът е стопанисван от Старозагорска фирма. Проверяващите са констатирали липса на регистрация по Закона за храните, както и че месото е без необходимите документи за годност.  Разпоредено е то да бъде унищожено. Случаят се..

публикувано на 27.05.20 в 17:38

Обс на Асеновград преразгледа избора си на почетни граждани

На две сесии в един ден Общинският съвет в Асеновград безпрецедентно прегласува номинациите за званието "Почетен гражданин на Асеновград". Повторният избор стана на извънредна сесия, която обяви председателят на местния парламент Драгомир Георгиев. Вече окончателно четирима са тазгодишните тазгодишните носители на приза "Почетен гражданин". Това са..

публикувано на 27.05.20 в 17:24

Д-р Иван Димитров отново обвиняем, отмениха оправдателната присъда

Апелативен съд – Пловдив отмени изцяло присъдата на Пловдивския окръжен съд спрямо доктор Иван Димитров и върна делото за ново разглеждане от друг съдебен състав на същия съд, от стадия на разпоредителното заседание.   Подсъдимият беше оправдан от Окръжен съд – Пловдив за това, че на 02.03.2018 г. при условията на превишаване..

обновено на 27.05.20 в 17:06

Градски автобуси свързват Пловдив със селата от "Марица" и "Родопи"

Възможностите градският транспорт на Пловдив да обслужва насилените места в по-малките  съседните общини обсъдиха по време на среща заместник-кметът по „Транспорт“ Тодор Чонов, кметът на община "Родопи" Павел Михайлов, заместник-кметът Владимир Маринов и заместник-кметът на община "Марица" инж. Петър Минков. Срещата, която се проведе в ОП..

публикувано на 27.05.20 в 17:05

Пловдив помага на Пазарджик за лечение на пациенти с Ковид-19

Пациентите с коронавирус в тежко състояние от Пазарджик ще бъдат лекувани в УМБАЛ Пълмед Пловдив и Уни Хоспитал – Панагюрище, реши Областният медицински щаб в Пазарджик.  Спешната мярка се налага заради продължаващата карантина на медицинския персонал от Интензивното отделение на МБАЛ Пазарджик. Лечебното заведение продължава да обслужва всички..

публикувано на 27.05.20 в 15:41