Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хазната на Пловдив на минус 8 млн. лв в сравнение със същия период на 2019 г

| обновено на 08.04.20 в 14:43
Кметът на Пловдив Здравко Димитров при инспекцията на държавния здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев на Четвъртък пазара
Снимка: Димитър Владимиров, Радио Пловдив

С 8 милиона лева по- малко са приходите в община Пловдив за първото тримесечие в сравнение със същия период на миналата година, съобщи кметът Здравко Димитров. 

Той подчерта, че навсякъде в града се дезинфекцира редовно, но в Изгрев продължава да има огромно количество отпадъци.   ​

"За един месец са 1000 тона, което буди недоумение. Не е нормално толкова боклук да се генерира в един район. След кризата предстои да се направи анализ на причините", коментира Димитров.

Според кмета след кризата всички ще бъдем променени. Той отново повтори, че Пловдив спазва стриктно противоепидемичните мерки и информацията до Националния оперативен щаб е била неправилно подаден. 

По думите му градът е сред първите забранили достъпа до парковете и до Гребната база. 

Утре администрацията ще поиска от общинския съвет да отпусне нови 200 000 лева, за борбата срещу заразата. Те са предназначени за закупуване на дезинфектанти и предпазни. Средствата ще  се вземат от бюджета за  спортни дейности.обекти в града.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Гневни брестовичани блокираха Околовръстното на Пловдив

Жителите на Брестовица блокираха за по-малко от час, по време на най-натворения трафик връзката между Пещерско шосе и околовръстния път на Пловдив. Хората протестират заради мръсната вода в селото, но проблемът остава нерешен от четири години. Още преди 17 часа две групи протестиращи тръгнаха от двете посоки на надлеза при детелината на..

обновено на 24.04.24 в 20:08

ПП внася предложение за оставката на председателя на НС Желязков

На утрешното заседание НС ще разгледа внесеното от ПП в деловодството на парламента предложение за оставката на председателят Росен Желязков, това обявиха в Пазарджик съпредседателите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асенн Василев. Като мотив те посочиха системното неизпълнение на законодателната програма от страна на Желязков. „ Цялостно..

публикувано на 24.04.24 в 20:07

В Карлово набелязаха мерки срещу престъпността

Мерки за предотвратяване на престъпленията обсъдиха в Карлово директорът на пловдивската полиция ст. Комисар Георги Чергов и кмета на общината Емил Кабаиванов. Сред една от тези теми бе и видеонаблюдението в града, за чието подобряване и разширяване на обхвата му кметът д-р Кабаиванов изрази готовност. Според краткия доклад на..

публикувано на 24.04.24 в 19:52

Почистиха незаконно сметище край Йоаким Груево

85 тона отпадъци са почистени от нерегламентирано сметище при с. Йоаким Груево. Силно замърсеният терен е край река Въча, а струпаните там отпадъци са извозени до депото в Цалапица, съобщават от РИОСВ – Пловдив. Незаконното сметище е почистено след предписание от екоинспекцията до кмета на община Стамболийски. При планов обход в землището на..

публикувано на 24.04.24 в 14:32

Лидерите на ПП ще се срещнат с хората в Пазарджик

„Промяната последните 10 месеца - какво успяхме и къде сбъркахме? Какво ни очаква?" е темата на дискусията с Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков и Андрей Цеков. Бившият регионален министър ще представи  инвестициите в пътната инфраструктура и общински проекти за 10-те месеца на кабинета „Денков“, със специален фокус за района на..

публикувано на 24.04.24 в 13:58