Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кампания "Пакет с грижа" раздаде хранителни продукти в "Тракия"

Хранителна банка в помощ на семейства, изпаднали в затруднение, заработи в район „Тракия”. 

Инициативата на кмета Костадин Димитров е под надслов „Пакет с грижа”. Тя е подкрепена от бизнеса и е насочена към намаляване на социално-икономическите щети вследствие на кризата с коронавируса.

Днес първите семейства получиха хранителни, почистващи и санитарни продукти. Пакетите съдържат пиле, месни продукти, масло, консерви, плодове, зеленчуци, олио, брашно, ориз, леща, захар, макаронени изделия, кроасани, козунак, прах за  пране, сапун и други продукти.

„Въпреки ударите, които понасят в тези тежки времена, фирмите доказват, че в основата им стоят истински човеци. Благодарение на тяхната подкрепа получаваме все повече продукти и средства, за да подкрепим онези, които най-много се нуждаят – семействата, останали без доходи. Днес искам да им кажа: НЕ СТЕ САМИ! Ние сме до вас”, сподели кметът на „Тракия” Костадин Димитров.

Той призова за повече информация тракийци, изпаднали в нужда, да се обадят на телефон 08888 977 86.

До този момент своята подкрепа за кампанията са дали: Метал Ин, Христо Бонев, Жилищни комплекси Олимпия, Traki foods, BELLA, TOMOV PLAZA apartments/ комплекс ТОМОВ ПЛАЗА, Luxury Living Bulgaria, Линфрукт ЕООД. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Продължава гасенето на пожара на Беклемето

Продължава гасенето на горския пожар в района на прохода Беклемето. При огнеборците дойдоха служебният премиер Димитър Главчев, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – главен комисар Александър Джартов, заедно с част от кризисния щаб на Община Карлово начело с..

обновено на 20.07.24 в 12:13

Пътни инциденти затрудняват трафика по АМ "Тракия"

При 147-ия километър на автомагистрала "Тракия" в посока София - Бургас има голямо задръстване. Причината е верижна катастрофа на 6 автомобила. По-рано предиобед близо 8-километрово задръстване причини верижна катастрофа при 160-тия км на магистрала "Тракия". Инцидентът е станал около 8:30 часа, когато се удрят верижно 10 автомобила. Щетите по 4..

публикувано на 20.07.24 в 12:13

Регионална академия на МГЕРБ се провежда в Пловдив

Над 100 младежи от областите Пловдив, Пазарджик, Хасково, Смолян и Кърджали ще се включат в Регионалната академия “МГЕРБ за твоя регион”. Форумът се организира от фондация „Ханс Зайдел“ и Сдружение “Граждани за Европейско Развитие на България”.  Регионалната академия ще бъде открита от председателя на Младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев и..

обновено на 20.07.24 в 12:03

Борисов призова за присъди на извършителите на умишлени палежи

Като пожарникар не мога да не поздравя моите колеги. Свети Илия е нашият закрилник. Каза в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той каза, че пожарникарите не се нуждаят от оценки на знайни и незнайни партийни фигури. Това касае и военните у нас, политиците трябва да си мерят думите, когато се изказват за тези професии, каза още лидерът на ГЕРБ...

публикувано на 20.07.24 в 11:13

Днес е Илинден

На 20 юли, в разгара на най-горещите дни, православната ни църква чества паметта на старозаветния пророк Илия. За почитта на народа ни към Божия угодник свидетелстват множеството православни храмове на негово име, където от незапомнени времена се отслужват празнични литургии в негова чест.  Житието му е наситено не само от неизброими Божии чудеса,..

обновено на 20.07.24 в 08:43