Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дезинфекцират труднодостъпни зони с голям трафик в "Източен"

Започна дезинфекция на труднодостъпни зони с голям трафик на хора в пловдивския район "Източен".

Четирима доброволци обикалят и старателно дезинфекцират с ръчни пръскачки местата, в които машини и голяма техника не могат да достигнат.

Особено внимание се обръща на зоните пред пощата, районното полицейско управление, ДКЦ „Изток“, офисите на фирми за разплащане, аптеките, хранителните магазини, входовете на жилищни сгради, спирките, тротоарите с най-голяма интензивност от преминаващи и други.

Ще наблегнем на зоните, в които е възможно да има по-голям брой от хора във връзка с Великденските празници, каквато е църквата в района – храм „Свети Пророк Илия“, посочи кметът на района Иван Стоянов.

Той допълни, че доброволците, които са се включили в инициативата, са преминали през обучение за работа с пръскачките и са инструктирани как да боравят с дезинфектанта. Раздадени са им и лични предпазни средства - маски, очила, ръкавици.

По-щателното дезинфекциране на кварталите „Каменица“, „Чайка“ „Столипиново“, „Изгрев“, „Гладно поле“ ще продължи до края на извънредното положение в страната. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Мъж загина при пожар в Първенец

45-годишен мъж загина при пожар в пловдивското село Първенец. Сигналът е подаден на обед, като към адреса са насочени екипи на спешната помощ, на полицията и на пожарната. След приключване на гасителните действия е открито безжизненото тяло на собственика на къщата. От първоначалния оглед се предполага, че запалването е възникнало от битов..

публикувано на 28.05.24 в 17:15

Държавата ще осигури дофинансиране за карловските села

Държавата ще осигури всички необходими средства за дофинансиране дейностите по възстановяване на инфраструктурата в пострадалите от наводнението карловски села  през 2022 г.  Това увери областният управител на Пловдив инж. Илия Зюмбилев. Поводът е утрешната блокада на Подбалканския път и на прохода "Троян – Кърнаре" заради недостатъчното и..

публикувано на 28.05.24 в 16:58

След поредната стрелба по автобус искат премахване на опасната спирка в "Тракия"

Общината да определи друга последна спирка за автобусите по линия №9 в микрорайон А12 в „Тракия“. За това настояват от ръководството на превозвача, чийто автобус беше обстрелван с въздушна пушка вчера вечерта. Това е пореден случай, при който се стреля по градски рейс в Пловдив. Инцидентът с автобуса стана около 18:20 ч. вчера, съобщиха от..

публикувано на 28.05.24 в 14:48

Нова екопътека посреща туристи в община Чепеларе

Туристическата пътека „Пещерната лаборатория, Старата граница, пещера Топчето, пилон Рожен, изворите на река Чепеларска“ е реализирана по идея и от директора на Музея на родопския карст Марин Господинов. Кръговият маршрут започва от разклона за стария път за с. Левочево и е с обща дължина около 9 километра. Той е лек и приятен за разходки,..

публикувано на 28.05.24 в 13:38

14 пияни и дрогирани шофьори са задържани през уикенда

14 шофьори, които са карали пияни или дрогирани, са заловени през уикенда в Пловдивски регион.  Осем от нарушенията били установени на територията на Пловдив, други две – в Асеновград и по едно в Хисаря и селата Войводиново, Калековец и Дъбене.   Над 3 промила алкохол и наличие на амфетамин в кръвта в Асеновград бил засечен 40-годишен шофьор. В..

публикувано на 28.05.24 в 13:20