Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Класирането за ясли и градини в Пловдив е отмемено

Община Пловдив отмени предстоящото на 23 април класиране за прием в детските ясли и градини. Причината е продължаващото извънредно положение.

Подадените за яслените групи заявления за прием на децата подени през 2018 и 2019 година ще бъдат прехвърлени автоматично следващото класиране, което трябва да бъде проведено на 14.05.2020 г.

От електронната система автоматично ще бъдат анулирани всички подадени заявления за прием за другите възрастови групи (за децата, родени през 2014, 2015 и 2016 година), тъй като следващото класиране е първото за новата 2020/2021 учебна година, поради което децата преминават в по-голяма възрастова група. При желание за кандидатстване в следващите класирания, тези родители е необходимо да подадат нови заявления за участие.

За родителите на родените през 2017 година деца е важно да не пропуснат първото основно класиране за прием в първа възрастова група, което е предвидено за 14.05.2020 г., защото за него са обявени най-голям брой свободни места и шансовете им за прием са най-големи. За тяхната възрастова група свободните места вече са обявени на интернет страницата на електронната система dz-priem.plovdiv.bg още през месец януари. По-ранното подаване на заявления не носи предимство, а е важно да бъде спазен крайният срок. Когато местата не са достатъчни, системата избира на случаен принцип сред децата с равни точки. Срокът за подаване на свободните места за другите възрастови групи за това класиране е 05.05.2020 г. включително.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Продължава гасенето на пожара на Беклемето

Продължава гасенето на горския пожар в района на прохода Беклемето. При огнеборците дойдоха служебният премиер Димитър Главчев, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – главен комисар Александър Джартов, заедно с част от кризисния щаб на Община Карлово начело с..

обновено на 20.07.24 в 12:13

Пътни инциденти затрудняват трафика по АМ "Тракия"

При 147-ия километър на автомагистрала "Тракия" в посока София - Бургас има голямо задръстване. Причината е верижна катастрофа на 6 автомобила. По-рано предиобед близо 8-километрово задръстване причини верижна катастрофа при 160-тия км на магистрала "Тракия". Инцидентът е станал около 8:30 часа, когато се удрят верижно 10 автомобила. Щетите по 4..

публикувано на 20.07.24 в 12:13

Регионална академия на МГЕРБ се провежда в Пловдив

Над 100 младежи от областите Пловдив, Пазарджик, Хасково, Смолян и Кърджали ще се включат в Регионалната академия “МГЕРБ за твоя регион”. Форумът се организира от фондация „Ханс Зайдел“ и Сдружение “Граждани за Европейско Развитие на България”.  Регионалната академия ще бъде открита от председателя на Младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев и..

обновено на 20.07.24 в 12:03

Борисов призова за присъди на извършителите на умишлени палежи

Като пожарникар не мога да не поздравя моите колеги. Свети Илия е нашият закрилник. Каза в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той каза, че пожарникарите не се нуждаят от оценки на знайни и незнайни партийни фигури. Това касае и военните у нас, политиците трябва да си мерят думите, когато се изказват за тези професии, каза още лидерът на ГЕРБ...

публикувано на 20.07.24 в 11:13

Днес е Илинден

На 20 юли, в разгара на най-горещите дни, православната ни църква чества паметта на старозаветния пророк Илия. За почитта на народа ни към Божия угодник свидетелстват множеството православни храмове на негово име, където от незапомнени времена се отслужват празнични литургии в негова чест.  Житието му е наситено не само от неизброими Божии чудеса,..

обновено на 20.07.24 в 08:43