Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутат осигури защитни облекла на медиците от Пловдив и областта

| обновено на 18.04.20 в 10:36

250 предпазни екипа за медиците от първа линия в битката с COVID 19 получи Регионалната здравна инспекция в Пловдив. Те бяха осигурени с  личното съдействие на народния представител от НФСБ от Пловдив област Борис Ячев.

Основната част от предпазните облекла са за Спешните медицински центрове в Пловдив и областта, които първи се отзовават на повикванията на хората и са най-застрашени от заразата.

50 екипа ще отидат в Инфекциозното отделение на болницата в Карлово, където нуждата също е сериозна. Отделението е едно от най-натоварените в региона - освен жителите на няколко общини от Пловдив област, обслужва и военнослужещите от поделенията в Карлово и Сопот. 

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов и управителят на болницата лично благодариха за съдействието на Борис Ячев, подчертавайки, че помощта е изключително навременна, тъй като нуждата от предпазни облекла за медиците от първа линия в този момент е важна.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Арестуваха кмета на Войнягово за продадена камина

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем кметът на карловското село Войнягово Тодор Танковски  за поредна злоупотреба, този път  с обществена собственост.  Според обвинението, младият администратор на Войнягово е отнел с колата си от пенсионерския клуб в селото печка – камина, елементи  за парна инсталация и строителни материали,..

обновено на 20.06.24 в 17:53

Касиерка в банка открадна 144 000 лева, подменила купюрите със зелена хартия

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняема 52 годишна жена кражба на над 144 хиляди лева от банка, в която е била касиер. Сумата е теглена в рамките на 4 години – от началото на 2020- та до април тази година.  Досъдебното производство е образувано по сигнал на ръководството на банката, след извършен вътрешен одит. До момента по..

публикувано на 20.06.24 в 17:51

Една четвърт от градските чешми в Пловдив не работят

36 градуса отчетоха термометрите в Пловдив днес на сянка, съобщиха синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология. Градусите са далеч от температурните рекордите за това време, уточниха оттам. Няма и пострадали от жегата, казаха от Спешна помощ.  В същото време репортерска проверка показа, че в Пловдив има близо 100..

обновено на 20.06.24 в 17:24

Липсват автобуси по шест линии в Пловдив, глобяват двойно повече за климатици

Драмата не е само с климатиците, шест линии от градския транспорт в Пловдив са разбити, сутринта от 150 автобуса са излезли 120 , съобщи директорът на общинското предприятие "Организация и контрол по транспорта“  Георги Стоилов , като уточни, че линиите с  номера 99, 37, 29, 17, 27 и 113 работят с 85 процента от договорения брой автобуси.  До..

обновено на 20.06.24 в 17:23

ОбС прие декларация за връщане на Панагюрското златно съкровище в Пловдив

Общинският съвет на Пловдив прие единодушно и с аплодисменти предложението на "Браво Пловдив" Панагюрското златно съкровище да се върне в Пловдив.  Пловдив отново си иска Панагюрското златно съкровище Темата обедини всички групи в общинския съвет и при гласуването нямаше нито против, нито въздъражли се.  Дебатите започнаха с изказването на..

обновено на 20.06.24 в 17:23