Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Таня Георгиева:

Над 200 са активните доброволци към БЧК в кризата

Търсят се храни от първа необходимост, даренията се събират в офисите на БЧК-Пловдив

За добротворството, за начините да се помогне, да си полезен в кризата. Доброволците, даренията и инициативите на БЧК в Пловдив, разговор с директора на областния съвет Таня Георгиева, за борбата с коронавируса, и как пловдивчани откликнаха на акциите.

БЧК пишат: Тази седмица в „Календара на доброто“ няма да отбелязваме статистика в цифри. Искаме да ви кажем как още добри хора с хуманни сърца се включваха, за да помагат на изпадналите в нужда. Те идваха с личните си автомобили в обедните си почивки, комбинираха работа с време за доброволчество.

Таня Георгиева сподели, че десетки хора са обаждат и имат нужда от подкрепа. Тя допълни: За първи път наблюдавам такава вълна на хора, които искат да помагат. Това мисля след време, в историята на доброто, ще отличава много хора. 

Утре продължаваме с подновяване на акциите в подкрепа за възрастните и хората в нужда. Най-хубавото в нашия град е, че има мрежи от организации и хора, които помагат. Важно е помощта да е навреме и място. Започваме да разкриваме малки трапезарии, няколко ресторанта ще готвят и ще помагат на хората в нужда през тази седмица. 

Нашият капацитет се увеличава, но само за хора, които са поставени в нужда. 

200 са доброволците към БЧК в Пловдив, те работат и с ДФ Пловдив 112. Апелът ни към даритерите е за хранителни продукти, такива от първа необходимост. Добри хора, дарявайте храна, с тази храна, дарявате надежда, заключи Таня Георгиева. 

Още от категорията

Очевидец на катастрофа спря пиян шофьор да избяга

60-годишен пловдивчани бе задържан след опит да напусне катастрофа.  Инцидентът е станал снощи на кръстовището между булевардите "Васил Априлов" и "България". Там лек автомобил блъснал спряла кола. Въпреки нанесените материалните щети, шофьорът продължил по пътя си.   Сигналът за инцидента е подаден от очевидец,  възпрепятствал предизвикалия..

публикувано на 20.06.21 в 10:58

Безплатни посещения на астрономическата обсерватория "Рожен"

Ден на отворените врати провежда днес  Националната астрономическа обсерватория “Рожен” към Института по астрономия на БАН.  От 10:00 до 16:00 часа посетителите ще разглеждат безплатно най-големия астрономически комплекс в Югоизточна Европа и съоръженията в обсерваторията, сред които двуметровият телескоп.  От дежурните астрономи хората могат да..

публикувано на 20.06.21 в 08:45

Празник на Слънцето с тракийски ритуали край Брезово

Празник на Слънцето в най-дългия ден в годината организират днес в община Брезово.  За 10-ти път членове на тракийското общество „Трескейа“, с подкрепата на траколога проф. Валерия Фол и община Брезово, пресъздават обреди, почитащи животворната слънчева светлина. В 10.30 ч. ще бъде направена възстановка на древни тракийски обичаи на Люляковото..

публикувано на 20.06.21 в 08:29

41 са новите случаи на коронавирус, 7 от тях в Пловдив

41 са новитe случаи на коронавирус. Положителни са 0,49 процента от направените за денонощието общо  8 438 теста, отчитат от Единния информациоен портал.  В столицата има 15 новорегистрирани, а в Пловдив - 7. Пазарджик и Смолян са сред 17-те области без регистриран нов случай.  На болнично лечение са 1 746 души, 207 от тях са в интензивни..

публикувано на 20.06.21 в 07:20

Премиерът Янев отрече правителството да е участник в кампанията

Очевидно в такъв тип предизборна кампания са възможни като част от нормалното политическо говорене и обвиненията, и жалбите. Така  министър-председателят Стефан Янев коментира в Поповица намерението на коалицията ГЕРБ-СДС  да внесе жалба  в ЦИК  за  това, че служебното правителство е участник в кампанията.  По повод последните назначения в..

публикувано на 19.06.21 в 19:01