Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдивската полиция наложи близо 2000 санкции по Великден

| обновено на 21.04.20 в 14:17

През почивните великденски дни от 17 до 20 април пловдивските полицаи са санкционирали близо 2000 граждани за различни нарушения – съобщи старши комисар Йордан Рогачев, директор на ОД на МВР- Пловдив.

Служителите са съставили близо 1100 акта за неносене на маски като административно нарушение по Закона за здравето.

Други близо 800 предупредителни протокола са съставени заради неспазване на карантината, като 4 са актовете са за реално нарушаване на карантинните мерки и са съставени бързи полицейски производства.

От проверените досега декларации са установени 8 от тях с подадено невярно съдържание, като подателите им са изтъкнали като причина за пътуването доставка на храни на нуждаещи се, но такива реално не са установени от проверките.

Пловдивчани стриктно са спазвали препоръката да не посещават масово храмовете по празниците – изтъкна комисар Рогачев.

Относно двамата полицаи, пострадали при битов инцидент в Шекер махала снощи, Рогачев изтъкна, че са подценили ситуацията, но раните им са повърхностни. Задържани за 24 часа са мъж и жена, вдигнали ръка на служителите на реда.

Над 600 полицаи от Пловдив и областта ще получат награди по 650 лева за работа в извънредното положение – съобщи старши комисар Рогачев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„Хоро при извора“ във Велинград

Велинград е домакин на двудневен фестивал „Хоро при извора“, в който ще се включат над 700 танцьори от всички краища на България и състави от Босна и Херцеговина.  Това е 11-то издание на фестивала, който по традиция ще започне с дефиле на танцовите групи от парк „Вельова баня” до площад „Н. Гяуров” в центъра на Велинград. Там ще е официалното..

публикувано на 13.07.24 в 09:21

В Средна гора остана един, но мащабен пожар между Михилци и Хисаря

Сложна остава обстановката в Средна гора, където вчера горяха четири пожара в района на Хисаря и близки села.  Спешно набират доброволци за гасенето на пожара край Хисаря Две от огнищата вече са потушени, но другите две са се обединили в един пожар, който обхваща голяма площ между село Михилци и Хисаря. Това съобщи пред Радио..

обновено на 13.07.24 в 09:10

Спешно набират доброволци за гасенето на пожара край Хисаря

Община Хисаря се нуждае спешно от доброволци, които да помагат на пожарникарите за гасенето на пожара в района на кв. Миромир.  Тази сутрин е решителната фаза за гасенето на огнената стихия, затова е необходимо в гасенето да се включат колкото може повече хора. Това  информира директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита..

обновено на 13.07.24 в 09:10

В Пловдив започва програма „Зелена Култура – Зелен Град“

От пловдивския район „Тракия“ започва серия инициативи, посветени на зеления стил на живот, устойчиво потребление и културно обогатяване на жителите и гостите на Пловдив.  Събитията ще се провеждат ежемесечно през юли, август и септември в различни райони на Пловдив. Всяко издание ще се фокусира върху конкретна тема от сферата на екологията и..

обновено на 13.07.24 в 09:10

Теснолинейката пътува с ретро вагони от Септември до Цветино

Днес и утре отново пътува атракционен влак по теснолинейката от гара Септември през Велинград до родопската гаричка Цветино. От БДЖ припомнят, че влакът се движи всяка събота и неделя през този месец и предлага незабравимо пътуване на любителите на ретро изживяванията.  Композицията на влака включва два ретро вагона, един стандартен пътнически вагон и..

публикувано на 13.07.24 в 09:09