Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутати от БСП поискаха Гергов да се дистанцира от партията

Снимка: БГНЕС / Снимка: БГНЕС

Депутати от БСП Пловдив град и Пловдив област Веска Ненчева, д-р Георги Йорданов, Димитър Аргиров и Манол Генов поискаха председателят  на Областния съвет на БСП Пловдив Георги Гергов да се дистанцира от партията. В своя позиция до Националния съвет на БСП по повод телевизионно интервю на Гергов тази сутрин те припомнят, че на 21 април ГЕРБ и коалиция са бойкотирали искането за извънредно заседание в Парламента и изслушване на министър председателя по анализа на мерките в извънредното положение и коменират: 

Всеки, който привижда нещо полезно в тази откровена подигравка на управляващите, трябва да се смути от собственото си тоталитарно мислене.

Според тях, огласяването на личната позиция на Гергов, но представена в лидерско партийно качество, е подвеждащо и непочтено:  

В качеството си на областен лидер на БСП да наречеш „висока топка“ подигравката с парламентаризма, която ГЕРБ сториха с отказа парламентът да изслуша премиера по мерките за кризата, си е чист автогол. И то автогол от човек, който сам не знае в кой отбор играе. 

Депутатите изразяват и притеснение от "хвалбата към правителството как властта правело всичко необходимо „според чергата си“. И обявяват, че "само човек, който умишлено не се интересува от инициативите на БСП в Народното събрание, може да проспи целия пакет  мерки", които БСП е предложила за овладяване на кризата. Заявявайки, че като народни представители ще продължат да отстояват връщането към нормалността в парламентарното управление на държавата, в заключение депутатите пишат: 

На когото не му харесва такава активност, има право да се дистанцира от статуса си на активист от редиците на опозиционна и социално ангажирана партия, каквато е БСП. Защото пред нас такъв избор няма.

Позицията до Националния съвет на БСП е публикувана в сайта на партията и е изпратена до медиите тази вечер.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Запали се гората край панагюрското село Априлци

Пожар пламна в района на панагюрското село Априлци.  Горят горски масив и сухи треви около него. На мястото са всички екипи на районната служба в Пазарджик и допълнително екипи от Панагюрище.  Ангажирана е и земеделска техника от селото и района да прави просеки. За гасенето се активират и доброволци от цялата Пазарджишка област, съобщи..

публикувано на 18.07.24 в 16:59

Пожарът над Отец Паисиево е локализиран, няма нови огнища

Спокойна е обстановката над село Отец Паисиево към този час, съобщи директорът на Пловдивската пожарна старши комисар Васил Димов.  Няма нови запалвания, но дежурството и наблюдението над целия периметър на пожара ще продължи. Има тлеещи огнища, които от време на време се възпламеняват, но огънят не е разширил територията си. Ще..

публикувано на 18.07.24 в 15:59

Определиха маршрутите на двете линии на "Екобус" в Пловдив

Местният парламент с 41 гласа „ за“ и без „против“ и „въздържал се“ решиха да се създаде автобусна линия 104 към общинското дружество „Екобус“. Тя ще е с 9 автобуса с маршрут от кв. „Беломорски“,през ул. „Остромила“, бул. „Коматевско шосе“, „Модър-Царевец“, УМБАЛ „Св. Георги“, бул. „Свобода“, бул. „Васил Априлов“, бул. „България“, до последната спирка -..

публикувано на 18.07.24 в 13:51

Аварийният ремонт по бул. "Васил Априлов" струва 1 350 000 лв

Аварийният ремонт на бул. "Васил Априлов" в участъка между моста на река Марица и бул. "Шести септември" ще се финансира с парите, икономисани от дългосрочния заем за инфраструктурни проекти, изтеглен в предишния мандат.  Това реши ОбС като единодушно подкрепи предложението на ресорния зам.-кмет инж. Тодор Пашов. Средствата са в размер на 1 349 320 лева...

публикувано на 18.07.24 в 13:23

Държавата се справя с пожарите и ще помогне на пострадалите

Служебният премиер Димитър Главчев и министрите на вътрешните работи и на труда и социалната политика Калин Стоянов и Ивайло Иванов пристигнаха в калояновското село Отец Паисиево, където пореден ден продължава борбата с огъня. Те обещаха помощ за пострадалите и отхвърлиха искането на част от парламентарните формации за техните оставки заради..

обновено на 18.07.24 в 12:52