Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приемат заявки за патронажна грижа в район "Северен"

В район "Северен" тръгват заявки за ползване на патронажната грижа за възрастни и хора с увреждания.

С тази краткосрочна мярка Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” подкрепя общините в борбата с COVID – 19, посочи кметът на района Стоян Алексиев.

Заявки се приемат от 1 май до края на годината. 

Гражданите, които ще могат да ползват услугата, трябва да отговарят на следните критерии: да са възрастни хора над 65 години с ограничения или невъзможност за самообслужване; хора с увреждане с Експертно решение на ТЕЛК; възрастни в риск, а именно: такива, които имат необходимост от грижа поради увреждане и/или неподвижност и невъзможност за водене на независим и самостоятелен живот; човекът или член на семейството му е поставено под карантина във връзка с COVID – 19. От услугата могат да се ползват и самотни родители с деца до 12 г., които са в невъзможност да оставят децата си сами.

Услугата включва пазаруване на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, лекарства, заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни услуги и други /заплатени със средства на потребителите/, като тя ще се извършва от екип от социални асистенти.

Персоналът, който ще посещава домовете на потребителите, трябва да предостави подходящ документ, с който да удостовери служебните си ангажименти, както пред контролни органи, така и пред потребителите, за да се избегнат евентуални злоупотреби.

Гражданите, които желаят да ползват тази социална услуга, могат да се обаждат за повече информация на телефони 0878/371066 и 032/901 178.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ограничават движението заради дебрито ПФК „Ботев“ – ПФК ,,Локомотив‘‘

Във връзка с провеждането на футболна среща между отборите ПФК „Ботев“- Пловдив и ПФК ,,Локомотив‘‘- Пловдив на стадион „Христо Ботев“, днес от 18:00 ч. до 24:00 ч., се спира движението на масовия градски автобусен транспорт по бул. ,,Източен“ от кръстовището с бул. ,,Княгиня Мария Луиза“ до кръстовището с бул. ,,Санкт Петербург“. От ОП..

публикувано на 28.07.24 в 07:14

Велинград е домакин на "Тур дьо Франс - етап "България"

Днес във Велинград предстоят стартовете на второто издание на най-голямото международно колоездачно състезание у нас - „Тур дьо Франс - етап България”. През града минава част от трасето – от Триъгълната градинка по бул. „Съединение” през площад „Македония” и улица „Димитър Благоев” по жп прелеза пред „Клептуза” и към околовръстния път в..

публикувано на 28.07.24 в 07:12

Авариен ремонт спира за ден трафика по част от бул. ,,Цар Борис III Обединител“

Поради авариен ремонт на магистрален водопровод по западното платно на бул. ,,Цар Борис III Обединител“, в участъка от ул. ,,Цанко Дюстабанов“ до кръстовището с ул. ,,Света Петка“ днес се спира движението на МПС и автобусен транспорт  в посочения район.  От  ОП „Организация и контрол на транспорта“ уточняват, че ограничението е в сила за времето..

обновено на 28.07.24 в 07:09

Овладян е пожарът на Гребната база в Пловдив

Пожарът на Гребната база към момента е овладян. В потушаването му участват огнеборци с 5 пожарни автомобила, доброволци от ДФ “Пловдив” 112 и Националния отряд за реакция при бедствия, много граждани. В борбата с огъня се включиха служители на ОП “Чистота” с 4 водоноски. На място са кметът на Пловдив Костадин Димитров, заедно със заместниците си..

обновено на 27.07.24 в 20:24

Първенец припомни, че е родоначалник на Съединението

139-тата годишнина от вземането на решението за Съединението  на Източна Румелия с Княжество България беше отбелязана с тържествена церемония пред паметника на Захари Стоянов в село Първенец, община Родопи.  Някогашното село Дермендере е записало името си със златни букви в историята на България с факта, че именно тук, на 25 юли 1885 г. се..

обновено на 27.07.24 в 20:16