Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Хванаха четирима дрогирани шофьори

Четирима млади мъже от Пловдив и областта са в ареста, след като бяха заловени да шофират след употреба на наркотици. В Първо РУ е задържан 20- годишен младеж, който при проверка се държал неадекватно. 

Тестът установил, че е шофирал Фиата си след употреба на наркотично вещество. 22- годишен от Раковски също е задържан, след като пробата му отчела употреба на канабис и амфетамин. Той дори предал част от дрогата на полицаите.

Тестът на 29-годишен, шофирал БМВ в Хисар, се оказал положителен за канабис, а на 26- годишен мъж от Калояново на амфетамин и канабис. И по четирите случая са образувани бързи производства.


Още от категорията

Фирма от Съединение инвестира близо 18 млн. лв.

Служебният икономически министър Кирил Петков връчи сертификат клас А по реда на Закона за насърчаване на инвестициите на фирма „Готмар“, която прави 2 инвестиции в района на Съединение.  Другите фирми, получили сертификата, са от Търговище и Враца.  Общият размер на инвестициите е 55 182 000 лв. и се очаква по проектите да бъдат разкрити около..

публикувано на 27.07.21 в 13:54

Приключи част от съдебната сага с тютюневия склад на "Одрин" 8

С окончателно решение Върховният административен съд отхвърли жалбата на собствениците на съборения  тютюнев склад на ул. "Одрин" 8, с която те настояваха за отмяна на заповедта на кмета на Пловдив, задължаваща ги да  да укрепят съборената сграда.   Така висшите магистрати практически потвърдиха решението на Плодивския Административен съд, който..

обновено на 27.07.21 в 11:55

До 2024 година Бетонният мост няма да се пипа

2 варианта за построяване на ново съоръжение на мястото на сегашния Бетонен мост в Пловдив са представени от НКЖИ в общината, съобщи главният архитект Димитър Ахрянов. В единия вариант конструкцията ще бъде изработена от стоманобетон, а в другия ще бъде метална.  Според Архянов  двата материала имат сходна здравина и дълготрайност и най-вероятно..

обновено на 27.07.21 в 11:46

Подписка срещу полицая, убил дете с автомобил в Братаница

В Пазарджик днес стартира подписка с искане за справедливо наказание на полицая, който преди седмица уби дете на пешеходна пътека в центъра на село Братаница и то със служебния си автомобил. . Ден, след инцидента, 43 годишният Владимир Панайотов, служител в Дирекция „Борба с организираната престъпност“ бе пуснат под парична гаранция от 5 хиляди..

обновено на 27.07.21 в 10:25

Удариха модерна наркооранжерия със собствена електроцентрала

Полицейските екипи на Брацигово и Пещера атакуват имот намиращ се в брациговското село Козарско. Служителите на МВР установяват, че двуетажната промишлена сграда, която е в имота е високотехнологична автономна оранжерия за отглеждане на марихуана, както и помещения оборудвани за последващата ѝ преработка. По време на претърсванията на сградата са..

публикувано на 27.07.21 в 10:21