Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пазарджик спасиха тежко болен с коронавирус

Шести случай на оздравял пациент от  коронавирус в МБАЛ-Пазарджик. 

От Инфекциозно отделение беше  изписан 61-годишен мъж от Пазарджик с потвърдена диагноза COVID-19.  Той е постъпил за лечение в началото на месец април. 

Заболяването протече като тежка форма с развитие на двустранна пневмония и дихателна недостатъчност, но не се наложи включване на апаратна вентилация, съобщи началникът на Инфекциозно отделение д-р Мария Пишмишева. 

Болният е изписан в добро състояние, с подобрени показатели и след два отрицателни резултата от  диагностичния тест /PCR/.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

РЗИ-Смолян тества за хепатит работници в големи предприятия

Регионалната здравна инспекция  в Смолян обявява кампания за изследване на хепатит. Всеки работен ден от днес  до края на август желаещите могат да се изследват анонимно и безплатно за хепатити В и С в медицинската лаборатория на инспекцията. Тестването е с кръв от пръста чрез бързи  тестове. До средата на август инициативата ще обхване и..

публикувано на 29.07.24 в 10:07

7 пъти може да скочи "Такса смет" по методиката "замърсителят плаща"

От първи януари догодина общините в страната трябва да въведат нова методика за изчисляване на Такса смет. Тя ще се изчислява на принципа замърсителят плаща. В интервю за Радио Пловдив заместник-кметът Иван Стоянов заяви, че проблемът не е локален, а национален. Според изчисленията на някои общини таксата за битови отпадъци /ТБО/ може да скочи..

публикувано на 29.07.24 в 08:44

Започва Международният фолклорен фестивал в Пловдив

28-то издание на Международния фолклорен фестивал  стартира в Пловдив. В рамките на пет вечери на сцената на Античния театър ще се представят фолклорни състави и ансамбли от Казахстан, Латвия, Молдова, Сърбия, Унгария и Грузия. Домакини от българска страна са Фолклорен ансамбъл „Тракия“ - Пловдив, Представителен  ансамбъл „Марица“ при СУ..

публикувано на 29.07.24 в 07:05

Опасно горещо време в 21 области на страната

Жълт код за опасно горещо време е обявен за 21 области на страната за 29 юли, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Предупреждението е в сила за областите Благоевград, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Сливен, Смолян, Стара Загора,..

публикувано на 29.07.24 в 06:55

Двама полицаи пострадаха при размирици преди мача "Ботев" - "Локомотив"

Бой между феновете беляза пловдивското дерби между Ботев и Локомотив преди началото му. Агитките на двата тима се сблъскаха улица „Тодор Влайков“, като между тях летяха павета, бомби и факли.  Срещата бе опорочена от масов бой в сектора с феновете на "канарчетата" около 70-ата минута. Наложи се намеса на полицията и част от привържениците бяха..

публикувано на 28.07.24 в 21:34