Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доброволци дежурят пред джамиите в Столипиново за Рамазан

12 младежи от Столипиново, доброволци към Формирование "Пловдив 112"  ще дежурят пред джамиите в квартала от днес следобед, за да не допускат влизането на много хора в тях за Рамазан. След 19 часа те ще разнасят по домовете и храната, наричана “ифтар”, която чрез молитвените домове богати мюсюлмани по традиция даряват на бедните за празника, съобщи за Радио Пловдив Иван Грозданов, който ръководи доброволците от Столипиново. 

Храната ще е пакетирана, а доброволците ще я доставят с дезинфекцирани коли и облечени в защитни облекла, предпазни маски и ръкавици. Грозданов очаква да се раздадат по около 200 хранителни пакета от всяка от джамиитe. 

Младежите от снощи обикалят домовете да разясняват, че струпвания на хора не са разрешени, за да се предпазят от заразяване с COVID-19. От сутринта те дезинфекцират и молитвените храмове, и улиците. Продължава и работата  им към Доброволно формирование "Пловдив 112" за раздаване на маски, дезинфектант за ръце и хранителни продукти за нуждаещи се в Столипиново, както и за разясняване на противоепидемичните мерки.   




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Запали се гората край панагюрското село Априлци

Пожар пламна в района на панагюрското село Априлци.  Горят горски масив и сухи треви около него. На мястото са всички екипи на районната служба в Пазарджик и допълнително екипи от Панагюрище.  Ангажирана е и земеделска техника от селото и района да прави просеки. За гасенето се активират и доброволци от цялата Пазарджишка област, съобщи..

публикувано на 18.07.24 в 16:59

Пожарът над Отец Паисиево е локализиран, няма нови огнища

Спокойна е обстановката над село Отец Паисиево към този час, съобщи директорът на Пловдивската пожарна старши комисар Васил Димов.  Няма нови запалвания, но дежурството и наблюдението над целия периметър на пожара ще продължи. Има тлеещи огнища, които от време на време се възпламеняват, но огънят не е разширил територията си. Ще..

публикувано на 18.07.24 в 15:59

Определиха маршрутите на двете линии на "Екобус" в Пловдив

Местният парламент с 41 гласа „ за“ и без „против“ и „въздържал се“ решиха да се създаде автобусна линия 104 към общинското дружество „Екобус“. Тя ще е с 9 автобуса с маршрут от кв. „Беломорски“,през ул. „Остромила“, бул. „Коматевско шосе“, „Модър-Царевец“, УМБАЛ „Св. Георги“, бул. „Свобода“, бул. „Васил Априлов“, бул. „България“, до последната спирка -..

публикувано на 18.07.24 в 13:51

Аварийният ремонт по бул. "Васил Априлов" струва 1 350 000 лв

Аварийният ремонт на бул. "Васил Априлов" в участъка между моста на река Марица и бул. "Шести септември" ще се финансира с парите, икономисани от дългосрочния заем за инфраструктурни проекти, изтеглен в предишния мандат.  Това реши ОбС като единодушно подкрепи предложението на ресорния зам.-кмет инж. Тодор Пашов. Средствата са в размер на 1 349 320 лева...

публикувано на 18.07.24 в 13:23

Държавата се справя с пожарите и ще помогне на пострадалите

Служебният премиер Димитър Главчев и министрите на вътрешните работи и на труда и социалната политика Калин Стоянов и Ивайло Иванов пристигнаха в калояновското село Отец Паисиево, където пореден ден продължава борбата с огъня. Те обещаха помощ за пострадалите и отхвърлиха искането на част от парламентарните формации за техните оставки заради..

обновено на 18.07.24 в 12:52