Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Доброволци дежурят пред джамиите в Столипиново за Рамазан

12 младежи от Столипиново, доброволци към Формирование "Пловдив 112"  ще дежурят пред джамиите в квартала от днес следобед, за да не допускат влизането на много хора в тях за Рамазан. След 19 часа те ще разнасят по домовете и храната, наричана “ифтар”, която чрез молитвените домове богати мюсюлмани по традиция даряват на бедните за празника, съобщи за Радио Пловдив Иван Грозданов, който ръководи доброволците от Столипиново. 

Храната ще е пакетирана, а доброволците ще я доставят с дезинфекцирани коли и облечени в защитни облекла, предпазни маски и ръкавици. Грозданов очаква да се раздадат по около 200 хранителни пакета от всяка от джамиитe. 

Младежите от снощи обикалят домовете да разясняват, че струпвания на хора не са разрешени, за да се предпазят от заразяване с COVID-19. От сутринта те дезинфекцират и молитвените храмове, и улиците. Продължава и работата  им към Доброволно формирование "Пловдив 112" за раздаване на маски, дезинфектант за ръце и хранителни продукти за нуждаещи се в Столипиново, както и за разясняване на противоепидемичните мерки.   


Галерия

Още от категорията
Село Змеица след пороя и градушката

Порой и градушка в Змеица разруши подпорни стени, улиците са в кал

Силен порой и градушка нанесоха сериозни щети в доспатското село Змеица. Реката е излязла от коритото си и е заляла улици, стопански сгради и земеделски земи.  В цялото село асфалтовата настилка е изронена, улиците са потънали в кал и наноси. Дворът на детската градина е под вода. Пропаднали са подпорни стени, канализацията и водостоците са..

публикувано на 25.05.22 в 11:44

Своеволията на ГС целят ликвидация на БСП-Пловдив

Доц. д-р Георги Йорданов и Калин Милчев са оторизирани да представляват Общинската организация на БСП – Пловдив.  В съобщение до медиите пловдивският депутат Иван Петков – Бебето припомня, че от 9-ти април с решение на Националния съвет на партията са прекратени правомощията на всички органи на БСП в Пловдив, като е назначена работна група, която..

публикувано на 25.05.22 в 10:57

Ръка-робот помага на инвалиди в ежедневието

В Техническия университет – филиал Пловдив учат ръка-робот да помага на хора със специални потребности, съобщават от висшето училище.   Роботът „Кинова“ идва от Канада, където служи на инвалиди да облекчат трудностите на ежедневието. Той е предназначен за поддържаща екипировка на хора с двигателни проблеми. Финансирането е със средства..

публикувано на 25.05.22 в 10:20
Сградата на ректората на ПУ

Обучават магистри по икономика и финанси на зеления преход в ПУ

ПУ „Паисий Хилендарски“ за първи път ще обучава магистри по икономика и финанси на зеления преход. Лекторите са от Европейската комисия, международни банки и правителствени организации, които ще обучават като гост-преподаватели студентите от Факултета по икономически и социални науки на ПУ „Паисий Хилендарски“.  Това е заложено в учебната..

публикувано на 25.05.22 в 10:15

Съдят петима младежи заради гонка на Асеновградско шосе

Петима души ще се изправят днес пред пловдивския Районен съд, обвинени за хулигански прояви по време на шофиране. Те били засечени да участват в гонка на Асеновградско шосе до КЦМ на 20 март – съобщи районният прокурор Чавдар Грошев. Единият от участниците е непълнолетен, тримата са абитуриенти, а петият е на 30 години. Единият от шофьорите е..

обновено на 25.05.22 в 09:08