Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Миграция към Родопската яка в извънредното положение

Снимка: traffic news

3058 души са регистрирали настоящ адрес в община Родопи само за месец. Според кмета Павел Михайлов голяма част от тях са са го направили заради извънредното положение и по- лесният начин за придивижване по този начин..

Най-много регистрации има в Марково  -706 души, следват  Белащица с 395 и Първенец - 317. Нови жители имат  Брани поле,  Брестовица, Злати трап, Крумово, Устина, Ягодово и  Оризари.

Миграцията към селата е запълнила местата в детските градини,  и общината е представила проект за строителтво на нова  средищна градина в с. Брани поле.

Кметът очаква и повече постъпления в бюджета от държавната субсидия към общините , която се определя на база на населението
Още от категорията

600 кг сирене с изтекъл срок са открити в склад на едро в Пловдив

600 килограма сирене с изтекъл срок на годност откриха инспектори на Икономическа полиция и Агенцията по храните в склад на едро в Пловдив. Сиренето е било предназначено за продажба в търговската мрежа.  Стоката ще бъде унищожена, като на управителя на дружеството ще бъде съставен акт за нарушението.Справка сочи, че това не е първото нарушение за..

публикувано на 19.01.21 в 16:48

Детска учителка от Раковски с ковид, групата ѝ е под карантина

40 са новодиагностицираните случаи на Ковид – 19 в Пловдивска област за изминалото денонощие.  Сред новозаболелите има двама медици -  един зъболекар и една медицинска сестра.  Регистриран е и случай на Ковид-19 в ДГ „Детелина“ в  Раковски, където е  диагностицирана учителка. Под карантина са поставени 24 контактни деца и двама души от персонала...

публикувано на 19.01.21 в 16:38

В Пловдив арестуваха трима дрогирани шофьори

При полицейска акция в Пловдив само за ден в ареста на Трето РПУ са задържани трима души, шофирали под въздействие на различни наркотични вещества - марихуана, амфетамин и кокаин.   От полицията съобщиха, че след проверка в жилището на един от задържаните е открита  марихуана и електронна везна.  Прокуратурата е образувала досъдебни..

публикувано на 19.01.21 в 16:32

Ремонтът на Околовръстното на Пловдив започва след месец

Ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив може да започне след месец, ако метеорологичните условия позволяват. Южната дъга на града е в изключително лошо състояние, а за готовността на държавата да финансира ремонта съобщи вчера в Лъки заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.  14 километра от Околовръстното шосе ще..

обновено на 19.01.21 в 16:18

Фалшификаторите остават в ареста, само един от тях е с домашен арест

Пловдивският Районен съд гледа мерките за неотклонение на 45-годишният полицай Боян Кабашки и четиримата му съучастници. За Кабашки, както и за Рангел Сарийски, Борис Ябълков, Христо Лозев и Васил Гайдаджийски, на възраст между 43 и 60 години, прокуратурата поиска най-тежката мярка „задържане под стража“. Групата им е дейставла на..

публикувано на 19.01.21 в 12:51