Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ковид пробите от Пловдив ще пътуват с кола на Бареков

4
Изпълнителният директор на УМБАЛ „Св. Георги” проф. д-р Карен Джамбазов приема ключоната на дарената кола
Снимка: УМБАЛ

Бившият евродепутат, български политик и журналист Николай Бареков дари личния си автомобил LandRover безвъзмездно за нуждите на УМБАЛ „Свети Георги” в  Пловдив. 

Колата ще бъде използвана за обслужване на новосъздадената лаборатория за COVID 19 в болницата и за улесняване на работата на медиците на първа линия и на самата лаборатория, за която Бареков вече дари 10 000 лева. 

На връчването на дарението освен домакинът – изпълнителният директор на УМБАЛ „Свети Георги” проф. д-р Карен Джамбазов, присъстваха кметът на Пловдив Здравко Димитров и представителят на Николай Бареков – адв. Кристиан Гьошев.

„От името на УМБАЛ „Свети Георги” изказвам искрени благодарности на г-н Бареков за неговото дарение. Той вече помогна с лични средства за лабораторията за COVID-19. А днес получаваме и възможност да използваме този автомобил, който ще ни помогне да  свършим страшно много работа, тъй като е високопроходим. Ще го използвали не само в борбата с COVID-19. Той ще бъде много полезен и в цялата дейност на болницата”, каза при получаване на дарението проф. д-р Карен Джамбазов.

„С гордост и удовлетворение можем да кажем, че лабораторията стана факт за изключително кратък срок, благодарение на дарителите, народните представители и институциите, ангажирани с каузата. Лабораторията е една изключителна придобивка за Пловдив и за целия регион. Особено важна и ценна е сега, в условията на пандемия, както и в бъдеще, когато в нея ще продължат да се извършват широка гама вирусологични изследвания”, каза кметът Здравко Димитров.

„Държавата ни се намира в трудна и невиждана досега ситуация, така е в целия свят. Въпреки хилядите мнения за случващото се, преди всичко сме хора и трябва да бъдем солидарни един към друг, отговорни към себе си и към всички останали”, сподели дарителят Николай Бареков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Авариен ремонт спира за ден трафика по част от бул. ,,Цар Борис III Обединител“

Поради авариен ремонт на магистрален водопровод по западното платно на бул. ,,Цар Борис III Обединител“, в участъка от ул. ,,Цанко Дюстабанов“ до кръстовището с ул. ,,Света Петка“ в неделя, 28 юли, се спира движението на МПС и автобусен транспорт  в посочения район.  От  ОП „Организация и контрол на транспорта“ уточняват, че ограничението е в..

публикувано на 26.07.24 в 11:12

Влаковете от Елин Пелин са насочени през Карлово

Преустановено е движението на влаковете в района на гара Елин Пелин, съобщиха от пресцентъра на БДЖ. Причината е пожара в склад за фойерверки край Елин Пелин. Влаковете по направление Бургас-София и София-Пловдив-Варна се пренасочват през Карлово  Пътниците, пътуващи във влакове от Пловдив и Вакарел до Искър, и от Искър до Септември, ще бъдат..

обновено на 26.07.24 в 10:35

Кметът Костадин Димитров желае успех на пловдивските олимпийци

Кметът Костадин Димитров към пловдивските олимпийци: Вие сте пример и гордост за нашия град! В навечерието на предстоящите Олимпийски игри в Париж кметът на Пловдив Костадин Димитров отправи специално обръщение към пловдивските представители на най-големия спортен форум в света.  Това са:   Кирил Кирилов – стрелба, Пламена Миткова – лека..

публикувано на 26.07.24 в 10:35

Стартират поръчките за новите сгради на три училища в Пловдив

Обществените поръчки за строителството на новите сгради на Математическата гимназия, СУ "Патриарх Евтимий" и ОУ "Княз Александър Първи", за които Община Пловдив спечели финансиране от МОН, ще бъдат обявени до десет дни. С изграждането им ще бъдат решени много наболели и стари проблеми на града, това заяви ресорният заместник-кмет Владимир Темелков...

обновено на 25.07.24 в 14:40

Съдът нареди ново общо събрание да реши ще има ли кариера над Горнослав

Административният съд в Пловдив задължи кмета на община Асеновград да насрочи и проведе ново общо събрание в село Горнослав. Административният съд гледа жалба на бивша кметица на Горнослав Решението идва, след като бившата кметица на селото Ели Корбетова заведе дело, в което твърди, че проведеното на 3 юли общо събрание е незаконно. На него..

публикувано на 25.07.24 в 14:39