Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ковид пробите от Пловдив ще пътуват с кола на Бареков

4
Изпълнителният директор на УМБАЛ „Св. Георги” проф. д-р Карен Джамбазов приема ключоната на дарената кола
Снимка: УМБАЛ

Бившият евродепутат, български политик и журналист Николай Бареков дари личния си автомобил LandRover безвъзмездно за нуждите на УМБАЛ „Свети Георги” в  Пловдив. 

Колата ще бъде използвана за обслужване на новосъздадената лаборатория за COVID 19 в болницата и за улесняване на работата на медиците на първа линия и на самата лаборатория, за която Бареков вече дари 10 000 лева. 

На връчването на дарението освен домакинът – изпълнителният директор на УМБАЛ „Свети Георги” проф. д-р Карен Джамбазов, присъстваха кметът на Пловдив Здравко Димитров и представителят на Николай Бареков – адв. Кристиан Гьошев.

„От името на УМБАЛ „Свети Георги” изказвам искрени благодарности на г-н Бареков за неговото дарение. Той вече помогна с лични средства за лабораторията за COVID-19. А днес получаваме и възможност да използваме този автомобил, който ще ни помогне да  свършим страшно много работа, тъй като е високопроходим. Ще го използвали не само в борбата с COVID-19. Той ще бъде много полезен и в цялата дейност на болницата”, каза при получаване на дарението проф. д-р Карен Джамбазов.

„С гордост и удовлетворение можем да кажем, че лабораторията стана факт за изключително кратък срок, благодарение на дарителите, народните представители и институциите, ангажирани с каузата. Лабораторията е една изключителна придобивка за Пловдив и за целия регион. Особено важна и ценна е сега, в условията на пандемия, както и в бъдеще, когато в нея ще продължат да се извършват широка гама вирусологични изследвания”, каза кметът Здравко Димитров.

„Държавата ни се намира в трудна и невиждана досега ситуация, така е в целия свят. Въпреки хилядите мнения за случващото се, преди всичко сме хора и трябва да бъдем солидарни един към друг, отговорни към себе си и към всички останали”, сподели дарителят Николай Бареков.


Галерия

Още от категорията

Деца, ученици, учители и лекари са сред заразените с COVID-19

100 пловдивски ученици, 24 малки деца в яслена възраст и още  30 деца от две детски градини са поставени под карантина като контактни на заболели от Ковид-19  в Пловдив. Ограничението е сила и за част от контактния персонал. Сред новите 30 заразени за последното денонощие в областта са дете от яслена група, лекар, четирима учители, три медицински..

публикувано на 08.03.21 в 15:22

Covid огнище в Центъра за деца с увреждания в пловдивския район "Южен"

Всички деца и част от персонала на центъра за деца и младежи с увреждания в пловдивския район „Южен“ са под карантина след извършени тестове за коронавирус.  Положителни са резултатите от направените още миналата седмица бързи тестове на всички общо 10 момичета и момчета, като за тях в сградата се грижат двама души от персонала, уточни..

публикувано на 08.03.21 в 13:45

Още трима учители в Смолянско с COVID-19

62 са случаите на коронавирус в Смолянска област, регистрирани от петък до неделя, включително. Заразените са на възраст от 23 до 79 години, като най - много са в община  Смолян - 26, следвана от община Златоград - 20. В  Доспат има само един нов случай, съобщават от РЗИ - Смолян. Позитивни са двама учители и двама от персонала на две детски..

публикувано на 08.03.21 в 11:49

Срутище до Наречен затруднява движението Пловдив - Смолян

Срутище затруднява преминаването по пътя Смолян - Пловдив близо до изхода на Наречен.  Трудно проходима е лентата за движение в посока Смолян.  Трафикът се регулира от служители на Районното управление на полицията в Асеновград.  Сигналът за паднали камъни на пътното платно е получен малко след  5,30 часа тази сутрин, съобщават от полицията в..

обновено на 08.03.21 в 11:07

Спира плановият прием в болниците в Пазарджик и областта

От днес и в област Пазарджик се преустановява плановият прием в болниците заради високата заболеваемост от Covid-19. Това не се отнася за хората с онкологични заболявания, бременните и пациентите с продължително лечение и психиатрична помощ. Забраняват се и свижданията в здравните заведения, с изключение на пациенти в терминален стадий...

публикувано на 08.03.21 в 11:07