Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поискаха отстраняването на и.д. кмета на Стрелча

Заради назначението за заместник на отстранения кмет Стойно Чачов

Автор:
Снимка: Радио Пловдив

Група общински съветници внесоха искане в общинския съвет в Стрелча за отстраняването на временно изпълняващия кмет на общината Неделка Фингарова, която назначи за свой заместник отстранения досегашен кмет Стойно Чачов.

Кметските правомощията на Чачов бяха предсрочно прекратени от Общинската избирателна комисия, тъй като е притежавал фирма по време на управлението на  общината, като решението бе окончателно потвърдено и от Върховния административен съд.

Внесеното предложение бе блокирано от поддръжниците на Чачов в местния парламент, каза общинския съветник Иван Радев:

"Това е въпрос на натиск - натискат се общински съветници, натиск върху хората, които работят в общинска администрация - всички ги е страх; заплахи, включително и срещу мен, за разправа, защото Стойно Чачов си е кмет. От вчерашните изявления, които ги направиха и на сесията се разбра, че той нито за миг не е изпускал юздите на общината. В момента, понеже има пари в Стрелча за ремонт на банята, за ремонт на физкултурни салони, на детската градина, на стадиона - това е цялата сага в момента - да се приберат комисионните. Няма такъв аналог! Този, който е назначен за временно изпълняващ длъжността кмет да назначи отстранения кмет. Тук вече трябва инстанциите да се сезират."




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Цветница е празникът с най-много именици

Православният свят отбелязва един от големите християнски празници - Вход Господен в Ерусалим.  Дни преди своята Кръстна смърт Исус Христос бил посрещнат тържествено в свещения град. Многолюдното множество го приветствало с палмови клони. Така е установена традицията в храмовете да се раздават осветени върбови клонки, защото символизират палмовите...

обновено на 28.04.24 в 10:13

Танцова фиеста раздвижва Асеновград

Танцова фиеста ще завладее тази вечер Асеновград в навечерието на Международния ден на танца 29 април.  Първото издание на инициативата е по идея на 2 спортни клуба с финансовата покрепа на общината. Целта е да се мотивират малки и големи да танцуват или поне да се раздвижат.  В „Танцовата фиеста“ ще се включат 10 клуба, които ще представят 17..

публикувано на 28.04.24 в 08:23

Мачът "Ботев" - "Славия" променя маршрута на три градски автобуса

Автобусите по линии № 9, 10 и 36 ще са с променени маршрути в днешната събота - 27 април, за времето от 17 до 22 часа ,  съобщават от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.  Причината е футболният мач „Ботев“ – „Славия“, който ще се играе на стадион „Христо Ботев“. По искане на Областната дирекция на МВР за пет часа ще..

обновено на 27.04.24 в 16:25

Скандал с листата на БСП за Пловдив-област заради Веска Ненчева

На свое заседание Националният съвет на БСП утвърди листите за изборите за Европейски парламент и 50-ото Народно събрание на 9 юни, както и предизборната платформа на коалиция „БСП за България” за парламентарния вот, съобщи формацията. Скандал е предизвикала листата на Пловдив-област, след като нейният досегашен водач Манол Генов си е дал отвод. На..

обновено на 27.04.24 в 16:15

ПП-ДБ готови да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но без ДПС

300 000 гласа са на пазара и са готови да бъдат купени. За това алармираха от ПП-ДБ. Решението е висока избирателна активност, обяви съпредседателят на ДБ ген. Атанас Атанасов.  На брифинг в Пловдив той заяви, че марионетното правителство на Главчев провежда чистка в институциите. За пример даде смяната на няколко областни управители в страната...

обновено на 27.04.24 в 16:15