Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без наем за общинските обекти в Асеновград

| обновено на 30.04.20 в 12:25

Oбщина Асеновград освобождава изцяло или частично от плащането на наем за общински обекти физически и юридически лица, ограничили или преустановили дейността си заради извънредното положение. 

Предложението бе прието единодушно от 30-те общински съветници на днешната им редовна сесия. Решението е част от мерките на общината в подкрепа на местния бизнес. То влиза в сила със задна дата 13 март и ще важи до отмяна на ограничителните мерки.

От плащане на наем са освободени 46 потребители, сключили договори с община Асеновград. Това са заведения за обществено хранене, преустановили изцяло дейност, ученическите столове, бюфети и павилиони по училища, спортни обекти, пенсионерски клубове и читалища. 

Освобождаването от наем ще става след подаване на заявление и на декларация от съответното лице, че не се осъществява дейност поради наложените ограничителни мерки. Условие е наемателите да нямат непогасени задължения за наем за времето преди 13.03.20 г. 

За същия период пък с 50% се намалява и наемната цена на наемателите на заведения за обществено хранене, които са ограничили своята дейност до извършване на доставки до адрес и продажба по заявка. 

Месечните наеми на общински имоти, които са преустановили или ограничили дейността си за времето на извънредно положение, които вече са платени за упоменатия срок, ще бъдат приспаднати от следващите дължими наеми, след отпадане на въведената забрана.

Сумата, която би трябвало общината да получи от горепосочените наеми за месец от наемателите на помещения, терени и павилиони, при нормални условия, възлиза в размер на 2 542,63 лева. Приходите от наем на най-засегнатите в икономическо отношение групи наематели съставляват близо 28% от общо постъпващите приходи от наеми на обекти и са в размер на 8 913,93 лева.

"Община Асеновград има общо около 37 000 000 лева дългове“, посочи кметът Христо Грудев от трибуната на местния парламент.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Потушени са пожарите край Баня и "40-те извора"

Потушени са пожарите край Баня и "40-те извора". Потушен е пожарът край град Баня и карловските села Васил Левски и Ведраре – съобщи заместник-кметът на община Карлово Антон Минев. Той заяви, че пожарникари на място наблюдават района да не би да се възобнови огънят наново. Засегната е смесена гора в местността Момини гърди, но няма щети по..

обновено на 31.07.24 в 08:24

Горя стара къща във велинградския квартал "Чепино"

Стара необитаема къща горя във велинградския квартал „Чепино“, като огънят застраши други 3 къщи. Сигналът за инцидента е подаден около 14.40 ч. в РУ – Велинград, съобщи говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов. Той уточни, че сградата се намира до други 3 стари къщи, част от които са с гредоред и така има опасност за другите..

публикувано на 30.07.24 в 17:27

Пожарът до "40-те извора" е под контрол

Пожарът на „40-те извора“ е локализиран, пожарникарите ще го охраняват през нощта. Няма пострадали вили. Изгорели са няколко декара смесена гора и няколко кошера на местни стопани. В гасенето на огъня се включиха 11 екипа на Пожарната. Пламна гората до язовир "40 извора" "Пожарът е локализиран, ограден е от всички страни и с булдозер сме..

публикувано на 30.07.24 в 16:24

Пилонът на Рожен се нуждае от спешен ремонт

Постаментът на пилона "Рожен", който беше открит преди малко повече от година, вече се руши и се нуждае от спешен ремонт, съобщава БГНЕС Плочите, които съставят целия монумент, започват сериозно да се разместват, а между отделните елементи на основата вече са се образували пукнатини, в които свободно може да влезе човешка длан. Покрай плочите е..

публикувано на 30.07.24 в 15:09

Пламна гората до язовир "40 извора"

Смесена гора, сухи треви и храсти горят в района между село Козаново и Асеновград, в местността "40-те извора". Екипите на 11 противопожарни коли се борят с огнената стихия, като вятърът и пресеченият непристъпен терен усложняват ситуацията там. Наблизо до пожара има вили, които са застрашени от огъня, както и борова гора. Ограничен е..

обновено на 30.07.24 в 14:57