Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Пазарджик е готов да помогне на Видин с медици

Снимка: news.bg

"Болниците в Пазарджик има възможност да командироват лекари в болницата "Света Петка" във Видин, където имат остра нужда от медицински специалисти", каза директорът на РЗИ-Пазарджик д-р Фани Петрова.

"Изводът е направен след сериозен анализ на моментната ситуация на здравните заведения в областта", допълни д-р Петрова:

“Съгласно получената информация 33 инфекциозни легла, свободни са 24, от 297 легла във вътрешните отделения свободни са 172 легла, 67 легла имаме в ОАИЛ към МБАЛ - Пазарджик, от които 36 са свободни“, каза тя и допълни:

“Или от общо 397 легла в Пазарджишка област, които са определени за работа с Covid-19, свободни са 232. Останалите са заети от лица, които са с други заболявания. Като цяло можем да кажем, че към момента лечебните заведения в Пазарджишка област разполагат с достатъчно количество лични предпазни средства и имат попълнен резерв“.


БНР подкасти:

Още от категорията

Започва новата учебна година във ВУАРР в Пловдив

Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите в Пловдив открива тържествено новата академична 2023-2024 година. През нея висшето училище въвежда нова Интегрирана система за обучение и административно обслужване ИСАО+. Студентите в първи курс ще получат достъп до нея от днес до 6 октомври. Студентите от горните курсове влизат с данните си за..

публикувано на 02.10.23 в 07:19

В 11 часа ще тестват сирените за оповестяване на въздушна опасност

От 11 часа днес ще се проведе тест на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на населението. Тестът ще бъде за оповестяване при въздушна опасност. Сигналите ще звучат в София, Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян, Стара Загора, Гълъбово, Царево, Ахтопол, с. Лозенец, Шабла, в..

обновено на 02.10.23 в 07:04

Представители на арменската общност излязоха на протест

Десетки арменци, живеещи в Пловдив, се събраха днес, за да изразят своята съпричастност и тревога за съдбата на сънародниците си, прогонени от Арцах, както те наричат Нагорни Карабах.  Посланието е за мир, но и за категорична подкрепа, която ЕС трябва да окаже на арменския народ, преживящ и днес болезнените си спомени от геноцида през 1915..

обновено на 01.10.23 в 14:48

Задържан е издирваният за убийство в Пазарджик

Задържан е 18- годишният младеж, който прободе смъртоносно с нож при спречкване друг млад мъж в Пазарджик, съобщават от полицията в града. Младежът е задържан след интензивно издирване в столицата. Повече от 24 часа Николай Райчев бе в неизвестност, което доведе до мобилизирането на няколко полицейски управления. Към момента не е ясно кой е помогнал..

обновено на 01.10.23 в 14:48

ПУ открива учебната година

Да трупат знания и да мечтаят  пожела на студентите от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ министърът на  образованието и науката проф. Галин Цоков , който присъства на официалното откриване на новата академична година във висшето училище.  Във втория по големина университет в България се обучават над 17 хиляди студенти и..

обновено на 01.10.23 в 14:48