Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Пазарджик е готов да помогне на Видин с медици

Снимка: news.bg

"Болниците в Пазарджик има възможност да командироват лекари в болницата "Света Петка" във Видин, където имат остра нужда от медицински специалисти", каза директорът на РЗИ-Пазарджик д-р Фани Петрова.

"Изводът е направен след сериозен анализ на моментната ситуация на здравните заведения в областта", допълни д-р Петрова:

“Съгласно получената информация 33 инфекциозни легла, свободни са 24, от 297 легла във вътрешните отделения свободни са 172 легла, 67 легла имаме в ОАИЛ към МБАЛ - Пазарджик, от които 36 са свободни“, каза тя и допълни:

“Или от общо 397 легла в Пазарджишка област, които са определени за работа с Covid-19, свободни са 232. Останалите са заети от лица, които са с други заболявания. Като цяло можем да кажем, че към момента лечебните заведения в Пазарджишка област разполагат с достатъчно количество лични предпазни средства и имат попълнен резерв“.


Още от категорията

Парното в Пловдив поскъпва с 38%

Поскъпването на парното и топлата вода в Пловдив ще е с 38 на сто, реши КЕВР. Със същия процент поскъпва централното отопление и във Варна и Перник. Най ниско-11 %, е увеличението в Бургас и Плевен, а най-високо- с 43%, в Разград. В столицата парното и топлата вода ще повишат цената си с 40%.

публикувано на 01.07.22 в 20:41

Билетите за междуградските превози поскъпнаха между 2 и 5 лева

Билетите за междуградските превози са по-високи от днес.Причината е въвеждането на тол такси за автобусите при движение по магистрали, първокласни и второкласни пътища.  Реалното увеличение е между 2 и 5 лева за билет в зависимост от маршрута и засяга всички междуселищни линии. От Пловдив до Смолян вчера билетът е бил 12 лева, а от днес..

публикувано на 01.07.22 в 16:27

Спря ремонтът на пътя Асеновград - Първомай

„Европейски пътища“ спря изненадващо ремонта на пътя Асеновград – Първомай, поради липса на средства.   Цялата пътна отсечка е около 28 километра и трябваше да бъде ремонтирана до края на септември. „Пътят е много натоварен, ползва се от жителите на Конуш, Поройна, Избегли, Златовръх и още няколко села от общините Асеновград и Първомай...

публикувано на 01.07.22 в 16:18

Нова стрелба по жилищата на двете съветнички от Брацигово

Неизвестни отново са стреляли с ловна пушка по прозорците на общинските съветнички в Брацигово Костадинка Найденова и Мария Мадарова. Първият случай беше преди седмица, като се предполага, че вандалският акт е провокиран от пет сигнала, които съветничките са внесли в прокуратурата със съмнения за нерегламентирани дейности между общински..

публикувано на 01.07.22 в 16:13

Големи ВиК аварии оставиха на сухо "Прослав" и "Смирненски"

Две крупни ВиК аварии възникнаха малко след обед в два пловдивски квартала.  Стара етернитова тръба на главен водопровод е гръмнала на ул. „Елин Пелин“ в „Прослав“, изригвайки огромни количества вода.  Силното налягане и разбило асфалтовата настилка и изпод нея са избликнали хиляди литри, заливайки цялата улица и съседните пресечки...

обновено на 01.07.22 в 13:47