Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хората – основен приоритет в политиката на управление на КЦМ



В КЦМ непрекъснато се подобряват условията на труд, осигурява се безопасна работна среда, осъществява се редовна превенция на здравето на работниците и служителите, защото хората са най-ценния ресурс на компанията.

На 1 май разговаряме с Мариана Гуркопашова, главен директор „Управление на човешкия капитал“ в „КЦМ 2000“ АД.  За предизвикателството да се организират специални мерки на работа в кризисна ситуация тя категорично заяви:

За нас винаги и най-важни са били хората, така че първата ни грижа е здравето на нашите работници и на техните семейства и да им осигурим възможността да запазят работните си места и трудовите си възнаграждения. Така че полагаме всички усилия да запазим непрекъснатия производствен процес.

И извън контекста на пандемията тук винаги се инвестират значителни средства годишно за превенция на здравето.

„В КЦМ 2000 Груп действа програмата „Здраве за всички“.  Тя е важна част за превенция на заболявания, свързани с различни видове дейности и излагане на вредни влияния при упражняване на трудовата дейност. Управлява се от Службата по трудова медицина и съдържа постоянен мониторинг на работниците чрез извършване на специализирани профилактични прегледи.“ – отбеляза М.Гуркопашова.

В програмата е включен и провеждане на лечебн режим в Базата за профилактика и отдих „Копривките“ на КЦМ с първоначален преглед от лекар, който назначава процедури – лечебна гимнастика във фитнеса, физиотерапия, водни процедури.

„ Освен чистия въздух и прекрасната природа, могат да се ползват и джакузи, сауна и парна баня, различни игри, велосипеди, тенис на маса. Искам да подчертая, че това е безплатно, с откъсване от производството и има възможност да се ползва и от членовете на семействата на всички, работещи в Групата, на преференциални цени.“  

Позитивизъм носи посланието на Мариана Гуркопашова, главен директор „Управление на човешкия капитал“ в „КЦМ 2000“ АД, по повод 1 май:

„Бих искала да поздравя всички и най-вече моите колеги от КЦМ 2000 Груп, които се трудят на територията на Пловдив, Лъки, Мадан и Рудозем. Искам да им пожелая да бъдат здрави, да възпитават ценности, които стоят в основата на едно общество, да не спират да повишават квалификацията и уменията си, да бъдат отдадени на това, което правят, за да могат да бъдат удовлетворени от резултатите на своя труд. Честит празник и нека бъдем здрави!“

Хората от КЦМ винаги са проявявали своята ангажираност към цялото общество в различни аспекти от живота. Съпричастност и грижа проявиха и в кампанията на Община Пловдив „Заедно срещу COVID-19“, за която „КЦМ 2000“ АД и „КЦМ Трейд“ООД  дариха по 20 хиляди лева.

Цялото интервю на Емил Костов с Мариана Гуркопашова можете да чуете в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

На 15 август решават кога да затворят Бетонния мост за ремонт

Половин година ще продължи  реконкрукцията на Бетонния мост, но все още не е ясна точната дата, когано ще започне. Решението ще бъде взето на 15 август от община Пловдив, НКЖИ и фирмата изпълнител. Това съобщиха на съвместна пресконференция генералният директор на НКЖИ инж. Златин Крумов, ръководителят на проекта инж. Иван Бакалски, кметът..

публикувано на 26.07.23 в 16:38
Строителството на ст.

Първа плоча на южната трибуна на "Лаута"

Днес бе отлята първата плоча на южната трибуна на стадион „Локомотив“, съобщиха на страницата си във Фейсбук от "Ние сме Локомотив Пловдив". Работниците ще трябва да изчакат бетонът да се втвърди и тогава ще започнат изграждането на сектора. Бетонната конструкция на трибуна „Бесика“ вече е завършена и усилията сега ще бъдат насочени на юг. Днес бяха..

публикувано на 21.03.22 в 17:24

Григор Димитров бе размазан от Рафаел Надал

Григор Димитров отпадна от Мастърс турнира в Монте Карло след поражение в два сета от световния №3 Рафаел Надал. Първата ни ракета не успя да намери отговор за много силната игра на „Краля на клея“ и 11-кратният шампион в надпреварата намери място в следващата фаза, записвайки своя 73-ти успех в турнира. Очакванията за традиционно равностоен и зрелищен..

публикувано на 15.04.21 в 17:59
Григор Димитров

Григор Димитров с перфектен старт в Акапулко

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отстрани французина Адриан Манарино в първия кръг на турнира по тенис в Акапулко (Мексико) с награден фонд 1 милион долара. 29-годишният Димитров, поставен под номер 5 в основната схема на надпреварата, спечели с 6:4, 3:0 и отказване на Манарино. Българинът, който е шампион в Акапулко за 2014 година,..

публикувано на 17.03.21 в 09:42
Главният изпълнителен директор на холдинга  инж. Румен Цонев със сипендиант на КЦМ

КЦМ 2000 Груп представи новите си стипендианти

На среща в КЦМ 2000 Груп бяха представени стипендиантите от националния конкурс „Стипендия КЦМ“ за 2020/2021 академична година. Това са 8 момичета и момчета, студенти различни специалности в български и чуждестранни университети. Мариана Гуркопашова, главен директор „Управление на човешкия капитал“ в дружеството, дава повече информация за проекта:..

обновено на 10.09.20 в 07:04