Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стартира фонд за подпомагане на независими артисти

Пламен Панов, зам. кмет по култура на Община Пловди коментира, как  подпомагат засегнатите от кризата творци? Преди великденските празници стартира кризисен фонд за подпомагане на независими артисти.

г-н Панов заяви, че се надява на интерес към мярката, която се позовава на добрите европейски практики.

Подпомагането е в размер на 1000 лева, като е целево  за храна, плащане на сметки за ток, вода, парно и лекарства. Община Пловдив е отворила компонент-3 в схемата „Гражданска активност“, която е част от Културния календар на града и вече приема заявления. Ние приемаме проектите онлайл. В зависичост от ситуацията, хората да могат да изживяват културата на място „Лице в лице“. Финансирането възлиза на стойност до 4000 лева на проект. Целта е да има културно съдържание, което да радва хората на Пловдив. Ние ще излъчваме в платформите на Община Пловдив събия в реално време или записани. Вече се работи върху юридическата стана на договорите по поканата „Наследство“, които да бъдат подписани в най-скоро време, посочи още Пламен Панов.   

Интервюто с Пламен Панов, зам. кмет на Община Пловдив е в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Преге - предаване за света на книгите, 05 - 11 октомври

В предаването за книги на Радио Пловдив на 0 5 . 10. 202 4г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Потомството на Чосър. Англоезична поезия XIV –XXI век. 330 стр., тв. к., ок. 6А, Изток-Запад, 2024г. Иван Станков. На два гласа. 112 стр., ок. 3а, Хермес, 2024г...

публикувано на 07.10.24 в 10:30

Концерт на пловдивската опера в Епископската базилика

С камерен концерт, посветен на големия български композитор и диригент Иван Спасов, Държавна опера Пловдив отбелязва 90-та годишнина от рождението му, която се навърши тази година.  Ще бъдат изпълнени 5 композиции на Иван Спасов. Сред тях e сонатa за виончело и пиано. Челист ще бъде концерт-майсторът на пловдивската опера Анет Артинян...

обновено на 07.10.24 в 09:24

В РЕМ-Пловдив Ангел Янков представя книга за Малево

Регионалният етнографски музей - Пловдив кани на официалното представяне на монографията „ Градиво за старите родословия на с. Малево, Долен Рупчос “ (историко-етноложко изследване) на  доц. д-р Ангел Янков .  Авторът и книгата ще бъдат представени от:  доц. д-р Михаил Груев,  председател на Държавна агенция „Архиви"  и рецензентите:..

публикувано на 07.10.24 в 05:49

Фестивал "Шоко Арт" се провежда в парк "Каменица"

Фестивал на шоколада "Шоко Арт" ще се проведе тази събота, на 5 октомври, сутринта в парк „Каменица“, район "Източен" в Пловдив.  В тазгодишното издание на шоколадовия фестивал са поканени майстори сладкари да изработят най-дългия шоколад. Всички присъстващи, деца и гости на събитието ще имат възможност да опитат от гигантското лакомство, което ще..

обновено на 05.10.24 в 08:16

Излезе дебютният роман на Ралица Николова

„ Романът на една жена без качества " на Ралица Николова излезе този  септември, с марката на издателство „Жанет 45“.  Главите в книгата носят названията на дните от седмицата. Разказът върви от първо лице, единствено число и е конструиран като дневник, без историята да е изцяло автобиографична. Героинята иска да напише роман, разказва за..

публикувано на 04.10.24 в 10:24