Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Девет медици от пазарджишката болница са с коронавирус

Двама пациенти в МБАЛ-Пазарджик също са положителни за Covid-19

| обновено на 06.05.20 в 14:08

Общо 6 са новите случаи на Covid-19, доказани в късните часове на 5 май, съобщават от РЗИ - Пазарджик. Сред заразените са четири жени от медицинския персонал на ОАИЛ в МБАЛ-Пазарджик- две медицински сестри на 41 и 44 години, и две санитарки на 57 и 64 години. Така доказаните случаи в ОАИЛ стават 9 - един лекар, четири медицински сестри и четири санитарки. 

Предприети са мерки за издирване на контактните лица и поставянето им под карантина за 14-дневен период.

Отделението по анестезиология и интензивно лечение остава под карантина до 16.30 часа днес. До тогава спешни случаи ще се поемат от частна болница "Хигия". След това се очаква отделението да продължи да работи в нормален режим. 

Осигурен е анестезиологът д-р Георги Влайков, който ще подпомогне работата на отделението през следващите няколко дни. 

Мъж на 71 години от село Семчиново и 72-годишна жена от село Юнаците, които са лекувани от пневмонии в Първо вътрешно отделение на пазарджишката болница, са установени като положителни на Covid-19 при рутинно тестване. Те са преместени за лечение в Инфекциозното отделение, съобщиха от областната болница.

14 са болните с коронавирусна инфекция, които се лекуват в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Пазарджик. В момента няма интубирани пациенти.

Началникът на Интензивно отделение д-р Димитър Иванов и останалите 9 медицински лица с положителни проби за Covid-19 остават на домашно лечение с лека симптоматика на заболяването.

След преценка и излизане на резултатите на други изследвани медици ще се вземе решение при нови положителни случаи дали ще бъдат преназначавани медицински специалисти от други отделения ли други лечебни заведения от град Пазарджик и страната.

Още от категорията

Пловдив създаде Обществен съвет за по-добро качество на въздуха

Обществен съвет за чист въздух беше учреден по инициатива на кмета на Пловдив Здравко Димитров. В него участват представители на неправителствени екологични организации, бизнеса, общински съветници и експерти. „Много ви благодаря, че приехте нашата покана да участвате в този съвет, защото само заедно можем да работим ефективно за подобряване..

обновено на 03.12.21 в 16:07

Заразените в Пловдив паднаха под 400 на 100 000 души

173 са новите случаи на COVID-19 в Пловдивска област за изминалото денонощие, като заболеваемостта пада под 400 души на 100 000 население и вече е 396.  Починали са 11 души, сред които мъж на 34- години, както и 68- годишна жена без придружаващи заболявания и ваксиниранана. В 2 училища са открити 2-ма нови носители н на вируса...

публикувано на 03.12.21 в 14:10

Нови три огнища на птичи грип в областите Пловдив и Пазарджик

Вирусът е установен в индустриална ферма в село Цалапица и в две лични стопанства – също в Цалапица и в пазарджишкото село Варвара. Във фермата се отглеждат около 80 хиляди кокошки към момента на установяване на заболяването. В двете лични стопанства има общо около 100 птици. И за трите огнища са издадени заповеди на изпълнителния директор на БАБХ..

публикувано на 03.12.21 в 13:46

Ограбиха параклис в Мало Конаре

Икони и църковна литература са били откраднати от параклиса „Свети Анастасий“ в пазарджишкото село Мало Конаре. Служители от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик „по горещи следи“ са разбрали, че крадецът е 56-годишен малоконарец. По случая е образувано досъдебно производство.

публикувано на 03.12.21 в 12:58

Шофьорът на цистерната, влязла в насрещното е бил дрогиран

За едно денонощие е задържан шофьорът на цистерната с гориво, която вчера следобед навлезе в насрещното движение на автомагистрала „Тракия“ край пловдивското село Войводиново.  Цистерна с гориво влезе в насрещното на АМ "Тракия" Първоначално бе съобщено, че алкохолната проба на 60-годишния шофьор е отрицателна, но по- късно тестът за..

публикувано на 03.12.21 в 11:54
Подкасти от БНР