Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Общината събира опасни отпадъци от гражданите

| обновено на 13.05.20 в 10:59

Дирекция „Екология и управление на отпадъците“ на Община Пловдив организира кампания за безвъзмездно предаване на опасни отпадъци от домакинствата. 


В мобилен събирателен пункт зад ресторант „Стадиона“ от 10 до 16 часа ще се приемат основните групи опасни отпадъци, като съдържащи живак уреди, лакове и бояджииски материали, домакински препарати, мастила и замърсени опаковки, пестициди, маслени филтри, спирачни течности и антифриз, фармацевтични продукти-лекарства с изтекъл срок на годност.

Интервюто с Гергана Василева, гл.специалист в дирекция "Екология и управление на отпадъците" е в звуковия файл.


Още от категорията
Автогара

Протест на автобусните превозвачи

Десетки автобусни превозвачи от страната организират национален протест с искане за наказателно преследване и ефективни присъди на нерегламентираните превози.  Почти напълно се спират линиите по републиканската пътна мрежа. Протестът ще засегне най-вече  пътуващите до София и Пловдив. Автобусите в Пловдив от днес започват да се движат с табели..

обновено на 25.11.20 в 10:06

Обявиха мерките, които влизат от 27 ноември до 21 декември

След правителствено заседание се реши да бъдат въведени следните мерки, считано от петък - 27 ноември вечерта , които ще продължат до 21 декември .  Решенията обяви здравният министър Костадин Ангелов и уточни, че през целия ден в петък мерките няма да важат, те влизат в сила петък срещу събота. Преустановяват се присъствените учебни..

публикувано на 25.11.20 в 09:48

Близо 4400 са новите случаи на коронавирус у нас, в Пловдив са 458

4382 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица у нас през последното денонощие при направени 10 475 PCR теста.  Данните показват, че близо 42% от тестваните за коронавирус са положителни. Животът си за денонощие са загубили 157 души. За последното денонощие най-много заразени има в София – 880, следвана от Пловдив с 458..

обновено на 25.11.20 в 08:44

Правителството обсъжда дали да въведе строгите мерки срещу коронавируса

На днешното си редовно заседание правителството ще вземе решение по предложените от Националния оперативен щаб нови по-строги мерки за справяне с коронавируса. Премиерът и министрите ще обсъждат сектор по сектор, за да вземат конкретно решение за прилагането им. Бизнесът вече възрази срещу временното затваряне на част от икономическите дейности..

обновено на 25.11.20 в 08:44

Общината започва преговори с НЗОК за увеличаване на лимита на "Св. Мина"

Община Пловдив започва преговори с Националната здравноосигурителна каса за финансиране на основните дейности на  МБАЛ „Св. Мина“, съобщи кметът Здравко Димитров. От доклад на управителя на общинската КОВИД болница проф. д-р Петър Петров стана ясно, че определените към настоящия момент лимити на общинската болница от НЗОК са крайно..

публикувано на 25.11.20 в 08:42