Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опитът за тролене на Васил Божков не му се получи добре

Ще продължи размяна на реплики по телефона от Дубай, в тях не се казва нищо съществено

Снимка: ТВ Европа

За новите реалности пред властта след 13 май, когато излязохме от извънредното положение и се намираме в извънредна епидемична обстановка, а също и за футболните акции на "Левски", политическата страна на пъзела с участието на Васил Божков коментираме с Георги Харизанов от Института за дясна политика.

Харизанов каза, че според него оценката за справяне с кризата от Ковид-19 у нас ще е двукомпонентна. 

"От една страна ще е свързана със здравните аспекти, а друга е оценката на щетите и оздравяването на икономиката. У нас здравна криза не се случи, благодарение на мерките, така че с първата част се справяме чудесно. Втората част от уравнението, е твърде рано да се каже, много бизнеси са затворени, други трупат загуби, но първите знаци са положителни. Например и това, че има сигнали за намаляване на данъците при някои бизнеси."

"Конкретните мерки се определят със заповеди на Министерството на здравеопазването, и затова снощи чухме от Кирил Ананиев обявяването на извънредната епидепична обстановка. Интересното за снощния брифинг е защо изобщо трябваше да се състои, тъй като хората като видят извънреден брифинг те си казват , "ето тук пак нещо обърхаме". А всъщност ние минаваме в по-облекчен режим", посочи Харизанов.

Акциите на ФК "Левски":

"В цял свят футболът е неразделно свързан с политиката, защото навсякъде той се финансира от едрия бизнес. Той пък е в преки отношение с властта, защото е едър работодател и данъкоплатец. България не прави изключение. Никъде по света обаче не се сваля нивото толкова много, както в случая с г-н Божков. Аз съм фен със затихващи функции на "Левски", но от дълги години не следя българския футбол, но смятам, че казусът ще се разреши по "модела на бащицата", както го нарича Тодор Батков. Силно се надявам да не се ползва помощ от Тотализатора, моделите във Враца и Стара Загора са доста порочни и там държавни предприятия издържат клубове. Хубавият знак в работата на Прокуратурата е, че никой не трябва да се чувства недосегаем. Това е добре, така е в във всяка една демокрация. Очакваме присъди."



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Иво Желев

На есен отиваме на седми по ред избори

Политическите въпросителни на лятото обсъждаме в програма "Точно днес" със социолога от ЕСТАТ Иво Желев. Той  прогнозира и възможностите за изпълнение на третия мандат и дали новите избори са неизбежни. По думите му вече е ясно, че в този парламент не може да се произведе нищо работещо.  "Нито има възможности за мнозинство, нито обща воля, нито..

публикувано на 19.07.24 в 10:28

Два екипа от Аварийно спасяване-Пловдив са на терен и днес

Пожарите наситиха новините, хората изгубиха домовете си, държавата ще даде по 1578 лева на пострадалите семейства. Говорим с доброволците, които са на терен при юли.  Включване в програма "Точно днес" на Георги Влайков  от Аварийно спасяване - Пловдив от мястото на пожара в Карловски регион.  Той подчерта, че остават на терена на вече..

обновено на 19.07.24 в 10:05

Само за 24 ч. събраха 20 000 лв. за екипировка на доброволците

В програма "Точно днес" на Радио Пловдив говорим с Манол Пейков, народен представител от ПП-ДБ да поредната му акция, за дарения с код екипировка за доброволците За по малко от 24 часа успяхме да съберем 20 000 лева и днес ще закупим първите необходими атрибути за борба с огъня, каза за Радио Пловдив Манол Пейков. „Говорих с Георги Влайков от..

обновено на 19.07.24 в 10:05

100% е изпълнен приемът в МУ - Пловдив, след второ класиране

След второ класиране на 100% Медицински университет - Пловдив изпълни държавния план-приeм. По традиция най-голям интерес има към специалностите "Медицина", "Дентална медицина" и "Фармация". Там се полага и изпит-тест по биология и химия. В програма "Точно днес" говорим със заместник-ректора проф. д-р  Веселина Горанова , с коментар на КСК 2024...

публикувано на 19.07.24 в 09:45

Карлово чества 187 години от рождението на Апостола

С тържествена Света литургия на 18 юли в храм „Св. Николай” започна отбелязването на 187 години от рождението на Васил Левски и Празник на град Карлово. Кметът на общината д-р Емил Кабаиванов, официални гости и граждани положиха цветя и се поклониха пред гроба на Гина Кунчева - майката на Апостола. На площад „Васил Левски“ д-р..

публикувано на 18.07.24 в 13:33