Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев внесе документите за стадиона, Локо първо пита УЕФА


Локомотив (Пловдив) ще внесе със закъснение проекта си за реконструкция на стадиона си, докато от Ботев представиха навреме количествените сметки за стадион "Христо Ботев". Това съобщиха на пресконференция кметът Здравко Димитров, зам.-кметът по строителството Пламен Райчев и главният архитект Димитър Ахрянов.

"Черно-белите" най-напред са изпратили питане до УЕФА на колко метра острояние могат да бъдат трибуните от терена, защото ще премахват пистата. Очаква се с около месец закъснение от "Лаута" да внесат проекта и едновременно с това да се пристъпи и към избора на изпълнител чрез обществена поръчка.

Строителството на стадион "Христо Ботев" може да бъде подновено в края на август или началото на септември, ако няма обжалване по избора на изпълнител. Това означава, че след 2 години съоръжението може да е напълно завършено. Проектът не е променян, а на втори етап се предвижда строителството на голям общински паркинг на ул. "Варшава". Той ще обслужва футболния клуб по време на мачовете, а в останалото време ще работи с такса като останалите.

"Само може да ме радва, че купата дойде в Пловдив. Знаете, че съм "жълт", това не е тайна. Е, бях малко тъжен след мача, но ми мина. Пожелавам успех и на двата клуба. И трябва да се отнасяме с уважение към хората, които искат да инвестират в спорта", заяви Здравко Димитров в отговор на въпрос на Радио Пловдив за годишнината от спечелването на Купата на България от Локомотив (Пловдив).




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Слушайте реванша "Ботев" - ЦСКА пряко по Радио Пловдив

"Ботев" (Пловдив) и ЦСКА се изправят един срещу друг в реванша от полуфиналите на Купата на България. „Канарчетата“ спечелиха първия мач в София с 1:0, а сега посрещат своя съперник на „Колежа“ от 18:45 часа. В последния кръг "Ботев" записа домакинска загуба от "Славия" с 0:1, но преди това играчите на Душан Керкез бяха в серия от четири победи и две..

публикувано на 01.05.24 в 09:44
Старшата възраст на

Старшата на ВК "Марица" отново е шампион

Девойките старша възраст на ВК "Марица" (Пловдив) отново взеха титлата на Държавното първенство по волейбол до 20 години. Финалите се играха в зала „Христо Ботев“ в София. За втора поредна година маричанки победиха във финала ЦСКА (София). Момичетата на Миглена Стрезова се наложиха с 3:0 (25:20, 25:23, 25:13) гейма във финала и заслужено триумфираха с..

публикувано на 01.05.24 в 08:41

С грижа и любов за четириногите

"Хомеопатия за четириноги любимци" е първото по рода си издание за сферите на приложение на хомеопатичния лечебен метод във ветеринарната практика. Този наръчник е предназначен за употреба както от ветеринарни хомео­пати, така и от ветеринарни лекари и стопани на кучета и котки без допълнителна специализация по хомеопатия. Той е надежден справочник за..

публикувано на 30.04.24 в 13:11

Гриша Ганчев и синът му се оттеглиха от ЦСКА

Бизнесменът Гриша Ганчев и синът му Данаил Ганчев се оттеглят от управлението на ЦСКА. Притежаваните от тях акции са прехвърлени безвъзмездно на фондация „Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука“. Това съобщиха официално от клуба, като повече информация ще бъде предоставена на специална пресконференция на 7-ми май от 10:00 часа в залата на..

публикувано на 30.04.24 в 12:46
Футболистите на

Волен Чинков ще ръководи реванша "Ботев" - ЦСКА

Волен Чинков получи наряд за полуфиналния мач-реванш от турнира за Купата на България между Ботев (Пловдив) и ЦСКА. Двубоят на „Колежа“ е от 18:45 часа в сряда и ще бъде предавана пряко по Радио Пловдив. Първата среща на Националния стадион "Васил Левски" завърши с победа на „канарчетата“ с 1:0. Асистенти на Чинков ще бъдат Иво Колев и Дениз Соколов, а..

публикувано на 30.04.24 в 08:42