Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Скандал между роми в Рогош завърши с намушкване с нож

32-годишен мъж от пловдивското село Рогош е с няколко прободни рани в областта на гърдите. Той е бил намушкан с нож от 56-годишен жител на същото село при скандал, който прераснал във физическа саморазправа.
Сигналът за криминалното деяние е подаден на тел 112 вчера. Към мястото на инцидента - улица "Петър Бонев" 7 в Рогош, веднага е изпратен екип на Районното управление в Труд, съобщават от Областната дирекция на полицията в Пловдив. 
Двамата мъже са от различни ромски фамилии в селото, посочват от МВР.
Пострадалият е транспортиран от негов приятел до УМБАЛ "Пловдив" и след медицинския преглед е настанен в хирургично отделение за лечение. 
Служители на сектор "Престъпления против личността" в отдел Криминална полиция на ОДМВР Пловдив са установили и задържали извършителя на деянието. Това е 56-годишен мъж, който е арестуван за опит за убийство.
По случая е образувано досъдебно производство. разследването продължава под надзора на Окръжна прокуратура Пловдив.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Измама за над 130 000 лв завърши със затвор за трима

Окръжният съд в Пловдив постанови затвор от 7 до 12 години за две жени и мъж, измамили възрастен човек от Белозем с повече от 130 хиляди лева. Тримата използвали добре отработената схема за взимане на заем и предложение за безвъзмезден ремонт на дома. Едната от обвиняемите завързала близки отношения с 66 годишния мъж и той й давал пари..

публикувано на 22.05.24 в 15:36

Пловдивската полиция обяви мерки за ограничаване на скоростта в града

Изграждането на различни инженерни съоръжения, препятствия и други методи за ограничаване на скоростта в Пловдив, искане за още видеокамери и пътни знаци – това са част от пакета предложения към общината за повишаване на пътната безопасност в града – съобщи началникът на областната дирекция на МВР  старши комисар Георги Чергов.  Това е основният..

обновено на 22.05.24 в 14:11

Електробуси ще пътуват по градските линии в Асеновград

7 нови електрически автобуса ще закупи община Асановград след като к метът д-р Христо Грудев подписа договор за финансиране на проект „Внедряване на екомобилност в община Асеновград и изграждане на велоалеи на територията на община Садово“.  Припомняме, че в края на миналата година асеновградската общинска администрация изготви и подаде проект по..

публикувано на 22.05.24 в 13:56

Оперираха успешно момичето, прегазено от млада шофьорка в Сопот

15-годишната Никол, която бе блъсната от 18-годишна шофьорка в Сопот на 7 май, е била оперирана успешно. Близо 5 часа е продължила операцията на таза й, каза пред Радио Пловдив бащата на момичето Иван Радуйчев. "Операцията беше вчера, продължи близо 5 часа. Думите на лекаря бяха: "Сглобихме я", защото тазът й беше на 3 места счупен. Поставиха..

публикувано на 22.05.24 в 13:02

Бус се преобърна на пътя Пловдив-Асеновград

Огромно задръстване се е образувало на входа на Пловдив откъм Асеновград заради преобърнат бус.  Инцидентът е станал преди минути на последното кръгово на Асеновградско шосе. Няма данни за пострадали при инцидента. На мястото има полицейски екип. 

публикувано на 22.05.24 в 10:58