Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Моловете и фитнес залите отварят врати

| обновено на 18.05.20 в 12:14

След два месеца принудителна почивка моловете и фитнес залите отново отварят за посетители. В петък здравният министър Кирил Ананиев подписа заповед, според която търговските центрове вече ще могат да работят, но без увеселителните заведения и барове в тях, както и без заведенията за хранене, които нямат открити площи и самостоятелен вход.

Влизащите в моловете клиенти задължително трябва да носят предпазни маски. Ако нямат такива, охраната няма да ги допуска до търговските центрове. 

295 хиляди души са заети в тази дейност у нас, съобщават от Българската ритейл асоциация, в която членуват търговските центрове. Оттам посочват, че голяма част от хората от персонала или вече са на трудовата борса, или са в неплатен отпуск.

Фитнес залите също отворят от днес. Носенето на маски вътре няма да езадължително. Вентилацията обачеще бъде задължителна, катофилтрите ще се сменят всякаседмица. Уредите трябва да се дезинфекцират след всякоползване.Ще се допускат до 10 души за групови занимания, а индивидуалнотрениращите трябва да бъдат поедин на 4 квадратни метра площ. 

От Българската асоциация за здраве и фитнес са изчислили, че 1милион са спортуващите в България. Повече от 50 000 души работят във фитнес залите у нас.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Борислав Инчев води листата на "Синя България" в Пловдив

Бившият кмет на район „Южен“ и настоящ общински съветник от „Браво, Пловдив“ Борислав Инчев е водач на листата кандидат-депутати на „Синя България“ в Пловдив.  Той е от гражданската квота, съобщиха от коалицията, в която влизат партиите „Консервативно обединение на десницата“, „Консервативна България“, НДСВ, БДФ, ДБГ, движение „Демократично..

публикувано на 07.05.24 в 18:28

18-годишна прегази ученичка в Сопот

15-годишно момиче от Сопот е в болница с опасност за живота, след като е било блъснато от 18-годишна шофьорка в района на спортната зала в града, съобщиха от пресцентъра на МВР.  Младата водачка водела сестра си на училище, но при обратен завой изгубила управлението на колата и връхлетяла върху две ученички. Едното момиче се отървало само с..

обновено на 07.05.24 в 16:46

Изтече срокът за регистрация на листите с кандидат депутати в РИК

Днес бе последният срок за регистрация на листите на кандидати за народни представители за европейските избори и тези за 50-тото Народно събрание на 9 юни. Пловдив град е терен на лидерска битка между бившите партньори в управлението за парламентарния вот.   Бойко Борисов и Асен Василев ще водят ГЕРБ – СДС и ПП – ДБ в градската листа. Досегашните..

публикувано на 07.05.24 в 16:45

Днес е последният ден за регистрация на листи за вота 2 в 1

Остават часове, в които партиите и коалициите могат да регистрират листите си за европейските избори и тези за 50-тото Народно събрание на 9 юни. Днес в 17.00 ч. изтича крайният срок, а на 10 май започва и предизборната кампания. Регистрирани за участие в ЦИК са 22 партии и 11 коалиции. Днес в Пловдив своите листи ще регистрират ГЕРБ-СДС,..

обновено на 07.05.24 в 15:23

Асен Василев е начело на листата на ПП-ДБ в Пловдив, Богдан Богданов в областта

Коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“ има амбицията да е първа политическа сила в Пловдив на предстоящия парламентарен вот. Това стана ясно при регистрацията на листата в 16-ти РИК.  Водач на листата на ПП-ДБ в града е бившият финансов министър и съпредседател на „Продължаваме промяната“ Асен Василев. Второто място е..

публикувано на 07.05.24 в 15:10