Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Моловете и фитнес залите отварят врати

| обновено на 18.05.20 в 12:14

След два месеца принудителна почивка моловете и фитнес залите отново отварят за посетители. В петък здравният министър Кирил Ананиев подписа заповед, според която търговските центрове вече ще могат да работят, но без увеселителните заведения и барове в тях, както и без заведенията за хранене, които нямат открити площи и самостоятелен вход.

Влизащите в моловете клиенти задължително трябва да носят предпазни маски. Ако нямат такива, охраната няма да ги допуска до търговските центрове. 

295 хиляди души са заети в тази дейност у нас, съобщават от Българската ритейл асоциация, в която членуват търговските центрове. Оттам посочват, че голяма част от хората от персонала или вече са на трудовата борса, или са в неплатен отпуск.

Фитнес залите също отворят от днес. Носенето на маски вътре няма да езадължително. Вентилацията обачеще бъде задължителна, катофилтрите ще се сменят всякаседмица. Уредите трябва да се дезинфекцират след всякоползване.Ще се допускат до 10 души за групови занимания, а индивидуалнотрениращите трябва да бъдат поедин на 4 квадратни метра площ. 

От Българската асоциация за здраве и фитнес са изчислили, че 1милион са спортуващите в България. Повече от 50 000 души работят във фитнес залите у нас.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожарът край Априлци е ограничен

Ограничен е пожарът край панагюрското село Априлци. Няма опасност за селото. По-рано през деня там се запалиха горски масив и сухи треви около него. В гасенето се включиха всички екипи на районната служба в Пазарджик и допълнително екипи от Панагюрище.  Ангажирана е и земеделска техника от селото и района да прави просеки.  За гасенето се..

публикувано на 18.07.24 в 16:59

Пожарът над Отец Паисиево е локализиран, няма нови огнища

Спокойна е обстановката над село Отец Паисиево към този час, съобщи директорът на Пловдивската пожарна старши комисар Васил Димов.  Няма нови запалвания, но дежурството и наблюдението над целия периметър на пожара ще продължи. Има тлеещи огнища, които от време на време се възпламеняват, но огънят не е разширил територията си. Ще..

публикувано на 18.07.24 в 15:59

Определиха маршрутите на двете линии на "Екобус" в Пловдив

Местният парламент с 41 гласа „ за“ и без „против“ и „въздържал се“ решиха да се създаде автобусна линия 104 към общинското дружество „Екобус“. Тя ще е с 9 автобуса с маршрут от кв. „Беломорски“,през ул. „Остромила“, бул. „Коматевско шосе“, „Модър-Царевец“, УМБАЛ „Св. Георги“, бул. „Свобода“, бул. „Васил Априлов“, бул. „България“, до последната спирка -..

публикувано на 18.07.24 в 13:51

Аварийният ремонт по бул. "Васил Априлов" струва 1 350 000 лв

Аварийният ремонт на бул. "Васил Априлов" в участъка между моста на река Марица и бул. "Шести септември" ще се финансира с парите, икономисани от дългосрочния заем за инфраструктурни проекти, изтеглен в предишния мандат.  Това реши ОбС като единодушно подкрепи предложението на ресорния зам.-кмет инж. Тодор Пашов. Средствата са в размер на 1 349 320 лева...

публикувано на 18.07.24 в 13:23

Държавата се справя с пожарите и ще помогне на пострадалите

Служебният премиер Димитър Главчев и министрите на вътрешните работи и на труда и социалната политика Калин Стоянов и Ивайло Иванов пристигнаха в калояновското село Отец Паисиево, където пореден ден продължава борбата с огъня. Те обещаха помощ за пострадалите и отхвърлиха искането на част от парламентарните формации за техните оставки заради..

обновено на 18.07.24 в 12:52