Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преобразяват улица "Младежка" в зелена зона с атракциони

6
Част от улица "Младежка"
Снимка: Радио Пловдив, Димитър Владимиров

Улица „Младежка“ да стане голяма зелена алея със зони за отдих, развлечение и фермески пазар.  Това предвиждат плановете за емблематичната улица между булевардите „Васил Априлов“ и „Копривщица“. 

„Подготвяме проектирането и се очаква „Младежка“ да стане красива пешеходна улица със зеленина и атракциони, подобно на „Марица - юг“, заяви кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.  Премахват се всички павилиони, които не работят, а другите  ще останат,  докато започне обновяването. "В определени дни и часове може да има фермерски пазари", каза още Стаменов.

Попитан за бъдещето на „Водолаза“ Стаменов заяви, че известното сред пловдичани заведение не се вписва в съвременната визия и може да съществува единствено, ако се създаде петно в коренно различен архитектурен стил. 72-годишният Костадин Христов, който стопанисва кръчмата заяви, че няма да вдига нова конструкция и отбеляза, че има подписка в подкрепа на заведението. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Сушата изпразни "Пясъчник", търсят се пари за дигите по Стряма

Областният управител на Пловдив проф. Христина Янчева свика спешна среща във връзка с постъпили множество сигнали за състоянието на язовир „Пясъчник“ и необходимостта от аварийно почистване и укрепване на част дигите на р. Стряма на територията на община Марица. „Обемът на водата в яз. „Пясъчник“ е два пъти и половина по-малък в сравнение със същия..

публикувано на 23.07.24 в 16:55

Още трима пловдивски лекари в схема за точене на Здравната каса

Още трима лекари са привлечени като обвиняеми за документна измама  по случая източването на Здравната каса с фиктивните прегледи и физиотерапия.  Обвинението към тримата лични лекари е повдигнато заради това, че помагали на  двамата арестувани по-рано медици да изготвят неверни електронни отчети, както и за това, че карали свидетели да дават..

публикувано на 23.07.24 в 15:49

Съдът попречи на Гергов да стане едноличен собственик на Панаира

Решение на Софийския градски съд попречи на Георги Гергов да стане едноличен собственик на Международния панаир Пловдив. Делото беше заведено от министерството на икономиката срещу решението, с което Варна прехвърли акциите с в панаира на дружеството „Пълдин туринвест“, в което бизнесменът е мажоритарен собственик. Сделката осигуряваше на Гергов..

публикувано на 23.07.24 в 14:55

Бурята събори дървета и клони в Пазарджик

12 сигнала за последствия от силния дъжд в Пазарджик са получени на спешния телефон 112 в ранния следобед, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов. Повечето сигнали са за паднали дървета и клони по улиците в града.   Повредени са и седем паркирани автомобила.  По сигналите работят екипи на пожарната и общината – за..

публикувано на 23.07.24 в 14:38