Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Цвета Марова с живописни творби в галерия Arsenal of art

| обновено на 21.05.20 в 09:14

Цвета Марова представя своята изложба живопис в пловдивската галерия Arsenal of art, тя бе отложена с 50 дни – но живописта на Цвета не може да бъде отложена. За третата ѝ самостоятелна изложба в Пловдив, галерията представя 30 нови творби на художничката.

Вернисажът ще е от 18 до 21 часа на 21 май, четвъртък, 2020 г., галерия Arsenal of art, Пловдив, ул. „Магура” 4 

От галерията пишат още : "Тълпи почитатели не се допускат и откриване няма да има. Просто на 21 май, четвъртък, картините ще са по стените, а Цвета ще е в галерията от 18 часа и ще се радва да срещне любими хора. И не се притеснявайте да купувате – голите стени в къщи не са най-добра компания по време на коронавирус. Все пак не забравяйте маските и дистанцията. Влизане по двама - излизане с картина... ;) "

Галерия

Още от категорията

НЧ "Проглед"- Пловдив с концерт за ремонти на сградата им

Едно читалище има нужда от помощ в Пловдив, можем да възродим заедно Народно читалище "Проглед" . Съвместно  с колегите и приятелите им от НЧ "Иван Вазов"  те ор ганизират благотворителен концерт тази неделя, 7 юни   от 12 часа в Културен център "Тракарт". По този начин се н абират средства за ремонт на сградата им, която има най-спешна нужда от..

публикувано на 05.06.20 в 08:53
Мирослава Кацарова

Мирослава Кацарова отново пее пред публика

Като изпитание, но и като възможност за хармонизиране и ренесанс в личните отношения с най-близките, определи периода на коронавируса джазпевицата Мирослава Кацарова, която след пандемията, утре за първи път ще пее пред публика в Стария град в Двора на Контрабас. " Внезапно всичко се обърка, хората бяха много изненадани", казва Мира, "и аз имах моите..

обновено на 04.06.20 в 13:52

Недялко Йорданов празнува 80 години със спектакъл в Пловдив

„Две жени без да се брои мъжът“ е името на спектакъла, с който Недялко Йорданов ще отбележи своята 80 -годишнина в Пловдив.  Във „фарс мюзикъла“, както е определен от създателите си, участват актрисите Ирен Кривошиева и Роси Русева. Режисьор е Недялко Йорданов, музиката е на Хайгашод Агасян, аранжимент и акомпанимент Жоро Стоев. Представлението е от..

публикувано на 04.06.20 в 13:18

Великите европейци - братята Жозеф и Жак - Етиен Монголфие

Гибралтар е висока скала, непревзимаема и от морето, и от сушата, собственост на англичаните, които, за ужас на французите, контролират трафика между Средиземно море и Атлантика. Затова в края на 18 век Жозеф Монголфие патриотично  се замисля как може да се превземе скалата. И мъгляво си представя десант на въздушна флота. Но такава флота не..

публикувано на 04.06.20 в 10:24

Започна битката за Националната награда „Христо Г. Данов” за 2020 г.

Министерството на културата и Община Пловдив обявяват началото на конкурса за ежегодната Национална награда „Христо Г. Данов” за принос в българската книжовна култура. Срокът за подаване на заявки е до 2 юли 2020 г.  Могат да участват физически и юридически лица, като се кандидатства само с първи издания и нови преводи. Националната награда..

публикувано на 03.06.20 в 11:19