Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Изложба „Майка и дъщеря“ в галерия „Червеното пони“

| обновено на 21.05.20 в 14:34

Изложба „Майка и дъщеря“ открива галерия „Червеното пони“. 

Снежана Фурнаджиева, председател на Дружеството на пловдивските художници и дъщеря и Женя Бозукова, която идва от Будапеща са подредили 20 живописни платна. 

Всяка със своя уникален стил представя стремеж към духовната чистота в един материален свят. 

Експозицията носи послание за пътуване във времето и пространството, сподели Снежана Фурнаджиева.

Галеристката Рени Шишкова се радва отново галерия „Червеното пони“ да отвори врати
Поради новите условия на работа, предизвикани от здравната ситуация, за да няма струпване на хора, стандартно откриване на изложбата няма да има. На 21 май авторите ще бъдат в галерията между 16 и 20 часа, за среща с Вас. За да спазим всички необходими изисквания носете маски и спазвайте дистанция.
Снежана Фурнаджиева е много добре познат автор сред артистичните среди. Стилът й е декоративно-абстрактен, в картините й има много символи, знаци и кодирани послания.
Тя е и първата жена председател на Дружеството на пловдивските художници, и като такава продължава да се бори със сила и упоритост за правата им.
Женя Бозукова е родена през 1976год. Завършва живопис в художествената Акадмия в Будапеща. Избрана е за най-добър млад автор на Пловдив през 2016 год. Има реализирани самостоятелни изложби в Будапеща, Виена и Рим.
Участвала е в Международни биеналета във Флоренция и Маями.
Платната й на съвсем пръв поглед изглеждат с прости и ясни композиции, които се възприемат бързо. Веднага след това става ясно колко илюзорно е това, заради тайнствеността и философията, която носят реалните обекти в тях.
Вълнуващо е да направиш съвместна изложба с детето си.
Изложбата ще може да се посети до 14 юни, при стандартното работно време на галерията.
Пазете се и бъдете здрави!Галерия

Още от категорията
Мирослава Кацарова

Мирослава Кацарова отново пее пред публика

Като изпитание, но и като възможност за хармонизиране и ренесанс в личните отношения с най-близките, определи периода на коронавируса джазпевицата Мирослава Кацарова, която след пандемията, утре за първи път ще пее пред публика в Стария град в Двора на Контрабас. " Внезапно всичко се обърка, хората бяха много изненадани", казва Мира, "и аз имах моите..

обновено на 04.06.20 в 13:52

Недялко Йорданов празнува 80 години със спектакъл в Пловдив

„Две жени без да се брои мъжът“ е името на спектакъла, с който Недялко Йорданов ще отбележи своята 80 -годишнина в Пловдив.  Във „фарс мюзикъла“, както е определен от създателите си, участват актрисите Ирен Кривошиева и Роси Русева. Режисьор е Недялко Йорданов, музиката е на Хайгашод Агасян, аранжимент и акомпанимент Жоро Стоев. Представлението е от..

публикувано на 04.06.20 в 13:18

Великите европейци - братята Жозеф и Жак - Етиен Монголфие

Гибралтар е висока скала, непревзимаема и от морето, и от сушата, собственост на англичаните, които, за ужас на французите, контролират трафика между Средиземно море и Атлантика. Затова в края на 18 век Жозеф Монголфие патриотично  се замисля как може да се превземе скалата. И мъгляво си представя десант на въздушна флота. Но такава флота не..

публикувано на 04.06.20 в 10:24

Започна битката за Националната награда „Христо Г. Данов” за 2020 г.

Министерството на културата и Община Пловдив обявяват началото на конкурса за ежегодната Национална награда „Христо Г. Данов” за принос в българската книжовна култура. Срокът за подаване на заявки е до 2 юли 2020 г.  Могат да участват физически и юридически лица, като се кандидатства само с първи издания и нови преводи. Националната награда..

публикувано на 03.06.20 в 11:19

"Черната кутия" се отваря в Пловдив за 14-и път

Пловдив отново ще е домакин на Международен Фестивал за театър и съвременен танц „Черната Кутия "2020. 14-тото издание на фестивала започва на 8 юни, понеделник и ще объде открито с  представлението "Три - спектакъл за търсенето"  в Камерна зала на Драматичния театър.  От 2007 година в програмата на фестивала  се представят новаторски театрални..

публикувано на 02.06.20 в 16:20