Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

14 са вече заразените работници в завода в Пазарджик

| обновено на 21.05.20 в 11:37

Заразените  с коронавирус работници в завода за производство на авточасти в Пазарджик станаха 14.

Те са от три области - Пазарджик, Смолян и Пловдив, съобщи за БНР директорът на РЗИ  в Пазарджик д-р Фани Петрова:

"Тази нощ бяха съобщени още четири положителни проби - общият брой става 14 от завода  „Костал“. Оформя се огнище, има още проби, които се изследват, но това ще чакаме в следващите часове от деня.

В днешният ден чакаме резултатите от ръководството за конкретизиране на контактните в служебен план вече. На този етап не обмисляме спиране на целия завод, тъй като това е завод с огромни възможности, към 2 500 души работят в него.

Но са спрени линиите, на които са разположени и работят положителни лица. И след получаването на останалите резултати се обмисля вече, ако има допълнителни положителни, мислим за спиране евентуално на цех.

Ако огнището се разрасне, недай си Боже, тогава ще вземем по-крути мерки", посочи д-р Фани Петрова.


Още от категорията

Растат ковид болните в Пазарджик, заразата влезе в три социални дома

Близо 20 души потребители и персонал в 3 социални дома в Пазарджик и Велинград са дали положителни тестове за КОВИД-19. Това съобщи д-р Хюля Шериф от РЗИ – Пазарджик, след днешното заседание на Областния кризисен щаб. Пациент на хемодиализа, който живее в Дома за стари хора в Пазарджик е положителен за коронавирус. Заради това са изследвани..

публикувано на 03.12.20 в 13:29

Имотна разпра e в основата на братоубийството в Пловдив

Имотна разпра е в основата на убийството на мъж и последвалото самоубийство в апартамент на ул. „Киев“ в Пловдив. 62-годишният Илия Йорданов застрелял 58-годишния си брат Петко Йорданов пред очите на възрастната им майка в дома ѝ. Основната версия при разследването е за извършено убийство от Илия на по-малкия му брат Петко с гладкоцевна..

публикувано на 03.12.20 в 13:03

Пловдив става по-зелен с инсталация за 9 милиона евро

Заместник-кметовете на Пловдив Анести Тимчев и Тодор Чонов прерязаха лентата на  компостиращата инсталация  за зелени и биоразградими  отпадъци на Пловдив в район „Северен“. Съоръжението  е изградено на площ от  близо 44 дка с капацитет да прерабтва 15 000 т. отпадъци и да произвежда над 6 000 т. компост. Разполага със сито за рафиниране  на..

публикувано на 03.12.20 в 12:55

Две жени с коронавирус родиха здрави бебета в Пазарджик

Пазарджишките лекари от болница Хигия успяха да спасят две родилки с коронавирус, които са били в тежко състояние.И двете жени са родили здрави бебета, които са с негативен PCR- тест.  Едната от родилките , заразени с Ковид 19 е била с тежка прееклампсия, което е наложело вземането на бързи решения в критична ситуация. Грижите за двете жени е поел екип..

обновено на 03.12.20 в 11:13
Схема на бъдещия физкултурен салон на ОУ

Изграждат физкултурен салон в Стамболийски

Община Стамболийски стартира изграждането на физкултурен салон в ОУ „Отец Паисий“ в града. Финансирането е в размер на 578 973.12 лева с ДДС, съобщи кметът Георги Мараджиев. Срокът за строителството е 18 месеца. Според кмета при мека зима строителство може да започне преди Нова година и да продължи 6-7 месеца. Предвижда се да бъде..

публикувано на 03.12.20 в 11:08