Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

„Алтер его” – трибют за Радой Ралин

| обновено на 23.05.20 в 16:42

За Радой Ралин ще си спомним в „Алтер его” тази събота. Ще го „видим” като сатирик, поет и мъдрец. Ще чуем незабравимия му глас и неподражаемата му провлачена интонация. 


Така духът на Радой ще бъде част от разговора, който водещият и неговото алтер егото ще проведат с Кин Стоянов – един от синовете на Радой. Очаквайте малко известни факти от живота на българския Езоп, както и любопитни подробности около сътворяването на най-известните му епиграми и текстове за песни.

На снимката виждате автограф на Радой Ралин от далечната 1994 г., той гласи: „На новия ми приятел Петър Краевски, за да запретва ръкави! Сатирата няма да ни остави!” В „Алтер его” се опитваме да следваме този светъл завет, а дали успяваме – това вие ще кажете...

Не пропускайте „Алтер его” и поради факта, че ще завършим предаването със смехо-маратон – скечовете в него ще бъдат с гласовете на Албена Пейкова и водещия Петър Краевски (по-точно – сатиричното му „Аз” Краю Петровски).

„Алтер его” се излъчва премиерно в събота след новините в 15 ч.

Първото повторение е в неделя от 6.00 ч. сутринта.

Предаването е в ефир и в понеделник след новините в 20.00 ч.

„Алтер его” – защото сатирата е жива!

Автор и водещ: Петър Краевски


Галерия

Още от категорията
Мирослава Кацарова

Мирослава Кацарова отново пее пред публика

Като изпитание, но и като възможност за хармонизиране и ренесанс в личните отношения с най-близките, определи периода на коронавируса джазпевицата Мирослава Кацарова, която след пандемията, утре за първи път ще пее пред публика в Стария град в Двора на Контрабас. " Внезапно всичко се обърка, хората бяха много изненадани", казва Мира, "и аз имах моите..

обновено на 04.06.20 в 13:52

Недялко Йорданов празнува 80 години със спектакъл в Пловдив

„Две жени без да се брои мъжът“ е името на спектакъла, с който Недялко Йорданов ще отбележи своята 80 -годишнина в Пловдив.  Във „фарс мюзикъла“, както е определен от създателите си, участват актрисите Ирен Кривошиева и Роси Русева. Режисьор е Недялко Йорданов, музиката е на Хайгашод Агасян, аранжимент и акомпанимент Жоро Стоев. Представлението е от..

публикувано на 04.06.20 в 13:18

Великите европейци - братята Жозеф и Жак - Етиен Монголфие

Гибралтар е висока скала, непревзимаема и от морето, и от сушата, собственост на англичаните, които, за ужас на французите, контролират трафика между Средиземно море и Атлантика. Затова в края на 18 век Жозеф Монголфие патриотично  се замисля как може да се превземе скалата. И мъгляво си представя десант на въздушна флота. Но такава флота не..

публикувано на 04.06.20 в 10:24

Започна битката за Националната награда „Христо Г. Данов” за 2020 г.

Министерството на културата и Община Пловдив обявяват началото на конкурса за ежегодната Национална награда „Христо Г. Данов” за принос в българската книжовна култура. Срокът за подаване на заявки е до 2 юли 2020 г.  Могат да участват физически и юридически лица, като се кандидатства само с първи издания и нови преводи. Националната награда..

публикувано на 03.06.20 в 11:19

"Черната кутия" се отваря в Пловдив за 14-и път

Пловдив отново ще е домакин на Международен Фестивал за театър и съвременен танц „Черната Кутия "2020. 14-тото издание на фестивала започва на 8 юни, понеделник и ще объде открито с  представлението "Три - спектакъл за търсенето"  в Камерна зала на Драматичния театър.  От 2007 година в програмата на фестивала  се представят новаторски театрални..

публикувано на 02.06.20 в 16:20